Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 1-0

Χάρη σε γκολ του Ντομίνγκες ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού στο "Γ. Καραϊσκάκης" και διεύρυνε το νικηφόρο σερί του. Με δέκα παίκτες για ένα ημίχρονο αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι εξαιτίας της αποβολής του Κυριακίδη. Έχασε πέναλτι ο "Τσόρι".

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 1-0
INTIME SPORTS

Η εικόνα του αγώνα

Φανέλα βασικού στους Καμπιάσο, Ντομίνγκες και Ντουρμάζ έδωσε ο Μάρκο Σίλβα για το ματς με τον Παναιτωλικό, τέσσερις ημέρες μετά την ήττα με 3-0 από την Άρσεναλ. Από την άλλη ο Γιάννης Μαντζουράκης έκανε την έκπληξη παρατάσσοντας την ομάδα του με 3-4-2-1, με σκοπό να γεμίσει το κέντρο του και να κλείσει τους χώρους.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους "ερυθρόλευκους" ήρθε στο 17' με τον Μιλιβόγεβιτς να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά και τον Κυριακίδη να αποκρούει εντυπωσιακά. Ένα λεπτό αργότερα ο Παναιτωλικός απείλησε με το σουτ του Ρουσκουγέδα που πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Ρομπέρο. Στο 23' ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όμως ο Μιλιβόγεβιτς και πάλι από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε δίχτυα. Ο Παναιτωλικός κρατούσε το μηδέν, όμως στο φινάλε του ημιχρόνου σημειώθηκε η φάση που σημάδεψε το ματς. Στο 45' από βαθιά μπαλιά της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Ιντέγε διεκδίκησε με τον Χαντάκια και ο Κυριακίδης βγήκε εκτός περιοχής διώχνοντας τη μπάλα με το χέρι.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του επιθετικού των γηπεδούχων, όμως η απόφαση του διαιτητή ήταν να αποβάλει τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού για το χέρι που έκανε. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήρθε και το γκολ. Ο Φορτούνης έδωσε στον Ντομίνγκες, εκείνος έκανε το δυνατό συρτό σουτ, ο Ιντέγε άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Στεφανάκου που μόλις είχε περάσει στο ματς.

Στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης και πιο συγκεκριμένα στο 54ο λεπτό, ο Καμπιάσο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του μέσα στην περιοχή από τον Μάκο. Ο Ντομίνγκες όμως που ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Στεφανάκο. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν κλείσει στα καρέ του τον Παναιτωλικό και στο 76' είχαν δοκάρι σε σουτ του Φορτούνη μέσα από την περιοχή. Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός άρχισε να πέφτει. Η τελευταία καλή ευκαιρία σημειώθηκε στις καθυστερήσεις, με τον Πάρντο να σουτάρει εκτός περιοχής και τον Στεφανάκο να αποκρούει στη γωνία του. Τελικά το 1-0 παρέμεινε, με τον Ολυμπιακό να διευρύνει το νικηφόρο σερί του στη Super League.

MVP

Πολύ καλός ο Εστεμπάν Καμπιάσο στο χώρο του κέντρου. Αγωνίστηκε όλο το 90λεπτο και προσέφερε σιγουριά και ηρεμία στην ομάδα του. Στα συν το ότι κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο θα μπορούσε να "κλειδώσει" το ματς.

Αδύναμος κρίκος

Απερίσκεπτη η ενέργεια του Κυριακίδη να διώξει τη μπάλα με το χέρι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Δυστυχώς αυτό "στοίχισε" στον Παναιτωλικό.

Σχόλιο

Σε γενικές γραμμές η εμφάνιση του Ολυμπιακού δεν ήταν καλή. Ο Παναιτωλικός αποδείχθηκε δύσκολος αντίπαλος, καθώς έπαιξε με πάθος για 90 λεπτά κι αν δεν έχανε τον τερματοφύλακά του στο πρώτο μέρος, ίσως να ήταν διαφορετική η έκβαση του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Σίλβα αν και είχαν την κατοχή, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές φάσεις στην αντίπαλοι εστία. Αυτό φυσικά δεν άρεσε και στον κόσμο που στο τέλος αποδοκίμασε. Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός συνεχίζει με νίκες στη Super League, όμως το ερώτημα που γεννάται είναι αν έχουν πλέον οι παίκτες του κίνητρο στην Ελλάδα...

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Φορτούνης, Ντομίνγκες (74' Πάρντο), Ντουρμάζ (74' Σεμπά), Ιντέγε.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Κέβιν, Γκόμες, Ρουσκουγιέδα (88' Καμαρά), Χαντακιάς (45+3' Στεφανάκος), Ουαρντά, Βιγιαφάνιες, Βασιλείου (70' Κουτρουμάνος), Μάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Super League 2015-2016

Η αποβολή του Κυριακίδη και οι διαμαρτυρίες του Παναιτωλικού

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK