Ξάνθη - Παναθηναϊκός 4-2 (VIDEOS)

Η εκπληκτική Ξάνθη έριξε στο καναβάτσο και τον Παναθηναϊκό με το εμφατικό 4-2 στα Πηγάδια και πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα. Παιδικά λάθη από την άμυνα των "πράσινων".

Ξάνθη - Παναθηναϊκός 4-2 (VIDEOS)

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Οταν τα δεδομένα ενός αγώνα διαφοροποιούνται από το 3ο κιόλας, λεπτό, τα αρχικά σχέδια των προπονητών προφανώς πηγαίνουν περίπατο. Αυτό συνέβη στα Πηγάδια όταν ο Γούτας έβαλε με κεφαλιά μπροστά την Ξάνθη στο πρώτο στημένο που κέρδισαν οι ακρίτες στο ματς. Η θεωρία που έλεγε ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιζε ένα παιχνίδι υπομονής με στόχο να βρει τα κενά στην αντίπαλη άμυνα και να χτυπήσει χωρίς πολλά ρίσκα εγκαταλείφθηκε.

Οι πράσινοι ανέβηκαν για να ψάξουν το γκολ που έφερνε και πάλι το ματς στα ίσια (είχαν άλλωστε τους παίκτες για να τα καταφέρουν, Πέτριτς, Κλωρανίδης και Καρέλης πήραν θέση στην 11άδα) αλλά τελικά τέρμα πέτυχαν αφού η Ξάνθη είχε κάνει το 2-0. Η φάση δε κατά την οποία οι ακρίτες έβαλαν το δεύτερο γκολ τους στο 16' μάλλον θα πρέπει να απασχολήσει εκτός από το προπονητικό επιτελείο του Παναθηναϊκού και τα δημοσιογραφικά επιτελεία που κάνουν τις ανασκοπήσεις για το 2014. Τρεις φορές σούταραν οι παίκτες της Ξάνθης, ουδέποτε απομάκρυναν οι φιλοξενούμενοι.

Ο Καρέλης βέβαια ισοφάρισε άμεσα (στο 17') και ο Παναθηναϊκός μπήκε και πάλι στο ματς, ωστόσο οι παίκτες του δεν φρόντισαν στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου να δείξουν ότι μπορούν να απειλήσουν. Πολύ οριζόντιο ποδόσφαιρο, αρκετά λάθη, καμία ιδιαίτερη έμπνευση στη δημιουργία, δεν είναι να απορεί κανείς που τη μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο (μετά τα γκολ) την έχασε η Ξάνθη στο 41' με τον Σολτάνι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ακριβώς όπως και το πρώτο. Στημένο στην περιοχή του Παναθηναϊκού πιάνει τους "πράσινους" κοιμώμενους και ο Σολτάνι, με τακουνάκι, διαμορφώνει το 3-1 σαν σε προπόνηση. Το γκολ αυτό αλλοίωσε εντελώς τις διατάξεις των δύο ομάδων αφού οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν πλέον μεγάλα ρίσκα και άφηναν μεγάλους χώρους στην άμυνά τους, χώρους που εκμεταλλεύτηκε άριστα η Ξάνθη για να κάνει και το 4-1 στο 63' με τον Καπετάνο.

Ο Παναθηναϊκός, που είχε πια στην ενδεκάδα του τους Δώνη και Ντίνα (αντί των Λαγού και Ζέκα), κατάφερε να μειώσει και πάλι άμεσα με τον Καρέλη στο 65', ήταν όμως τόσο ανοργάνωτος και τόσο κακός σε τελική ανάλυση που δεν κατόρθωσε να μειώσει και άλλο στα υπόλοιπα 25 λεπτά του ματς (αν και η ευκαιρίες υπήρξαν). Η Ξάνθη απείλησε επίσης (αυτό, δα, έλειπε) και άγγιξε το 5-2 με τα δοκάρια του Καπετάνου και του Σολτάνι.

MVP

Ο Σίλβα Κλέιτον δεν σκόραρε, όμως έκανε σχεδόν τέλεια όλα τα υπόλοιπα. Μοίρασε ασίστ, κράτησε μπάλα, πανικόβαλλε την άμυνα του Παναθηναϊκού. Ηθελε ίσως να στείλει και ένα μήνυμα στην πρώην ομάδα του. Ετσι και αλλιώς πάντως είναι ποιοτικός παίκτης.

Αδύναμος Κρίκος

Η άμυνα του Παναθηναϊκού. Στο σύνολό της. Δέχθηκε γκολ με όλους τους πιθανούς τρόπους, ακόμα και με τακουνάκι μετά από κόρνερ. Πολλή δουλειά θα έχει ο Αναστασίου στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Σχόλιο

Η Ξάνθη δεν έκανε τίποτα άλλο από το να εκμεταλλευτεί τα τραγικά αμυντικά λάθη του αντιπάλου της και να τον τιμωρήσει δίχως έλεος. Με τους παίκτες της να βρίσκονται με κλειστά μάτια, ειδικά στο ανοιχτό γήπεδο, αυτό δεν ήταν και ιδιαίτερα δύσκολο αφού ο Παναθηναϊκός έχασε τα αυγά και τα πασχάλια στην ανασταλτική του λειτουργία. Σαφώς ήταν σημαντική η απώλεια του Μπεργκ αλλά δεν μπορεί να εξηγήσει όλα τα κακώς κείμενα.

Οι συνθέσεις

Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γούτας, Καρυπίδης, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης (73' Ομπόντο), Φλίσκας (38' Παπαστεργιανός), Λουσέρο,Κλέιτον, Σολτάνι, Καπετάνος (81' Ρούντι).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο (63' Χουχούμης), Λαγός (60' Ντίνας), Ζέκα (60' Δώνης), Πράνιτς, Καρέλης, Πέτριτς, Κλωναρίδης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK