Ένα σούπερ ημίχρονο δεν έφτασε στον Παναθηναϊκό για το πρώτο "διπλό"

Στα Πηγάδια ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πιο κοντά απ' οποιαδήποτε άλλη φορά στο πρώτο διπλό του, τού το στέρησε όμως το γκολ του Γέντρισεκ στο 79' και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες. Η Ξάνθη ισοφάρισε (1-1) με τον μόνιμο σκόρερ της και οι "πράσινοι" έκλεισαν το πρώτο μισό της σεζόν χωρίς εκτός έδρας επιτυχία.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Χαρά (εξακολουθεί να) αγνοείται... Μία εβδομάδα μετά τον εφιάλτη που βίωσε στην Τούμπα (0-4 από ΠΑΟΚ), ο Μαρίνος Ουζουνίδης άλλαξε κατά 6/11 την ομάδα του στο φινάλε του πρώτου γύρου στη Super League Σουρωτή όμως η πολυπόθητη εκτός έδρας νίκη δεν ήρθε ούτε στην όγδοη προσπάθεια.

Μάλιστα το 1-1 στα Πηγάδια με την Ξάνθη μοιάζει περισσότερο με δύο χαμένους βαθμούς για τους "πράσινους" παρά με έναν κερδισμένο, αφού βάσει της εικόνας τους στο πρώτο μέρος θα μπορούσαν να είχαν "καθαρίσει" το ματς. Τι είδαμε στο πρώτο 45λεπτο και ειδικότερα από το 10' μέχρι το 45';

Έναν Παναθηναϊκό με δυναμική, με ενέργεια, με πάθος και τρεξίματα, με συνεργασίες και πρέσινγκ και με πολλούς παίκτες να "βγαίνουν μπροστά" και να είναι πρωταγωνιστές.

Από τον Κουλιμπαλί που όργωνε την αριστερά πλευρά της Ξάνθης και πλαγιοκοπούσε μέχρι τους Χουλτ και Λουντ που απειλούσαν πολύ στο απέναντι φτερό, και από τον Άλτμαν που άνοιξε το σκορ στο 18' με "ξερό" αριστερό σουτ μέχρι τον Πίσπα που ήταν εξαιρετικός στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας φοβερή συνεργασία με τους συμπαίκτες του.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το... δυστύχημα για τον Παναθηναϊκό ήταν πως σε αυτό το σούπερ 35λεπτο, όπου κυριάρχησε και ανάγκασε την Ξάνθη σε εντελώς παθητικό ρόλο, έμεινε μόνο στο ένα γκολ, αφού οι Άλτμαν και Πίσπας δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον εκπληκτικό Ζίβκοβιτς στις 3-4 κλασικές ευκαιρίες για γκολ που είχαν ακόμα.

Το ημίχρονο βρήκε τους "πράσινους" να έχουν το εντυπωσιακό 62% κατοχή και 7 τελικές (5 εντός εστίας) σε έναν εντυπωσιακό επιθετικό μονόλογο, όμως στο δεύτερο η Ξάνθη ισορρόπησε αρχικά το ματς και σταδιακά άρχισε να παίρνει εκείνη τα ηνία.

Εκμεταλλευόμενη τη δική της άνοδο (σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Λουσέρο) και σε συνδυασμό με την κούραση που έβγαλαν αρκετοί παίκτες του Ουζουνίδη, είχε δύο ευκαιρίες με τους Γέντρισεκ και Λουσέρο, για να έρθει η τρίτη και... φαρμακερή για τους "πράσινους" φάση στο 78'.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Εκεί ο Γέντρισεκ νίκησε με εκπληκτική γυριστή κεφαλιά τον Βλαχοδήμο (κέρδισε κατά κράτος τον προσωπικό του φρουρό Αυλωνίτη) και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός... έτρεχε και δεν έφτανε.

Το φινάλε τον βρήκε να έχει δύο σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ με τον Χίλιεμαρκ, όμως ο Ζίβκοβιτς ήταν και πάλι... εκεί και το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, αποτέλεσμα που κρατάει την Ξάνθη δύο βαθμούς πάνω από τον Παναθηναϊκό στην κατάταξη.

Ενός Παναθηναϊκού που συνεχίζει να ζει μέσα στην αβεβαιότητα και ο οποίος "τρέχει" ένα αρνητικό σερί έξι αγωνιστικών, από τις 28 Οκτωβρίου όπου και θριάμβευσε με 1-0 απέναντι στον Ολυμπιακό για την 9η αγωνιστική...

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Φλίσκας, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μεχία, Μελιόπουλος (46' Σιλά), Ντε Λούκας, Γέντρισεκ (93' Κάστρο), Λουσέρο, Κίκε (70' Φασίδης)

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Λουντ (82' Χίλιεμαρκ), Βιγιαφάνιες, Άλτμαν (90' Κουντουριώτης), Πίσπας (78' Δώνης)

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK