Πρωταθλητής χειμώνα με "6 στα 6" και... ρουκέτα Μάριν

Ο άτυπος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα ανήκει στον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" εντόπισαν τον τρόπο να νικήσουν τον ΠΑΣ με 1-0 στο Καραϊσκάκης με γκολ που πέτυχε ο Μάρκο Μάριν. Ακυρώθηκε κακώς καθαρό γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ αλλά ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευσε.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Όταν το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός αποχωρούσε ηττημένος από το γήπεδο της "Λεωφόρου" (1-0 ο Παναθηναϊκός) οι οπαδοί του ήταν έντονα προβληματισμένοι από το αποτέλεσμα και την εικόνα της ομάδας ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, όμως το φινάλε του 2017 βρίσκει άπαντες χαμογελαστούς.

Και αυτό γιατί οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν στο απόλυτο το βατό πρόγραμμα που ακολούθησε, έκαναν το "6 στα 6" που είχε θέσει ως στόχο ο Τάκης Λεμονής και τα Χριστούγεννα θα τους βρουν με τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, κάτι που έχουν πανηγυρίσει άλλωστε άπειρες φορές εδώ και μία 20ετία...

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Βέβαια για να γίνει το προσπέρασμα λίγο πριν μπει το 2018 χρειάστηκε ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων: το Σάββατο ήταν η ΑΕΚ που έκανε ένα τρομερό και απρόσμενο δώρο στους "ερυθρόλευκους" φέρνοντας ισοπαλία στο ΟΑΚΑ χωρίς γκολ με τον Απόλλωνα Σμύρνης ενώ το απόγευμα της Κυριακής ο Ολυμπιακός δεν πάτησε την μπανανόφλουδα και άνοιξε το δώρο με μεγαλοπρέπεια.

Ο ΠΑΣ αποδείχτηκε σκληρό καρύδι, όπως αναμενόταν, με τον Γιάννη Πετράκη να κατεβάζει την ομάδα του με τρία στόπερ στην άμυνα και να προκαλεί... ασφυξία στους γηπεδούχους, που παρά τα τρία "10άρια" στο αρχικό σχήμα (Μάριν, Φορτούνης, Οφόε), αδυνατούσαν να φτιάξουν πολλές φάσεις βρίσκοντας διαδρόμους.

Κάπως έτσι, το πρώτο 45λεπτο τους βρήκε να έχουν την εδαφική υπεροχή (68%-32%) όμως πέρα από 2 καλές ευκαιρίες του Φορτούνη στην αντίπαλη περιοχή, ουδέν... πρόοδος.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στο δεύτερο μέρος πάντως που η πίεση (για τη νίκη) ήταν μεγαλύτερη, οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν... λιγοψύχησαν αλλά έδειξαν πως διαθέτουν το μέταλλο για να παίρνουν τέτοια κρίσιμα ματς, αφού και γκολ έβαλαν, και γκολ είδαν να τους ακυρώνεται στη συνέχεια λανθασμένα, και είχαν και άλλες "καθαρές" φάσεις, και δεν επέτρεψαν ούτε μία φορά στους αντιπάλους να απειλήσουν σοβαρά τον Προτό .

Ο Μάριν ήταν εκείνος που "απογείωσε" το γήπεδο με έναν "κεραυνό" λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 63', το οποίο αποτέλεσε το επίστεγασμα μίας ακόμα μεστής εμφάνισής του, ενώ ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Ανσαριφάρντ δεν χρίστηκε σκόρερ καθώς στο 73' ο διαιτητής και ο βοηθός δεν είδαν τη μπάλα που είχε περάσει όλη την τελική γραμμή μετά το σουτ του στο οριζόντιο δοκάρι.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το τελευταίο 20λεπτο βρήκε τον Ολυμπιακό να πιέζει για το δεύτερο γκολ αλλά ταυτόχρονα να είναι και προσεκτικός για να μην την... πατήσει στα μετώπισθεν (έντονες οι φωνές του Λεμονή για να μην εφησυχάσουν οι παίκτες του) και έτσι το φινάλε τον βρήκε να παίρνει δίκαια το πολύτιμο τρίποντο που του επιτρέπει να κάνει γιορτές στην... κορυφή!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Σισέ (88' Ζιλέ), Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (56' Πάρντο), Οτζίτζα Οφόε, Μάριν, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ (74' Τζούρτζεβιτς)

ΠΑΣ Γιάννινα: Γιαννίκογλου, Σκόνδρας (84' Βιντάλ), Μπουκουβάλας, Λίλα, Γιάκος, Κόντε, Μαυροπάνος, Μανθάτης (88' Μανθάτης), Αποστολόπουλος, Χαλκιαδάκης (79' Μπετρά), Μπέριος

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK