Παναθηναϊκός - Πανθρακικός 4-0 (VIDEOS)

Σταθερά σε επαφή με την κορυφή ο Παναθηναϊκός, νίκησε 4-0 τον Πανθρακικό στη Λεωφόρο και πηγαίνει στην Ξάνθη με αέρα πέντε νικών στα τελευταία έξι παιχνίδια. Καρέλης, Πέτριτς, Ζέκα και Μπεργκ τα γκολ των "πρασίνων" που παρέμειναν μπροστά από τον Αστέρα Τρίπολης.

Παναθηναϊκός - Πανθρακικός 4-0 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Με γκολ στο 14ο δευτερόλεπτο από την προβολή του Καρέλη και χωρίς προηγουμένως παίκτης του Πανθρακικού να έρθει σε επαφή με την μπάλα, ήταν λογικό ο Παναθηναϊκός να αισθανθεί πολύ πιο άνετα στον αγωνιστικό χώρο. Το 3-5-2 του Ρόκα ήταν αρκετά ανοικτό για τα δεδομένα ενός αγώνα στη Λεωφόρο και οι "πράσινοι", παρόλο που δεν πήραν ρίσκα μετά το γρήγορο 1-0, έβρισκαν κενούς χώρους στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Και κατ' επέκταση απειλούσαν.

Ο Πέτριτς, σε ελεύθερο ρόλο, είχε ένα σουτ στο 27' που έβγαλε στη γωνία του ο Αθανασιάδης, ενώ Μπεργκ, που έπαιζε στο όριο του οφσάιντ, βγήκε δύο φορές φάτσα με το γκολ, στο 36' και στο 39', αλλά σε καμία εκ των δύο το τελείωμά του ήταν ανάλογο της κλάσης του. Οι φιλοξενούμενοι, όταν είχαν την μπάλα, προσπαθούσαν ν' ανέβουν, ο Μπαϊκαρά (που είχε την πλευρά) ταλαιπωρούσε τον Νάνο από δεξιά, ο Ντιγκινί είχε τελικές, αλλά ο Στιλ δεν κινδύνευσε.

Ο Παναθηναϊκός έφτιαχνε με τέτοια συχνότητα κλασικές ευκαιρίες που στην επόμενη έφτασε στο 2-0. Ήταν από κόρνερ στο 51', αλλά ο Πέτριτς ήταν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πανθρακικού μετά την κεφαλιά του Σίλντενφελντ στο πρώτο δοκάρι. Αντίθετα με τον ουσιαστικό -σε αυτό το παιχνίδι- Κροάτη επιθετικό, η βραδιά δεν ήταν η καλύτερη για τον Μπεργκ. Ο Σουηδός γκολτζής σπατάλησε τρίτο τετ α τετ (απέκρουσε ο Αθανασιάδης) μετά την εξαιρετική ασίστ του Καρέλη στο 60', ενώ στο 67' η κεφαλιά του από θέση βολής έφυγε ψηλά άουτ.

Ο Πανθρακικός είχε ελάχιστες πιθανότητες για την ανατροπή, τις διεκδίκησε όσο μπορούσε, αλλά αυτές μηδενίστηκαν στη χαμένη ευκαιρία του Μπαϊκαρά, μετά από εντυπωσιακό σλάλομ στην αντίπαλη περιοχή. Ως από μηχανής θεός ο Μπούρμπος έδιωξε στη γραμμή το πλασέ του Τούρκου και ο Παναθηναϊκός γλίτωσε το άγχος του τελευταίου τέταρτου, δίνοντας παράλληλα διαστάσεις στη νίκη του με την κεφαλιά - δυναμίτη του (εκτεθειμένου) Ζέκα στο 79ο λεπτό. Αυτό που έλειπε από το "τριφύλλι" ήταν ένα γκολ του Μπεργκ. Το έψαξε και το βρήκε, στο 92', χάρη στην ασίστ του Δώνη.

MVP

Ο Μλάντεν Πέτριτς, σ' ένα παιχνίδι που τα αμυντικά χαφ του Πανθρακικού δεν πίεζαν, είχε τους χώρους να κινηθεί, να φτιάξει παιχνίδι και να σκοράρει. Μία από τις πιο ουσιαστικές εμφανίσεις του Κροάτη στη θητεία του στον Παναθηναϊκό. Ένα point και στον Γιώργο Αθανασιάδη για δύο - τρεις εκπληκτικές επεμβάσεις παρά τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε.

Αδύναμος κρίκος

Από τον Χοσέ Κάσες, τον πιο ποιοτικό παίκτη του Πανθρακικού, οι απαιτήσεις είναι περισσότερες από τις σωστές μεταβιβάσεις στον άξονα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ούτε την τελική πάσα είχε ούτε απείλησε τον Στιλ.

Σχόλιο

Ο Παναθηναϊκός σκόραρε νωρίς και απλούστευσε πολύ τα πράγματα απέναντι σε μια ομάδα που στην κόντρα έχει αποδείξει ότι είναι επικίνδυνη με κλασικότερο παράδειγμα το πρόσφατο παιχνίδι της στην Τούμπα. Ο Πανθρακικός ανοίχτηκε, οι "πράσινοι" της Αθήνας βρήκαν χώρους, έφτιαξαν ευκαιρίες και το 4-0 ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Το επιθετικό σχήμα του Αναστασίου απέδωσε απέναντι στο ευάλωτο 3-5-2 των φιλοξενούμενων, ο Πέτριτς έφτιαξε και εκτέλεσε, ο Μπεργκ ανταμείφθηκε για το γεγονός ότι -αν και άστοχος- ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις. Με ψυχολογία πάει η ομάδα του Αναστασίου στα Πηγάδια, κομβικά τα δύο επόμενα παιχνίδια για την ομάδα της Κομοτηνής.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς (82' Ντίνας), Πέτριτς (81' Δώνης), Καρέλης (80' Κλωναρίδης), Μπεργκ

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Εμπό, Ποτουρίδης, Μπαϊκαρά, Τσουμάνης (82' Χρήστου), Μεχία, Λαδάκης (55' Ρομέου), Κάσες, Τζάνης (56' Οκάτσι), Ντιγκινί

News 24/7

24MEDIA NETWORK