Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-1

Δύο πολύ όμορφα γκολ έγραψαν την ιστορία στο ματς της Νέας Σμύρνης. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με τον Μπουμάλ, η ΑΕΚ ωστόσο ισοφάρισε με τον Μπαρμπόζα και το 1-1 μοίρασε τις εντυπώσεις. Με δέκα παίκτες από το 68' η Ένωση, αφού αποβλήθηκε ο Άρθρο, ακυρώθηκε γκολ του Αραβίδη για φάουλ του Λαμπρόπουλου.

Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-1
Πανιώνιος ΑΕΚ Μπουμάλ Αραβίδης

Η εικόνα του αγώνα

Πανιώνιος και ΑΕΚ είναι δυο ομάδες που λειτουργούν καλά σε τακτικό επίπεδο, οι ποδοσφαιριστές τους δεν χάνουν εύκολα τις θέσεις τους, ξέρουν το ρόλο τους και δεν διολισθαίνουν του πλάνου. Αμφότερες έψαχναν να "χτυπήσουν" τις αντίπαλες αδυναμίες, αλλά δεν υπήρχαν διαθέσιμα πολλά μέτρα δράσης.

Μέχρι το επικίνδυνο σουτ του Μπαρμπόζα στο 16' που προήλθε από λάθος του Κόρμπου και έβγαλε σε κόρνερ ο Διούδης, η Ένωση ήταν κατά τι πιο επιθετική και διαμαρτύρεται (δικαίως) για τη φάση του 12' (ανατροπή Κόρμπου σε Γιόχανσον). Μολονότι πάντως είχε την κατοχή της μπάλας, δεν υπήρχε η δυνατότητα ν' απειλήσει. Ο Ρισβάνης κυριαρχούσε στην περιοχή του Πανιωνίου και ο Τζεμπούρ δεν βρέθηκε ποτέ σε θέση βολής.

Οι "κυανέρυθροι" αμύνονταν σωστά και με γρήγορη μετάβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση έψαχναν τον τρόπο να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή, διότι τα φάουλ που κέρδιζαν δεν τους προσέφεραν κάτι. Σε μια τέτοια προσπάθεια στο 37' ο Ολιβιέ Μπουμάλ, αφού άφησε πίσω Γιόχανσον και Άρθο, έπιασε ένα φοβερό σουτ με το αριστερό που κατέληξε στα δίχτυα του Μπαρόχα. Ήταν μια κλασικότατατη κίνηση του Καμερουνέζου εξτρέμ, ο οποίος συνέκλινε και σούταρε χωρίς να παρεμποδιστεί.

Παρά το 1-0 ο Πόγετ έκρινε ότι η ΑΕΚ δεν χρειάζεται ν' αλλάξει πράγματα είτε σε πρόσωπα είτε σε σύστημα. Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε ο Ουρουγουανός προπονητής, αφού στο 56' ο Μπαρμπόζα με σουτ αντίστοιχο του Μπουμάλ έφερε το ματς στα ίσα. Ήταν μια φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες, αφού ο εκτεθειμένος Τζεμπούρ έκανε μια προβολή (χωρίς ν' ακουμπήσει την μπάλα). Στυλιαράς και βοηθός έκριναν νόμιμο το γκολ του Πορτογάλου και το 1-1 έφερε ισορροπία.

Η οποία βέβαια δεν άργησε να διαταραχθεί. Όχι από κάποιο γκολ, αλλά την καθυστερημένη αντίδραση του Άρθο σε σπριντ με τον Καραμάνο (είχε μπει αντί του Μπακασέτα) που απέφερε τη δεύτερη κίτρινη και την αποβολή του 68'. Η αναγκαστική αλλαγή σχεδίων από τον Πογέτ, που έβαλε τον Λαμπρόπουλο αντί του Μπαρμπόζα για να καλύψει το κενό, επέτρεψε στον Πανιώνιο να κερδίσει μέτρα. Ο τρόπος πάντως που οι Νεοσμυρνιώτες θέλησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό αυτό πλεονέκτημα ήταν ανεπαρκής. Σέντρα στη σέντρα και γεμίσματα προς την περιοχή δεν έφεραν χειροπιαστό αποτέλεσμα και μόνο από τύχη ήρθε σε δύσκολη θέση ο Μπαρόχα, ο οποίος στο 78' έδιωξε σε κόρνερ μετά από κόντρα στην πλάτη του Γκάλο.

Η είσοδος του Βιγιάλμπα έκανε πιο στρωτό το παιχνίδι των "κυανέρυθρων", όχι όμως στο ποσοστό που απαιτούσε βελτίωση για ν' αυξηθούν οι πιθανότητες νίκης τους. Ο Ανσαριφάρντ σούταρε αρκετά άουτ στο 84' και ο Μπουμάλ μπερδεύτηκε στα πόδια του Ντίντακ στο 87' με αποτέλεσμα να μην τελειώσει τη φάση και να χάσει την ευκαιρία. Η ΑΕΚ είχε τον τελευταίο λόγο στο ματς, αλλά στις καθυστερήσεις ο Λαμπρόπουλος σπρώχνει τον Μητρόπουλο και ο Στυλιάρας σφύριξε προτού σκοράρει ο Αραβίδης.

MVP

Όσο έπαιξε ο Έλντερ Μπαρμπόζα ήταν ο καλύτερος της ΑΕΚ. Ο Γκουστάβο Πογέτ αναγκάστηκε να τον θυσιάσει για να θωρακίσει την άμυνα, ίσως θα μπορούσε να βγάλει τον Μάνταλο, τον Αραβίδη ή τον Τζεμπούρ. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Πανιώνιο για Σιώπη και Ρισβάνη.

Αδύναμος κρίκος

Η αποβολή του Θέσαρ Άρθο δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να κεφαλαιοποιήσει το γκολ του Μπαρμπόζα. Ο Ισπανός πήγε πολύ καθυστερημένα πάνω στον Καραμάνο και δικαίως έφυγε για τ' αποδυτήρια, με αποτέλεσμα η Ένωση να χάσει την ορμή που είχε στο δεύτερο μισό.

Σχόλιο

Πανιώνιος και ΑΕΚ αλληλοεξουδετερώθηκαν στο χορτάρι του γηπέδου της Νέας Σμύρνης. Λίγες οι καλές ευκαιρίες στο ματς, με αποτέλεσμα αυτό που μένει να είναι αφενός τα δύο καταπληκτικά γκολ που πέτυχαν με το αριστερό Μπουμάλ και Μπαρμπόζα αφετέρου οι διαμαρτυρίες για διάφορες αποφάσεις του Στυλιαρά. Ο οποίος διαιτητής από το Αγρίνιο ήταν πάντα στην κατάλληλη θέση και είχε οπτική όλων των φάσεων για να κρίνει καθεμιά από αυτές με το δικό του μάτι. Άλλες έχασε άλλες όχι, σε άλλες χρειαζόταν τη συμβολή των βοηθών. Το ποια εκ των δύο ομάδων νιώθει αδικημένη από τις αποφάσεις του είναι θέμα οπτικής.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Διούδης, Βλάχος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος (88' Μητρόπουλος), Σιώπης, Μπουμάλ, Μασούρας (79' Βιγιάλμπα), Μπακασέτας (64' Καραμάνος), Ανσαριφάρντ

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Μπαρμπόζα (70' Λαμπρόπουλος), Αραβίδης, Τζεμπούρ (85' Σοϊλέδης)

Τα γκολ του αγώνα:

Το 1-0:

Το 1-1:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έξαλλος την ώρα της αλλαγής του ο Τζεμπούρ

Το LIVE του αγώνα

19:00
Καλησπέρα σας. Ο Πανιώνιος φιλοξενεί στη Νέα Σμύρνη την ΑΕΚ για την 14η αγωνιστική της Super League.
19:02
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος   Μπουμάλ, Μασούρας, Αμσαριφάρντ, Μπακασέτας.
19:03
ΑΕΚ: Μπάροχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Αραβίδης, Τζεμπούρ.
19:05
Την προηγούμενη αγωνιστική ο Πανιώνιος ηττήθηκε με σκορ 2-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 3-0 της ΑΕΛΚ στο ΟΑΚΑ.
19:07
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα για την αναμέτρηση, ενώ ο Γκας Πογέτ έχει αφήσει εκτός αποστολής τους Μπακάκη, Κρισάντους, Τζανετόπουλο και Ανάκογλου.
19:14
Η ΑΕΚ είναι στη 2η θέση με 26 βαθμούς, ο Πανιώνιος στην 5η με 22.
19:18
Η αναγνωριστική βόλτα του Γκουστάβο Πογέτ και του βοηθού του, Μαουρίσιο Ταρίκο, στη Νέα Σμύρνη.

Πρώτη βόλτα στο γήπεδο

Δημοσιεύτηκε από AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ στις Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015
19:23
Στον πάγκο για την ΑΕΚ οι: Ανέστης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Κορδέρο, Βάργκας, Πλατέλλας, Μπουονανότε
19:24
Για το γηπεδούχο Πανιώνιο οι: Παπαδόπουλος, Χαλκιαδάκης, Μητρόπουλος, Τασουλής, Καραμάνος, Αργυρόπουλος και Βιγιάλμπα.
19:28
Έχουν βγει οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη της αναμέτρησης.
19:29
Τζεμπούρ, Λαμπρόπουλος και Αραβίδης είναι πρώην παίκτες του Πανιωνίου κι ο Βαλεντίνος Βλάχος πρώην της ΑΕΚ.
19:31

1'

Έναρξη του ματς στη Νέα Σμύρνη.
19:32

1'

Ο Τζεμπούρ προσπαθεί να πιάσει την κεφαλιά, υπό πίεση του Βαλεντίνου Βλάχου, αλλά η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Διούδη.
19:33

3'

Ωραία κίνηση του Μπαρμπόζα ακόμη καλύτερη η κάθετη πάσα, αλλά ο Μάνταλος χάνει το κοντρόλ. 
19:35
Ήταν και σε θέση οφσάιντ ο Έλληνας διεθνής μέσος.
19:36

6'

Έχει κερδίσει κάποια μέτρα στο γήπεδο ο Πανιώνιος, προσπαθεί με τον Μπουμάλ να κυκλοφορήσει την μπάλα.
19:37

7'

Ο Ντίντακ έχει αναλάβει την ανασταλτική αντιμετώπιση του Καμερουνέζου.
19:39

9'

Εκτέλεση φάουλ από τον Μάνταλο, απομάκρυναν εύκολα οι "κυανέρυθροι" αμυντικοί.
19:41

11'

Κεφαλιά του Τζεμπούρ, εκ νέου υπό πίεση, μπλοκάρει ο Διούδης.
19:43

13'

Ζητά πέναλτι η ΑΕΚ.  Ο Γιόχανσον μπαίνει στην περιοχή και πέφτει κάτω από το μαρκάρισμα του Κόρμπου. 
19:44
Το σίγουρο είναι ότι ο Κόρμπος δε βρίσκει μπάλα.
19:44

15'

Κι ο Γκουστάβο Πογέτ διαμαρτυρήθηκε εντόνως. 
19:46

15'

Εξαιρετικό σουτ του Μπαρμπόζα, ο Διούδης προβαίνει σε υπέροχη απόκρουση. Ο Πορτογάλος έκλεψε την μπάλα από τον Κόρμπο κι έκανε με τη μία το σουτ.
19:49
Ο ομοσπονδιακός; τεχνικός Μίχαελ Σκίμπε κι ο ομόλογός του των Ελπίδων βρίσκονται στη Νέα Σμύρνη:
19:50

20'

Φάουλ του Σιμόες στον Μπακασέτα.
19:52
Κι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νέων, Γιάννης Γκούμας:
19:53

23'

Κίτρινη κάρτα στον Τζεμπούρ για φάουλ από πίσω στον Μπακασέτα. Έξαλλος ο Αλγερινός, δεν είναι τα νεύρα του κι ο καλύτερος σύμμαχος για την ΑΕΚ.
19:55

25'

Κίτρινη κάρτα σε Άρθο και Μπακασέτα. Και οι δύο άπλωσαν χέρια σε διεκδίκηση της μπάλας, ο διαιτητής του τιμώρησε εξίσου.
19:57
Φάση από την αναμέτρηση:
19:58

26'

Φάουλ του Οικονόμου στον Μάνταλο. Είναι στο έδαφος ο Έλληνας διεθνής μέσος, φαίνεται να πονά.
19:59
Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει σηκώσει για προθέρμανση τους Μπουονανότε, Βάργκας και Κορδέρο.
20:01
Μπαρμπόζα και Οικονόμου διεκδικούν την μπάλα:
20:03

32'

Δυσκολεύεται να αναπτυχθεί από τον άξονα η ΑΕΚ, Γιόχανσον και Σιμόες δίνουν την μπάλα σε Ντίντακ και κυρίως Γκάλο.
20:04

34'

Πολλά νεύρα στην αναμέτρηση. Εντός αθλητικού πλαισίου, μέχρι τώρα.
20:06

36'

Έξοχος συνδυασμός, Τζεμπούρ, Μπαρμπόζα και Μάνταλου. Αδύναμο το σουτ του τελευταίου.
20:08

37' 

ΓΚΟΛ! Εξαιρετικό γκολ από τον Ολιβιέ Μπουμπάλ. Ο Καμερουνέζος περνά τον Άρθο κι έξω από την περιοχή πιάνει ένα εκπληκτικό σουτ που δεν αφήνει περιθώρια στον Μπαρόχα.
20:10
Απίθανο γκολ από τον Καμερουνέζο, ωραία κίνηση. Εκπληκτική σύλληψη κι εκτέλεση. Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο Αλάιν Μπαρόχα. Ο Άρθο ναι μεν δε μάρκαρε καλά τον Μπουμάλ, αλλά η όλη ενέργεια του ήταν πολύ καλή.
20:11

42'

Μουδιασμένη η Ένωση, μετά το γκολ.
20:13

42'

Φωνές από τον Ουρουγουανό στον πάγκο. Προσπαθεί να "ξυπνήσει" τους παίκτες του.
20:15
Εδώ η στιγμή του γκολ:
20:16
Δύο τα λεπτά των καθυστερήσεων, διανύουμε το δεύτερο εξ' αυτών.
20:17
Κακή η Ένωση, ο Πανιώνιος διαχειρίζεται παραδειγματικά το προβάδισμα.
20:17
Ημίχρονο στη Νέα Σμύρνη. Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-0. Με το εκπληκτικό γκολ του Μπουμάλ.
20:34

46'

Δεύτερο ημίχρονο στη Νέα Σμύρνη. 
20:35
Χωρίς αλλαγές από Μαρίνο Ουζουνίδη και Γκουστάβο Πογέτ.
20:37
Η ΑΕΚ προσπαθεί να κυκλοφορήσει την μπάλα, ωστόσο αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Οι "κυανέρυθροι" βάζουν συνεχώς εμπόδια.
20:40

51'

Ο Σιμόες κόβει τον Μπουμάλ, ο οποίος είναι ταχύτατος.
20:41

52'

Η ΑΕΚ φθάνει στην περιοχή. Ο Γκάλο κάνει τη σέντρα, ο Χατζηησαΐας κάνει το "τσαφ", η τροχιά της μπάλας ξεγελά τον Τζεμπούρ. Ο Βλάχος, εν τέλει, διώχνει.
20:42

53'

Κίτρινη κάρτα στο Μπουμάλ. Ανέτρεψε αντικανονικά τον Μάνταλο.
20:46

56'

ΓΚΟΛ!Η ΑΕΚ ισοφαρίζει με το γκολ του Έλντερ Μπαρμπόζα. Ο Πορτογάλος κάνει την κίνηση, το υπέροχο σουτ με το αριστερό. Κίνηση ανάλογη με την πορεία της μπάλας κάνει κι ο Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός ήταν σε θέση οφσάιντ. Δεν ακουμπά την μπάλα αλλά κάνει κίνηση προς αυτή.
20:48

59'

Δοκάρι για τον Πανιώνιο. Ο Ανσαριφάρντ κάνει το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μπαρόχα απομακρύνει και η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά. Χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και καταλήγει κόρνερ.
20:50

60'

Δύο οι αμφισβητούμενες φάσεις μέχρι τώρα. Αυτή του πέναλτι που ζήτησε ο Γιόχανσον από τον Κόρμπο στο πρώτο ημίχρονο, κι αυτή του γκολ της ΑΕΚ με τον Τζεμπούρ από θέση οφσάιντ να κάνει κίνηση προς την μπάλα, η οποία έφυγε από τα πόδια του Μπαρμπόζα και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Πανιωνίου.
20:52

64'

Αλλαγή για τον Πανιώνιο, Ο Καραμάνος περνά στη θέση του Μπακασέτα.
20:54
Οι πανηγυρισμοί των ποδοσφαιριστών της Ένωσης:
20:57

69'

Κόκκινη κάρτα για τον Άρθο. Ο Ισπανός ανατρέπει τον Καραμάνο. Είχε ήδη μία κίτρινη. 
20:57

70'

Ετοιμάζει αλλαγή εσπευσμένα ο Πογέτ.
20:58

70'

Ο Μπαρμπόζα δίνει τη θέση του στον Λαμπρόπουλο.
20:59
Σιμόες στα χαφ, Γιόχανσον και Μάνταλος στο κέντρο, Αραβίδης και Τζεμπούρ μπροστά. Ενισχυμένη η άμυνα.
21:00
Η ΑΕΚ καλείται να αγωνιστεί με αριθμητικό μειονέκτημα για τον υπολειπόμενο χρόνο, περίπου 20 λεπτά.
21:02
Αναγκαστικά οι φιλοξενούμενοι έχουν δώσει χώρο στους γηπεδούχους. Ίσως, ο Πογέτ προτιμήσει να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις.
21:04
Πιέζει ο Πανιώνιος, πολιορκία της εστίας που φυλάει ο Αλάιν Μπαρόχα.
21:05
Ετοιμάζει αλλαγή ο Μαρίνος Ουζουνίδης.
21:07

78'

Ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Ο Μασούρας κάνει τη σέντρα, η μπάλα χτυπά στην πλάτη του Γκάλο, παίρνει περίεργη τροχιά, ξεγελά τον Μπαρόχα. Ωστόσο ο Βενεζουελάνος με δεύτερη προσπάθεια απομακρύνει την μπάλα.
21:07

79'

Δεύτερη αλλαγή για το Πανιώνιο. Ο Βιγιάλμπα στη θέση του Μασούρα.
21:09

80'

Ο Ουζουνίδης βάζει τον Αργεντινό που είναι και τεχνίτης και ταχύς για να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και να διασπάσει την "κιτρινόμαυρη" άμυνα.
21:10

82'

Από την άλλη, η μπάλα δε φθάνει σε Τζεμπούρ ή Αραβίδη και μοιραία η κατοχή της χάνεται.
21:11

83'

Ο Πανιώνιος έχει κλείσει στο μισό γήπεδο την ΑΕΚ.
21:13

84'

Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Ο Ανσαριφάρντ "αδειάζει" με επιτόπια ντρίμπλα τους Γιόχανσον και Λαμπρόπουλο. Το σουτ του Ιρανού αν και καλό, πέρασε άουτ.
21:14

86'

Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Σοϊλέδης στη θέση του εκνευρισμένου Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος. Και φαίνεται...
21:15

87'

Ο Μπουμάλ ζητά πέναλτι. Μπαίνει στην περιοχή και παρενοχλείται από τον Ντίντακ εντός της περιοχής. Δε φαίνεται να υπάρχει επαφή εκ πρώτης όψεως.
21:16

89'

Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Ο Μητρόπουλος στη θέση του Κόρμπου.
21:18
Συνεχίζεται το σφυροκόπημα από τον Πανιώνιο.
21:18
Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων, διανύουμε το πρώτο εξ' αυτών.
21:19
Ο Μάνταλος κερδίζει το φάουλ από τα αριστερά, έξω από την περιοχή. Σε καλή θέση για την ΑΕΚ.
21:21

91'

Η ΑΕΚ σκοράρει αλλά ο διαιτητής καταλογίζει επιθετικό φάουλ από τον Λαμπρόπουλο. Σωστή η απόφαση και απερίσκεπτη ενέργεια από τον Έλληνα αμυντικό.
21:21
Τελικό αποτέλεσμα. Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-1.
21:24
Ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ με το εξαιρετικό τέρμα του Μπουμάλ. Η ΑΕΚ ισοφάρισε στο δεύτερο με τον Έλντερ Μπαρμπόζα.
21:24
Η Ένωση έπαιξε τα τελευταία 20 λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα, λόγω αποβολής του Άρθο.
21:27
Ο Γκουστάβο Πογέτ δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα δεδομένων των συνθηκών, αν κι αναφέρθηκε στο πέναλτι που ζήτησε ο Γιόχανσον.
21:31
Το αποτέλεσμα αποδέχθηκε κι ο ομόλογός του, του Πανιωνίου, Μαρίνος Ουζουνίδης.
21:34
Ο Θέσαρ Άρθο αντίκρισε την κόκκινη κάρτα κι αποβλήθηκε:

News 24/7

24MEDIA NETWORK