Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-1

Το τέρμα του Γιώργου Τζαβέλλα στο 90' ισοφάρισε εκείνο του Δημήτρη Παπαδόπουλου και ο ΠΑΟΚ απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας 1-1 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για τη 16η αγωνιστική της Super League.

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-1
INTIME SPORTS

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα

Η ένταση του αγώνα μεγάλη, τα τρεξίματα πολλά, αλλά το θέαμα με το σταγονόμετρο. Η αλληλοεξουδετέρωση επικράτησε της ουσίας. Κάποια μακρινά σουτ από πλευράς φιλοξενούμενων δεν είχαν τύχη και το παιχνίδι άνοιξε μόνο όταν οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους παίκτες του Χουμπ Στέφενς.

Η ταχύτητα του Ατρομήτου γέμισε τα κενά που άφησε ο ΠΑΟΚ και στο 24' ο Τάσος Καραμάνος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον Παναγιώτη Γλύκο. Μία επίθεση αργότερα, επανόρθωσε με μία εκπληκτική ασίστ στον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Η αντίδραση του "δικεφάλου" ήταν σπασμωδική. Μία επίθεση με αξιώσεις του Σεκού Ολίσε και πολλά φάουλ ήταν η απάντηση των φιλοξενουμένων, με τον Λουίτζι Τσενάμο να παραμένει στις περισσότερες των περιπτώσεων θεατής. Μία εκπληκτική ατομική ενέργεια του Παπαδόπουλου στο 44' λίγο έλειψε να καταλήξει στο γκολ της χρονιάς, αλλά ο Έλληνας φορ αστόχησε στην εκτέλεση.

Το 2ο ημίχρονο βρήκε τον ΠΑΟΚ πιο δραστήριο στον χώρο του κέντρου. Άπλωσε το παιχνίδι σε όλο το μήκος για να διασπάσει την αμυντική διάταξη του Γιώργου Παράσχου κι έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Λούκας στο 59'. Ο τραυματισμός του Βίτορ άλλαξε κάπως τα πλάνα του Ολλανδού τεχνικού (ο Κώστας Κατσουράνης γύρισε στα στόπερ), αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο.

Ο Στέφανος Αθανασιάδης πέρασε στο ματς κι η απάντηση ήταν ο Σωκράτης Φυτανίδης για τους γηπεδούχους που ενίσχυαν την ανασταλτική λειτουργία τους. Ο ήσυχος Δημήτρης Σαλπιγγίδης είχε την καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο 77', αλλά αστόχησε σε προβολή εκτός ισορροπίας από κοντινή θέση και η μπίλια έδειχνε να καταλήγει στον άσο. Μία στημένη φάση, όμως, έφερε τον Τζαβέλλα στην περιοχή των γηπεδούχων και με κεφαλιά ισοφάρισε στο τελικό 1-1.

MVP

Ο Χαβιέρ Ούμπιδες έκανε... πάρτι στο χώρο του κέντρου, ειδικά στο 1ο ημίχρονο όπου ο Ατρόμητος έπαιξε καλύτερα. Οι Περιστεριώτες ήξεραν τι ζητούσαν στον αγωνιστικό χώρο κι οι συνεργασίες του Αργεντινού με τους Καραμάνο και Παπαδόπουλο προσέφεραν την πλατφόρμα.

Αδύναμος κρίκος

Οι ευκαιρίες του ΠΑΟΚ ήταν περιορισμένες και αυτό οφείλεται στην αποτυχία των δημιουργών της ενδεκάδας να διασπάσουν μία καλή αμυντική λειτουργία. Ο Λούκας Πέρεθ ήταν ο πιο ποιοτικός παίκτης αυτής της γραμμής του "δικεφάλου" κι όχι μόνο απέτυχε να περάσει μπαλιές στον (επίσης χαμηλών τόνων) Σαλπιγγίδη, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει ούτε με τις ατομικές ενέργειες και αστόχησε στη μία από τις μόλις δύο καλές ευκαιρίες των φιλοξενουμένων.

Σχόλιο

Ο Ατρόμητος ψάχτηκε για 20 λεπτά μέχρι να βρει τον κατάλληλο τρόπο διαχείρισης του αγώνα κι ο ΠΑΟΚ δεν τον βρήκε ούτε μετά από 90 λεπτά. Οι γηπεδούχοι σημείωσαν το γκολ κι έκτοτε ήξεραν πολύ καλά τι ζητούσαν από το ματς, παίζοντας σαν τη γάτα με το ποντίκι, αλλά όχι κατενάτσιο. Αξιοποίησαν τα κενά που άφηναν οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι δεν έδειξαν να έχουν σαφές πλάνο αντιμετώπισης της ομάδας που είχαν απέναντί τους.

Ατρόμητος: Τσενάμο, Νάστος, Ταυλαρίδης (86' Μπάλλας), Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ουμπίδες, Ιγκλέσιας, Γκαρσία (72' Φυτανίδης), Μπρίτο, Παπαδόπουλος (78' Φάμπιο), Καραμάνος

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Βίτορ (61' Τζιόλης), Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Λάζαρ, Λούκας (79' Λίνο), Βούκιτς, Ολίσε (70' Αθανασιάδης), Σαλπιγγίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK