Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (VIDEOS)

Το υπέροχο γκολ του Μοαμέντ Γιουσούφ έκρινε υπέρ του Εργοτέλη το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και του έδωσε φιλί ζωής μετά από δέκα παιχνίδια χωρίς νίκη.

Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Μετά και την ήττα στην Κέρκυρα ο Εργοτέλης δεν είχε πολλά περιθώρια και πίεσε εξ αρχής την άμυνα του ΠΑΣ. Καζναφέρης και Μπογκντάνοφ δεν βρήκαν στόχο με τα σουτ που δοκίμασαν, το έκανε όμως με εκπληκτικό τρόπο ο Γιουσούφ στο 9' και οι "κιτρινόμαυροι" πήραν νωρίς το προβάδισμα και κατ' επέκταση αβαντάζ για τη συνέχεια, αφού πλέον είχαν επιλογή στον τρόπο διαχείρισης του αγώνα.

Ο Πετράκης είχε πειράξει πολύ τη βασική 11άδα που "διέλυσε" τον ΠΑΟΚ μεσοβδόμαδα και από τον ΠΑΣ έλειψε η συνοχή σε άμυνα και επίθεση. Ο Εργοτέλης μπορεί μετά το 1-0 να έδωσε χώρο, πλην του Τσάβες ωστόσο δεν υπήρχε παίκτης ν' απειλήσει. Ο Αργεντινός έχασε την ευκαιρία του 24', μόνο που ήταν η μοναδική των φιλοξενούμενων σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Η είσοδος του Κοροβέση (αντί του Αυγενικού) δεν άλλαξε τη μορφή του αγώνα, αφού ο Εργοτέλης ήταν καλά οργανωμένος από τη μέση και πίσω. Ο Κοζορώνης ήρθε πιο κοντά στους στόπερ και με τον Γκέντσογλου να κόβει ψηλά και χαμηλά, οι Ηρακλειώτες διατήρησαν τον έλεγχο. Ο Λυκογιάννης συνεργαζόταν καλά με τον Γιουσούφ στ' αριστερά, ενώ η χρησιμοποίηση του Μπουρσέλη έδωσε περισσότερη ενέργεια και σκληράδα στο σχήμα του Εργοτέλη.

Ο νεαρός μάλιστα απείλησε δις μέχρι το 70' όταν και οι Γιαννιώτες άρχισαν να κλείνουν τους γηπεδούχους στα καρέ τους. Σαπαλίδης (71') και Κοροβέσης (76') παρόλα αυτά δεν βρήκαν στόχο όταν ήταν σε θέση βολής, ενώ ο Καβουσάκης έκανε την επέμβαση του αγώνα στο 92' και ο "Άγιαξ" προσγειώθηκε απότομα μετά το 3-0 επί του ΠΑΟΚ. Αντίθετα ο Εργοτέλης πήρε οξυγόνο με την πρώτη εντός έδρας νίκη του.

MVP

Ο Γιουσούφ πέτυχε ένα μοναδικής ομορφιάς γκολ, αλλά ο Σάββας Γκέντσογλου έκανε ηγετική εμφάνιση ως στόπερ. Όχι μόνο εμπόδιζε τις αντίπαλες προσπάθειες, αλλά διόρθωνε και λάθη των συμπαικτών του. Μάχη δεν πρέπει να έχασε είτε ψηλά είτε χαμηλά.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μπράνα Ίλιτς έμεινε στο γήπεδο 90 λεπτά και ακόμη αναζητείται ο λόγος. Ο Σέρβος επιθετικός είναι ντεφορμέ (δεν είχε βοηθήσει ούτε με τον ΠΑΟΚ) και σε ακόμη ένα ματς ήταν μετρημένες οι φορές που ήρθε σ' επαφή με την μπάλα αποτυγχάνοντας να στηρίξει τον κεφάτο Τσάβες.

Σχόλιο

Ο Εργοτέλης το ήθελε και το πήρε. Μπήκε δυναμικά, ευτύχησε να σκοράρει νωρίς και χωρίς να χάσει σπουδαίες ευκαιρίες άξιζε το 1-0 επί του αναιμικού ΠΑΣ, ο οποίος έμεινε στη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Θα μπορούσαν στο δεύτερο ημίχρονο να ισοφαρίσουν, αλλά δεν το πίστεψαν οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Πετράκη, ο οποίος έχει τις ευθύνες του για την 11άδα που παρουσίασε.

Οι συνθέσεις

Εργοτέλης: Καβουσάκης, Τζανακάκης, Γκέντσογλου, Φιντέλεφ, Λυκογιάννης, Καζναφέρης, Κοζορώνης, Ρέντζας (91' Γιοβάνοβιτς), Μπογκντάνοφ (58' Μπουρσέλης), Γιουσούφ, Παμλίδης (70' Άλαν)

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ντάσιος, Στρούνα (73' Ναδάλες), Σκόνδρας, Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλάς, Αυγενικού (46' Κοροβέσης), Ακόστα (58' Σαπαλίδης), Τσάβες, Ίλιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK