Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-0 (VIDEOS)

Τα γκολ του Κώστα Μήτρογλου, σε πρώτο και δεύτερο ημίχρονο, διαμόρφωσαν το 2-0 επί του Πανιωνίου και γλίτωσαν τον Ολυμπιακό από τις περιπέτειες, στο τελευταίο παιχνίδι στην καριέρα του Ερίκ Αμπιντάλ.

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-0 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Παρά το γεγονός ότι ο Μίτσελ επέλεξε... ευρωπαϊκή 11άδα και άφησε το ροτέισον στην άκρη, ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλύτερος απ' όσο με τον ΠΑΣ Γιάννινα ή τον Λεβαδειακό. Μόνο όσο η μπάλα περνούσε από τα πόδια του Τσόρι Ντομίνγκες, του οποίου η κλάση έφερε δυο εξαιρετικές μπαλιές, υπήρχε τρόπος να μπαίνει η μπάλα στην περιοχή του Παπαδόπουλου. Μάλιστα ο Πανιώνιος απείλησε πρώτος, με το σουτ του Μπουμάλ στο 13', προτού οι "ερυθρόλευκοι" αρχίσουν να τελειώνουν φάσεις.

Στην πρώτη ευκαιρία του, στο 24', ο Μήτρογλου δεν βρήκε δίχτυα, το έκανε όμως στη δεύτερη, στο 36', και αφού πρώτα απέκτησε πλεονέκτημα τραβώντας τον αντίπαλό του. Το 1-0 δεν απελευθέρωσε τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι κόμπλαραν πολύ κάθε φορά που έπρεπε να επιλέξουν ποια ακριβώς είναι η κατάλληλη ενέργεια. Ο Αφελάι ήταν εκτός πνεύματος, ο Κασάμι δεν μπορούσε να παίξει στα άκρα και ο Μήτρογλου αποκομμένος.

Ο Μίτσελ έβαλε τον Ντοσεβί αντί του Ολλανδού, αλλά μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι είχε η χρησιμοποίηση του Ιμπαγάσα παρά του μέσου από το Τόγκο. Ο Πανιώνιος συμπεριφερόταν σχεδόν άψογα αμυντικά και αυτό που του έλειπε η σωστή ανάπτυξη. Ο Αργεντινός νοικοκύρεψε το παιχνίδι των "κυανέρυθρων" και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ευκαιρίες. Απ' αυτόν μάλιστα ξεκίνησε η ευκαιρία του 83', στην οποία ο εξαιρετικός Μασούρας λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσα πλασάροντας άουτ.

Στην αμέσως προηγούμενη φάση ο Μήτρογλου είχε αναγκάσει τον Παπαδόπουλο να εκτιναχθεί και να διώξει, ούτε όμως αυτή η ευκαιρία ούτε το 2-0 στο 91', από ένα γκολ - σήμα κατατεθέν του Έλληνα φορ, ήταν αρκετά για ν' αποτρέψουν τις αποδοκιμασίες από μερίδα του λιγοστού κόσμου στο Καραϊσκάκη.

MVP

Με δύο γκολ και τέσσερα στα τελευταία τρία ματς ο Κώστας Μήτρογλου γίνεται απαραίτητος. Παίρνει σωστές θέσεις, σκοράρει, επανακτά την επαφή του με τα δίχτυα, εξέλιξη πολύ σημαντική τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Ολυμπιακό.

Αδύναμος κρίκος

Μετά τη συμβολή στη νίκη επί του Λεβαδειακού, ο Ιμπραΐμ Αφελάι ήταν εξαφανισμένος. Καμία συμμετοχή στην ανάπτυξη, εγκλωβίστηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης και δεν βοήθησε.

Σχόλιο

Ο Πανιώνιος θέλησε να γίνει ΠΑΣ και έφτασε πολύ κοντά στο 1-1 στη φάση του 83' με τον Μασούρα. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε κερδίζοντας χρόνο ενόψει των διορθωτικών κινήσεων του Ιανουαρίου. Στον κόσμο δεν άρεσε η εμφάνιση και υπήρξαν αποδοκιμασίες, αλλά και ένα μεγάλο χειροκρότημα για τον Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος έβαλε τέλος σε μια τεράστια, λαμπρή και γεμάτη τίτλους καριέρα.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (28' Σιόβας), Αμπιντάλ, Μαζουακού, Εντιγκά, Μανιάτης, Κασάμι (87' Φορτούνης), Ντομίνγκες, Αφελάι (62' Ντοσεβί), Μήτρογλου

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος (62' Ιμπαγάσα), Παντίδος, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης (75' Μπούζας), Μητρόπουλος, Πάνος, Μπουμάλ, Μασούρας (84' Σμυρλής), Γιάννου

News 24/7

24MEDIA NETWORK