Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-2

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να νικήσει με 2-1 τον Πανιώνιο μέσα στη Νέα Σμύρνη και να κλείσει με μία ακόμη νίκη τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ως αήττητος. Γκρίνια για Σπάθα από τους γηπεδούχους, οι οποίοι μετρούν τέσσερις συνεχόμενες ήττες.

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-2

Δείτε αυτή την Κυριακή (21:45) την εκπομπή SUPER BALL με όλα τα ρεπορτάζ από τους αγώνες της 15ης αγωνιστικής της Super League. Καλεσμένος στο studio ο Γιάννης Μώραλης απαντά ζωντανά στις ερωτήσεις των φιλάθλων.

Η εικόνα του αγώνα

Ουδέποτε κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν βρέθηκε ομάδα να πιέσει τόσο πολύ τον Πανιώνιο και να εξασφαλίσει συντριπτικά ποσοστά κατοχής. Το έκανε ο Ολυμπιακός από το πρώτο δεκάλεπτο κιόλας, αλλά μη νομίσει κανείς ότι εξασφάλισε κάτι ουσιαστικό μ' αύτό. Η υπεροχή του ήταν στείρα, το παιχνίδι του έγερνε συνεχώς προς τα αριστερά (ελέω της απουσίας του Τοροσίδη) και ο Πανιώνιος αμυνόταν αποτελεσματικά.

Μάλιστα, οι Νεοσμυρνιώτες στην πρώτη καλή επίθεσή τους ευτύχησαν να προηγηθούν με το εξαιρετικό γκολ του Αραβίδη στο 25' και έβαλαν ακόμα πιο δύσκολα προβλήματα στους πρωταθλητές. Σ' εκείνο το σημείο η ομάδα του Ζαρντίμ στάθηκε τυχερή καθώς έξι λεπτά αργότερα ισοφάρισε με το...σπάνιας ομορφιάς αυτογκόλ του Σπυρόπουλου και ανέπνευσε ψυχολογικά χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο.

Με μία μόλις καθαρή ευκαιρία μέχρι το 45' (αυτή του Τζιμπούρ που εξουδετέρωσε ο Περιστερίδης λίγο πριν ο Σπάθας σφυρίξει για το ημίχρονο) ο Ζαρντίμ αποφάσισε ότι το σχήμα με τους τέσσερις επιθετικούς χαγ (Γκρέκο, Μασάντο, Ιμπαγάσα, Αμπντούν) ήταν μάλλον μη δόκιμο και αποκατέστησε την κοινή ποδοσφαιρική λογική με την είσοδο του Μήτρογλου από το 46'.

Με το χαρισματικό Ελληνα φορ στο σχήμα του ο Ολυμπιακός απέκτησε ουσία. Ο Μητρογκόλ δεν δυσκολεύτηκε να γίνει αμέσως αισθητός στα αντίπαλα στόπερ με το πρώτο δοκάρι του (σε συνεργασία με τον Τζεμπούρ στο 53') και με τα άλλα δύο (στο 61' και στο 74'). Αφού δεν είχε την τύχη με το μέρος του ως εκτελεστής, ο Μητρογκόλ δοκίμασε το ρόλο του δημιουργού στο 82' και ο Ολυμπιακός σκόραρε μετά τη δική του κεφαλιά-πάσα και το...σπρώξιμο του Τζεμπούρ στην μπάλα.

Από εκεί και πέρα ποδόσφαιρο δεν παίχθηκε. Μετά την αποβολή του Κουλουχέρη στο 84', ο Σπάθας διέκοψε προσωρινά τον αγώνα λόγο ύβρεων προς το πρόσωπό του και όταν επέστρεψε στο γήπεδο το ρολόι έδειχνε 90'. Τα διαδικαστικά τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς συγκινήσεις αν εξαιρέσει κανείς την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του διαιτητή.

ΜVP

Η προσθήκη του Μήτρογλου έκανε τον Ολυμπιακό σαφώς πιο επικίνδυνο και αποτελεσματικό μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Του λόγου το αληθές το αποδεικνύουν τα τρία δοκάρια του Ελληνα φορ.

Kλειδί αγώνα

H κατοχή της μπάλας και η πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός καθ'όλη τη διάρκεια του 90λεπτου. Κάποια θα στιγμή θα καρποφορούσε.

Aδύναμος Κρίκος

Πολύ κακός διαιτητής ο Σπάθας, κατέδειξε για άλλη μία φορά την ανεπάρκειά του, ακόμα και σε εύκολες φάσεις.

To live του αγώνα

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK