Καλλονή - Ολυμπιακός 0-5 (VIDEOS)

Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που σκόραρε στη Μυτιλήνη. Όχι μία, αλλά πέντε φορές σε μια εμφατική νίκη επί της Καλλονής. Δύο γκολ, ένα κερδισμένο πέναλτι και ένα δοκάρι είχε ο Χόρχε Μπενίτες, αποθέωση για τον Ερίκ Αμπιντάλ.

Καλλονή - Ολυμπιακός 0-5 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Η κλασική ευκαιρία της Καλλονής στο 2', στην οποία ο Ρομπέρτο αντέδρασε σωτήρια, προϊδέασε ότι η αποστολή του Ολυμπιακού στη Μυτιλήνη δεν θα είναι εύκολη. Οι "ερυθρόλευκοι" σκόραραν νωρίς, στο 12', χάρη στην εξαιρετική κίνηση του Μανιάτη ως κρυφού φορ και την εκτέλεσή του με το κεφάλι, αλλά δεν απέφυγαν το άγχος. Τουλάχιστον όχι μέχρι το δίλεπτο 63'-65', όταν και κρίθηκε η μοίρα του αγώνα.

Μέχρι τότε και παρά τις απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών ή το πρώτο γκολ που δέχθηκε στην έδρα της η ομάδα του Μαντζουράκη διατηρούσε τη συνοχή που τη χαρακτηρίζει ως σύνολο, πίεζε ψηλά και καραδοκούσε να εκμεταλλευτεί τα (πολλά) λάθη των Πειραιωτών. Όπως αυτό του Ελαμπντελαουί στο 17', χάρη στο οποίο ο Λεοζίνιο βγήκε σε θέση βολής με τον Ρομπέρτο, αλλά τον πρόλαβε προτού τελειώσει τη φάση ο Αμπιντάλ. Ο Βραζιλιάνος της Καλλονής απείλησε ξανά στο 24', με τον Ισπανό γκολκίπερ να διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ, και έβαλε σε σκέψεις τον Μίτσελ για το αν το 4-4-2 σε ρόμβο ήταν το κατάλληλο γι' αυτό το ματς.

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μήτρογλου στο 40' ήταν η αρχή του τέλους για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο δεύτερο ημίχρονο δεν ανταποκρίθηκαν στο υψηλού βαθμού δυσκολίας έργο τους. Ούτε επιθετικά, κυρίως δε αμυντικά. Οι πρωταθλητές, αφού διασφάλισαν την καλή κυκλοφορία στο κέντρο, έκλεισαν την Καλλονή στην περιοχή της. Οι τελικές των Μήτρογλου (48'), Σιόβα (49') και Ντομίνγκες (56') ήταν προειδοποιητικές βολές προτού ο Μπενίτες, που είχε πλέον πιο ενεργή συμμετοχή με την μπάλα κοντά στα αντίπαλα καρέ, αφήσει το σημάδι του. Στο 63' κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ντομίνγκες για το 2-0, ενώ σκόραρε δις μέχρι το 72' με το ένα γκολ να είναι καλύτερο του άλλου.

Με το παιχνίδι να έχει ήδη κριθεί, η Καλλονή πέταξε λευκή πετσέτα, ο Μπουχαλάκης ανέβασε το δείκτη του σκορ με ωραίο σουτ στο 78' και περισσότερο ενδιαφέρον έκτοτε είχε η συμμετοχή του Λέσβιου Βούρου στην 11άδα του Ολυμπιακού μπροστά στο κοινό του νησιού που τον καταχειροκρότησε παρά το τι συνέβαινε στο γήπεδο. Όπως καταχειροκροτήθηκε και ο Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος αποχώρησε κατ' εντολή Μίτσελ χωρίς να υπάρχει διαθέσιμη αλλαγή. Μοναδική στιγμή στο τελευταίο παιχνίδι του Γάλλου.

MVP

Αν το ματς είχε μείνει στο 1-0, θα ήταν ο Γιάννης Μανιάτης που έτρεχε παντού και πάντα, ενώ ως φορ είχε ανοίξει το σκορ. Ο Χόρχε Μπενίτες όμως του "έκλεψε" τη δόξα με δύο καλοεκτελεσμένα γκολ που θύμισαν... Μήτρογλου στα καλά του, ένα κερδισμένο πέναλτι και ένα δοκάρι.

Αδύναμος κρίκος

Ο Γιώργος Μανούσος δεν είχε συμμετοχή στο παιχνίδι, ενώ ο Λεοζίνιο σπατάλησε την καλύτερη ευκαιρία της Καλλονής. Τα ατού του Μαντζουράκη υστέρησαν εμφανώς.

Σχόλιο

Ο προβληματικός Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου έγινε... αλλαγή στην ανάπαυλα και στο δεύτερο εμφανίστηκε μια ομάδα αποφασισμένη να μειώσει στο ελάχιστα τα λάθη, να στριμώξει την Καλλονή και να φτάσει σε μια νίκη χωρίς αμφισβήτηση. Το σχήμα με τους δύο φορ για πρώτη φορά εφέτος έφερε αποτέλεσμα και ο Μίτσελ δεν έχει λόγο να μην το δοκιμάσει ξανά στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Αντιστρόφως ανάλογη η εικόνα της Καλλονής, η οποία δέχθηκε πέντε γκολ ενώ μέχρι τώρα η εστία της δεν είχε παραβιαστεί σ' εντός έδρας παιχνίδι. Χάθηκε δηλαδή η μπάλα...

Οι συνθέσεις

Καλλονή: Χογκ, Αντέγιο, Αναστασιάδης, Χωριανόπουλος (74' Μπαρέρα), Γιορέντε, Πιπίνης, Καλτσάς, Ναβάρο, Λεοζίνιο, Μανούσος (79' Ραζάκ), Μίνγκας (74' Κύπρου)

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (79' Βούρος), Αμπιντάλ, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι (66' Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες (71' Φορτούνης), Μήτρογλου, Μπενίτες

News 24/7

24MEDIA NETWORK