ΑΕΚ - Λεβαδειακός 1-2

Η ΑΕΚ πλήρωσε τα τραγικά λάθη στην άμυνα και γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, παρότι προηγήθηκε στο σκορ με τον Γιάκομπ Γιόχανσον στο 16ο λεπτό.

ΑΕΚ - Λεβαδειακός 1-2
INTIME SPORTS

Η εικόνα του αγώνα

Ο Λεβαδειακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και "αιφνιδίασε" την ΑΕΚ, αφού έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό με τον Βαγγέλη Μάντζιο. Ο έμπειρος επιθετικός βρέθηκε απέναντι στον Γιάννη Ανέστη, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο γκολκίπερ της "Ένωσης" απέκρουσε εντυπωσιακά. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου πίεσαν ψηλά προκειμένου να εκμεταλλευτούν πιθανό λάθος των αμυντικών της ΑΕΚ, ενώ παράλληλα "κατέστρεφαν" το δημιουργικό παιχνίδι των γηπεδούχων. Παρόλα αυτά, ο "Δικέφαλος" είχε μία καλή στιγμή στο 10', όταν ο Παναγιώτης Τσιντώτας αρνήθηκε το γκολ σε σουτ των Ροντρίγκο Γκάλο και Ράφικ Τζεμπούρ.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ ανέβασε "στροφές" και στην πρώτη οργανωμένη ενέργεια άνοιξε το σκορ με τον Γιάκομπ Γιόχανσον. Ο Αντρέ Σιμόες έβγαλε στα πλάγια στον Χρήστο Αραβίδη, ο οποίος σέντραρε κι ο Σουηδός άσος με καρφωτή κεφαλιά έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Η "Ένωση" προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, αλλά ο Έλντερ Μπαρμπόσα σε δύο περιπτώσεις (22', 26') δεν κατάφερε να βάλει... δύσκολα στον Τσιντώτα. Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, ένα σουτ του Ντιέγκο Μπουονανότε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στις καθυστερήσεις, ο Γιόχανσον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, αλλά ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης ακύρωσε το γκολ για φάουλ του Σουηδού στον Κώστα Μανωλά.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες άρχισαν "μουδιασμένα", όμως σε διάστημα δύο λεπτών (58'-59'), οι Ντομοβτσίσκι και Μπουονανότε είχαν την ευκαιρία να χριστούν σκόρερ, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατήρι. Τελικά, στο 62', σε μία ανύποπτη φάση οι Βοιωτοί έφεραν το ματς στα ίσα, καθώς ο Θοδωρής Τριποτσέρης εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Ανέστη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες του Μάντζιου εκμεταλλεύτηκαν την "ψυχρολουσία" των γηπεδούχων και στο 71' έκαναν τη μεγάλη ανατροπή. Ο Μάντζιος έκλεψε την μπάλα από τον Κολοβέτσιο, μπήκε μέσα στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Ντομοβτσίσκι, ο οποίος με πλασέ προ κενής εστίας έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Στα τελευταία λεπτά η "Ένωση" άσκησε ασφυκτική πίεση με στόχο το πολυπόθητο γκολ, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Τσιντώτας δήλωσε "παρών" κι έσωσε τον Λεβαδειακό.

MVP

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα. Ο νεαρός γκολκίπερ πραγματοποίησε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις που κράτησαν στο παιχνίδι τον Λεβαδειακό, ενώ ακόμη και μετά το 2-1, είχε καθοριστικές αποκρούσεις που χάρισαν -σε μεγάλο βαθμο- τη νίκη στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος

Ο τραυματισμός του Αλάιν Μπαρόχα έδωσε την ευκαιρία στον Γιάννη Ανέστη να αγωνιστεί για πρώτη φορά βασικός την εφετινή σεζόν στο πρωτάθλημα, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ την πέταξε στον... κάλαθο των αχρήστων με το τραγικό λάθος που έκανε στο πρώτο γκολ του Λεβαδειακού.

Σχόλιο

Η ΑΕΚ σπατάλησε μία μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει τέσσερις και πέντε βαθμούς από τους κύριους ανταγωνιστές της δεύτερης θέσης, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Παρά το γεγονός πως οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, εντούτοις τα δύο τραγικά λάθη των Ανέστη και Κολοβέτσιου έφεραν την ήττα. Γενικότερα, η εικόνα της αμυντικής γραμμής της "Ένωσης" ήταν κάτω του μετρίου, αφού και στο πρώτο ημίχρονο αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στους δραστήριους Μάντζιο, Ντομοβτσίσκι και Γιακουμάκη. Όσον αφορά στον Λεβαδειακό, διαχειρίστηκε πανέξυπνα το παιχνίδι και πήρε ένα σημαντικό "τρίποντο" ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ (85' Σοϊλέδης), Σιμόες, Γιόχανσον, Μπουονανότε (71' Βάργκας), Μπαρμπόσα (71' Πλατέλλας), Αραβίδης, Τζεμπούρ.

Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Στάθης, Νικολάου (86' Καψάσκης), Γιακουμάκης, Ντομοβτσίσκι (73' Γιάχιτς), Μίνγκας (46' Παππάς), Μάντζιος.

Το live της αναμέτρησης

18:49
Καλησπέρα. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της αναμέτρησης μεταξύ της ΑΕΚ και του Λεβαδειακού στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League.
18:51
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπουονανότε, Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Τζεμπούρ.
Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Στάθης, Νικολάου, Γιακουμάκης, Ντομοβτσίσκι, Μίνγκας, Μάντζιος.
18:52
Στον πάγκο για την "Ένωση": Βούρας, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Κορδέρο, Βάργκας, Πλατέλλας.
18:52
Αναπληρωματικοί για τους Βοιωτούς: Βερέμκο, Τόπι, Παππάς, Γιάχιτς, Θέος, Καψάσκης, Μάγκας.
18:54
Η διάταξη της ΑΕΚ:
18:55
O "Δικέφαλος" βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 27 βαθμούς, ενώ ο Λεβαδειακός είναι 7ος με 19.
18:57
Οι παίκτες της ΑΕΚ βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση.
19:00
Οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες-προκρίσεις στο Κύπελλο. Η ΑΕΚ επικράτησε με το εμφατικό 5-0 της Λάρισας στο "AEL FC Arena" και τερμάτισε πρώτη στον όμιλο, ενώ ο Λεβαδειακός νίκησε με 4-1 την Παναχαϊκή εκτός έδρας και κατέκτησε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Παναθηναϊκό.
19:04
Όσον αφορά στα αγωνιστικά θέματα, ο Ντιέγκο Μπουονανότε "εξαργύρωσε" την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε στον αγώνα απέναντι στην ΑΕΛ, καθώς ο Γκουστάβο Πογέτ του έδωσε φανέλα βασικού.
19:05
Παράλληλα, ο Γιάννης Ανέστης αγωνίζεται για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος την εφετινή σεζόν, εξαιτίας του τραυματισμού του Αλάιν Μπαρόχα.
19:09
Την προηγούμενη αγωνιστή η "Ένωση" αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 απέναντι στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ενώ ισόπαλο, αλλά χωρίς τέρματα, ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον ΠΑΟΚ.
19:17
O αμυντικός της ΑΕΚ, Θέσαρ Άρθο φιλοξενείται στο Match Programme του αγώνα. Ο έμπειρος άσος μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το ρόστερ της ομάδας, χαρακτηρίζοντάς το "επιπέδου Primera Division".

"Νομίζω ότι διαθέτουμε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο αμυντικών, που είναι πολύ κοντά στα ισπανικά δεδομένα και πολύ υψηλότερο από το Βέλγιο ή από το Ισραήλ όπου έχω αγωνιστεί. Αλλά και το συνολικό επίπεδο του κλαμπ θα μπορούσα να το συγκρίνω με ομάδα της Πριμέρα Ντιβισιόν, όχι μόνο για την αμυντική της γραμμή.

Και ως προς τα χαφ που υπάρχουν στο ρόστερ θα μπορούσαμε κάλλιστα να σταθούμε ανταγωνιστικά σε ένα πρωτάθλημα όπως είναι το ισπανικό. Η ομάδα διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές παντού, αλλά και στην άμυνα κάτι που μου αρέσει γιατί υπάρχουν υψηλά στάνταρ συναγωνισμού μεταξύ μας"
19:20
Το εξώφυλλο του σημερινού Match Programme.
19:22
Λίγος κόσμος στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.
19:23
Το "τσουχτερό" κρύο αποτελεί σίγουρα έναν ανασταλτικό παράγοντα.
19:29
Οι δύο ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο.
19:30
Οι καθιερωμένες χειραψίες λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.
19:31
Όλα έτοιμα για τη σέντρα.
19:32
1' Έναρξη του αγώνα.
19:34
2' Τεράστια ευκαιρία για τον Λεβαδειακό! Ο Μάντζιος βρέθηκε απέναντι στον Ανέστη, αλλά ο γκολκίπερ της "Ένωσης" με μία εξαιρετική επέμβαση κράτησε το μηδέν!
19:36
Ο Λεβαδειακός πιέζει ψηλά στα πρώτα λεπτά προκειμένου να εκμεταλλευτεί πιθανό λάθος των αμυντικών της ΑΕΚ.
19:37
Η ΑΕΚ έχει την κατοχή, αλλά δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να τη μετουσιώσει σε φάσεις.
19:38
Αρκετά λάθη από τους γηπεδούχους.
19:41
9' Ωραία συνεργασία του Μπουονανότε με τον Ντίντακ, αλλά ο Γιακουμάκης προλαβαίνει τη σέντρα του δεύτερου και διώχνει σε κόρνερ.
19:42
10' Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Γκάλο επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόσταση, ο Τσιντώτας απέκρουσε εντυπωσιακά, ο Τζεμπούρ πήρε το ριμπάουντ, σούταρε με δύναμη, αλλά ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού με νέα εξαιρετική απόκρουση αρνήθηκε το γκολ!
19:45
Η "Ένωση" έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού στα τελευταία λεπτά, αλλά οι Βοιωτοί έχουν κλείσει τους χώρους και "χτυπάνε" στις αντεπιθέσεις.
19:47
16' ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ! Ο Σιμόες έβγαλε δεξιά στον Αραβίδη, ο οποίος έκανε τη σέντρα και ο Γιόχανσον, από το ύψος του πέναλτι, με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0!
19:50
Τρίτο γκολ του Σουηδού στο πρωτάθλημα στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις.
19:51
18' Σουτ του Μίνγκα, η μπάλα άουτ.
19:51
19' Αντεπίθεση για την ΑΕΚ, ο Τζεμπούρ βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε την μπάλα.
19:52
20' Κίτρινη κάρτα στον Ντομοβτσίσκι.
19:55
22' Σέντρα του Γκάλο, κεφαλιά από τον Μπαρμπόσα, η μπάλα ψηλά άουτ.
19:57
26' O Μπαρμπόσα επιχείρησε το σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Νικολάου και κατέληξε κόρνερ.
19:59
26' Καλή στιγμή για τον Λεβαδειακό! Ο Μίνγκας έκανε τη σέντρα από αριστερά, αλλά ο Ντίντακ πρόλαβε κι έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ με το κεφάλι, προτού φανεί απειλητικός ο Γιακουμάκης.
20:01
Ο Λεβαδειακός πιέζει ψηλά, αλλά η ΑΕΚ κυκλοφορεί με ηρεμία την μπάλα.
20:08
Η ΑΕΚ έχει κλείσει τον Λεβαδειακό στα καρέ του, αλλά δεν έχει καταφέρει να απειλήσει την εστία του Τσιντώτα.
20:10
38' Ωραίο σουτ του Μπουονανότε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα άουτ.
20:14
42' Σέντρα-σουτ του Ντίντακ, απομάκρυνε με γροθιές ο Τσιντώτας!
20:16
44' Κίτρινη κάρτα στον Νικολάου.
20:17
45' Ο Γιόχανσον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο κ. Κομίνης ακύρωσε το γκολ για φάουλ του Σουηδού στον Μανωλά.
20:18
45 +1' Τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η ΑΕΚ πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0.
20:33
Οι δύο ομάδες επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο.
20:35
46' Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Μίνγκας εκτός, ο Παππάς εντός.
20:35
46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
20:38
48' Παράλληλη σέντρα του Γιόχανσον από αριστερά, μπλόκαρε ο Τσιντώτας.
20:41
Χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.
20:44
54' Κίτρινη κάρτα στον Μουλόπουλο.
20:45
Μικρή διακοπή λόγω τραυματισμού του Γιακουμάκη.
20:48
Η ΑΕΚ κυκλοφορεί με ηρεμία την μπάλα έξω από τα καρέ του Λεβαδειακού και προσπαθεί να βρει κενούς χώρους ώστε να απειλήσει την εστία του Τσιντώτα.
20:48
58' Καλή στιγμή για τον Λεβαδειακό! Σουτ του Ντομοβτσίσκι μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα άουτ.
20:50
59' Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ! Σουτ στην κίνηση από τον Μπουονανότε, ο Τσιντώτας έδιωξε εντυπωσιακά!
20:51
60' Ο Γιόχανσον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από κεφαλιά του Αραβίδη, αλλά η φάση θεωρείται ως μη γενόμενη, αφού ο Σουηδός ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ.
20:53
62' ΓΚΟΛ για τον Λεβαδειακό! Τραγικό λάθος του Ανέστη που χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Τριποτσέρης το εκμεταλλεύτηκε και με πλασέ προ κενής εστίας έκανε το 1-1!
20:55
65' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουονανότε, ο Τσιντώτας έπεσε στην αριστερή γωνία κι έδιωξε σε κόρνερ!
20:55
Κατοχή: 68% - 32%
20:56
"Ψυχρολουσία" για τους γηπεδούχους.
21:00
69' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Γκάλο μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε την μπάλα.
21:00
70' ΓΚΟΛ! Ανατροπή για τον Λεβαδειακό! Ο Μάντζιος έκλεψε την μπάλα από τον Κολοβέτσιο, μπήκε μέσα στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Ντομοβτσίσκι, ο οποίος προ κενής εστίας έκανε το 1-2!
21:02
71' Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Οι Πλατέλλας, Βάργκας στη θέση των Μπουονανότε, Μπαρμπόσα.
21:03
73' Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Ντομοβτσίσκι εκτός, ο Γιάχιτς εντός.
21:07
77' Κίτρινη κάρτα στον Άρθο.
21:09
Πιέζει η ΑΕΚ για την ισοφάριση, αλλά ο Λεβαδειακός έχει κλείσει τους χώρους.
21:11
80' Καλή στιγμή για την ΑΕΚ! Εξαιρετική κάθετη του Βάργκας στον Πλατέλλα, αλλά το πλασέ του δεύτερου κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιντώτα.
21:14
84' Κίτρινη κάρτα στον Στάθη.
21:14
Φάουλ σε καλή θέση για την ΑΕΚ.
21:15
85' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Σοϊλέδης στη θέση του Ντίντακ.
21:16
86' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάλο, πάνω από την εστία του Τσιντώτα.
21:16
86' Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Καψάσκης στη θέση του Νικολάου.
21:19
Συνεχόμενα κόρνερ για την ΑΕΚ.
21:20
Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.
21:25
94' Tέλος του αγώνα. Ο Λεβαδειακός φεύγει με τη νίκη από το ΟΑΚΑ, εκμεταλλευόμενος τα τραγικά λάθη στην άμυνα της ΑΕΚ.
21:26
Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε! Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK