Καλλονή - Παναθηναϊκός 0-2

Ο Παναθηναϊκός, παρότι "πέταξε" ένα ημίχρονο, κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 της Καλλονής στη Λέσβο και συνέχισε με νίκες (3Χ3) το 2016.

Καλλονή - Παναθηναϊκός 0-2
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η εικόνα του αγώνα

Οι δύο ομάδες μπήκαν... υποτονικά στον αγωνιστικό χώρο. Αποτέλεσμα, τα σκληρά μαρκαρίσματα και τα αβίαστα λάθη να κυριαρχήσουν στα πρώτα 45 λεπτά. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, κυκλοφόρησε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Άντριου Χογκ.

Στον αντίποδα, οι παίκτες της Καλλονής, με τον... αέρα στο πλευρό τους, πίεσαν ψηλά και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πιθανό λάθος των "πρασίνων". Πέρα από δύο κεφαλιές των Μεχντί Αμπέντ (5') και Ανέστη Αναστασιάδη (21') οι δύο πλευρές δεν παρουσίασαν κάτι αξιόλογο στο πρώτο ημίχρονο. Η μοναδική φορά που ο γκολκίπερ του "τριφυλλιού", Λουκ Στιλ ανησύχησε, ήταν στις καθυστερήσεις, όταν η κεφαλιά του Μίροσλαβ Μάρκοβιτς, ύστερα από σέντρα του Οόκο Γουερέ, πέρασε λίγο πάνω από την εστία του.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι μπήκαν... μεταμορφωμένοι και πήραν το προβάδισμα στην πρώτη καλή στιγμή τους, με όμορφη ενέργεια και σουτ του Νίκου Καλτσά. Ο Ολιβιέ Μπουμάλ έκανε τη σέντρα από δεξιά κι ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, γύρισε και "εκτέλεσε" τον Χογκ για το 0-1. Με την ψυχολογία στα ύψη, οι "πράσινοι" έφθασαν πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατήρι, καθώς κατέληξε στο αριστερό δοκάρι, ύστερα από σέντρα του Αμπέντ και κακή αντίδραση του Χογκ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά τα σουτ των Καλτσά (72', 75'), Μανούσου (74') και Μπαργκάν δεν βρήκαν στόχο. Στο 81' ο Παναθηναϊκός έχασε ακόμη μία καλύτερη ευκαιρία να "καθαρίσει" το παιχνίδι, αλλά ο Χογκ με μία εντυπωσιακή απόκρουση, αρνήθηκε το γκολ. Στα τελευταία λεπτά, οι "πράσινοι" εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους, είχαν νέο δοκάρι σε απίθανη ευκαιρία του Ατζαγκούν (88') και τελικά πέτυχαν το δεύτερο γκολ με διαγώνιο σουτ του Μπουμάλ στο 90ό λεπτό.

Δείτε το 0-1:

Δείτε το 0-2:

MVP

Ο Ολιβιέ Μπουμάλ ήταν ιδιαίτερα κινητικός στο δεύτερο ημίχρονο και βοήθησε τα μέγιστα ώστε ο Παναθηναϊκός να φύγει με τους τρεις βαθμούς από τη Μυτιλήνη. Ο Καμερουνέζος άσος μοίρασε την ασίστ στο γκολ του Καλτσά, ενώ "κλείδωσε" τη νίκη στο 90' με όμορφο διαγώνιο σουτ.

Αδύναμος κρίκος

Ο Άντριου Χογκ δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, αφού φέρει ευθύνη στο δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού, ενώ πραγματοποίησε αρκετές ασταθείς αποκρούσεις, με κυριότερη αυτή που έφερε το πρώτο δοκάρι του "τριφυλλιού". Η εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του Μπεργκ δεν κατάφερε να "σώσει" τη μέτρια εμφάνιση του Μαλτέζου άσου.

Σχόλιο

Ο Παναθηναϊκός πέταξε, χωρίς λόγο, ένα ημίχρονο κι έδωσε τη δυνατότητα στην Καλλονή να θεωρήσει πως μπορεί να πάρει κάτι καλό από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Τελικά, η ανάπαυλα αποδείχθηκε "λυτρωτική" για τους "πράσινους", οι οποίοι μπήκαν μεταμορφωμένοι στο δεύτερο μέρος, πέτυχαν γρήγορα το γκολ, διαχειρίστηκαν σωστά το υπέρ τους προβάδισμα και έφυγαν με τους τρεις βαθμούς, συνεχίζοντας μόνο με νίκες μέσα στο 2016. Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Καραγεωργίου είχε "διαβάσει" σωστά το παιχνίδι, έκλεισε τους χώρους και προσπάθησε να "χτυπήσει" στην κόντρα επίθεση. Το πλάνο δούλεψε για ένα ημίχρονο, όμως γι' ακόμη μία φορά τα προβλήματα στην άμυνα "κόστισαν" βαθμούς. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη εμφάνιση πρέπει να αποτελέσει οδηγό για το μέλλον, αφού σε μεγάλο μέρος του αγώνα οι γηπεδούχοι έδειξαν καλό πρόσωπο.

Οι συνθέσεις

Καλλονή: Χογκ, Σπυρόπουλος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Γουερέ, Μάρκοβιτς (69' Μπαργκάν), Ελακόπουλος, Γεωργίου, Μανούσος.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Εσιέν (73' Λαγός), Ζέκα, Αμπέντ (67' Ατζαγκούν), Μπουμάλ, Καλτσάς, Πέτριτς (57' Μπεργκ).

Το live της αναμέτρησης

18:32
Καλησπέρα. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της αναμέτρησης στο ΔΑΚ Μυτιλήνης μεταξύ της Καλλονής και του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League.
18:33
Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Εσιέν, Ζέκα, Αμπέντ, Μπουμάλ, Καλτσάς, Πέτριτς.
18:33
Οι "εκλεκτοί" του Αντρέα Στραματσόνι, όπως τους παρουσιασε ο επίσημος λογαριασμός των "πρασίνων" στο twitter.
18:35
Ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού για τον Τζαντομίνικο Μέστο.
18:38
H ενδεκάδα της Καλλονής: Χογκ, Σπυρόπουλος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Γουερέ, Μάρκοβιτς, Ελακόπουλος, Γεωργίου, Μανούσος.
18:38
Στον πάγκο για τους "πρασίνους": Κοτσόλης, Ταυλαρίδης, Βέμερ, Λαγός, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης, Μπεργκ.
18:39
Αναπληρωματικοί για τους γηπεδούχους: Δαύκος, Ούκα, Γιούκαρης, Μπαργκάν, Ευαγγελιδάκης, Χατζηδημητρίου, Μπούρους.
18:39
Το φύλλο με τις συνθέσεις:
18:40
Εκτός 18αδας για τον Παναθηναϊκό έμειναν οι Γιαννακόπουλος και Νάνο. Έκπληξη η απουσία του Ισπανού, καθως δεν υπάρχει άλλο αριστερό μπακ στον πάγκο.
18:42
Η Καλλονή θα παραταχθεί χωρίς τους νεοαποκτηθέντες, Μίκιτς και Κόρσιενς, οι οποίοι, παρότι συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, τελικά έμειναν εκτός 18άδας.
18:47
To "τριφύλλι" βρίσκεται στην 4η θέση με 28 βαθμούς, ύστερα από 16 αγωνιστικές, ενώ η Καλλονή είναι ουραγός με μόλις 7.
18:49
Παρόλα αυτά, μεσοβδόμαδα η ομάδα της Λέσβου έκανε την έκπληξη και επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ για το Κύπελλο. Νίκη και για τον Παναθηναϊκό που επιβλήθηκε με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες.
18:51
Την προηγουμενη αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός νίκησε με το εμφατικό 4-2 τον Παναιτωλικό. Αντίθετα, η Καλλονή γνώρισε την ήττα με 3-0 από τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο.
18:57
Η έξοδος των παικτών του Παναθηναϊκου για το "ζέσταμα".
18:59
Στον αγωνιστικό χώρο και οι παίκτες της Καλλονής για την καθιερωμένη προθέρμανση.
19:03
Γι' ακόμη μία αναμέτρηση ο Μάρκους Μπεργκ έμεινε στον πάγκο, καθώς προτιμήθηκε ο Μλάντεν Πέτριτς, ο οποιος "εξαργυρώνει" τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα.
19:04
Ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε σύστημα 4-3-3, με τους Μπουμάλ και Καλτσά στα "φτερά" και τον Πέτριτς μοναδικό προωθημένο. Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Εσιέν, Ζέκα και Αμπέντ. Μένει να δούμε αν ο Αλγερινός θα αγωνιστεί ως "10άρι" ή ως εσωτερικός μέσος.
19:09
O Καλτσάς έδειξε καλά στοιχεία απέναντι σε Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα, όσο διάστημα αγωνίστηκε και ο Ιταλός τεχνικός τον αντάμειψε, δίνοντάς του φανέλα βασικού.
19:10
H προθέρμανση των αναπληρωματικών της Καλλονής.
19:16
"Θέλουμε να κάνουμε 3η σερί νίκη", δήλωσε ο Βίκτωρ Κλωναρίδης λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.
19:19
"H ψυχολογία ειναι με το μέρος μας, θα κυνηγήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από το παιχνιδι", σχολίασε ο Ραφαήλ Γιουκαρής.
19:22
Ο Θανάσης Γιάχος θα διευθύνει την αναμέτρηση.
19:28
Οι αναπληρωματικοί των δύο ομάδων πηγαίνουν στους πάγκους.
19:29
Οι ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο.
19:30
Οι Μίκιτς και Κόρσιενς έμειναν εκτός αποστολής, καθώς δεν πρόλαβαν να βγουν τα δελτία τους.
19:31
Οι καθιερωμένες χειραψίες λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας.
19:31
Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η αναμέτρηση.
19:31
Στη σέντρα ο Παναθηναϊκός.
19:32
1' Έναρξη του αγώνα.
19:34
Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά του αγώνα.
19:35
Οι Εσιέν και Ζέκα αγωνίζονται ως αμυντικά χαφ και ο Αμπέντ πίσω από τον Πέτριτς.
19:36
5' Κεφαλιά του Αμπέντ, στην αγκαλιά του Χογκ.
19:37
Αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα στα πρώτα λεπτά.
19:39
Οι παίκτες της Καλλονής πιέζουν ψηλά και προσπαθουν να εκμεταλλευτούν πιθανό λάθος των αμυντικών του Παναθηναϊκού.
19:43
Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει προβλήματα στην ανάπτυξη.
19:44
Μικρή διακοπή λόγω τραυματισμου του Καλτσά.
19:47
14' Ο Μάρκοβιτς κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή, μετά από βαθιά μπαλιά του Σπυρόπουλου, αλλά ο Στιλ πρόλαβε και μπλόκαρε σταθερά.
19:47
Συμπληρώσαμε 15 λεπτά. Χωρίς ρυθμό ο αγώνας.
19:52
20' Ο Καλτσάς έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Χογκ πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα προτού φανεί απειλητικός ο Πέτριτς.
19:53
21' Ευκαιρία για την Καλλονή. Ο Τσαμπούρης εκτέλεσε το φάουλ, ο Αναστασιάδης πήρε -ανενόχλητος- την κεφαλιά, αλλα η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Στιλ.
19:57
O Γιάχος, παρά τις αρκετές σκληρές μονομαχίες, έχει επιλέξει να κρατήσει στο τσεπάκι του την κίτρινη κάρτα.
20:02
Φάουλ: 7 - 6
20:04
Ο Παναθηναϊκός φτάνει έξω από τα καρέ της Καλλονής, αλλά δεν μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Άντριου Χογκ.
20:06
Φάουλ σε καλή θέση για τον Παναθηναϊκό. Στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.
20:06
Οι Πράνιτς και Καλτσάς πάνω στην μπάλα.
20:07
35' Ο Καλτσάς εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα κόντραρε στο τείχος. Στην επαναφορά και πάλι ο Έλληνας άσος επιχείρησε το σουτ, το οποιο κατέληξε πάνω τα δοκάρια του Χογκ.
20:08
Τελικές: 1(0) - 3(2)
20:10
38' Ωραία συνεργασία των Μπουμάλ, Πέτριτς, Πράνιτς, αλλά το σουτ του τελευταίου κατέληξε άουτ.
20:13
41' Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς. Τη βλέπει ο Τσαμπούρης για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Αμπέντ.
20:17
45' Λάθος γύρισμα του Κουτρουμπή. Κόρνερ για την Καλλονή που έχει μαζί της τον αέρα.
20:18
45 +1' Ευκαιρία για την Καλλονή! Ο Γουερέ έκανε τη σέντρα απο αριστερά, ο Μάρκοβιτς πήρε την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Στιλ!
20:18
45 +1' Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες πάνε ισόπαλες με 0-0 στα αποδυτήρια, σε μία αναμέτρηση με ελάχιστες καλές στιγμές.
20:33
Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο. Όλα έτοιμα για να αρχίσει το δεύτερο μέρος.
20:33
46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
20:35
47' ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό! Με το... καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο οι "πράσινοι" παίρνουν το προβάδισμα! Ο Μπουμάλ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Καλτσάς κατέβασε την μπάλα, γύρισε και με όμορφο σουτ έκανε το 0-1 για την ομάδα του!
20:38
49' Αντεπίθεση για τον Παναθηναϊκό. Ο Καλτσάς έβγαλε στον Μπουμάλ, αλλά το πλασέ του δεύτερου από μακρινή απόσταση κατέληξε πάνω από την εστία του Χογκ.
20:38
Το "τριφύλλι" έχει μπει πολύ καλύτερα στο δεύτερο μέρος.
20:42
53' ΔΟΚΑΡΙ για τον Παναθηναϊκό! Ο Αμπέντ έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Χογκ δεν κατάφερε να μπλοκάρει, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στο αριστερό δοκάρι του. Στη συνέχεια της φάσης ο Αναστασιάδης έδιωξε σε κόρνερ.
20:45
57' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπεργκ στη θέση του Πέτριτς.
20:46
Ο Παναθηναϊκός ελέγχει απόλυτα το ρυθμό του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο.
20:52
65' Κίτρινη κάρτα στον Πράνιτς.
20:54
Η Καλλονή έχει ανεβάσει την απόδοσή της στα τελευταία λεπτά και πιέζει για την ισοφάριση.
20:55
67' Eυκαιρία για την Καλλονή! Ο Τσαμπούρης εκτέλεσε επικίνδυνα το φάουλ, αλλά ο Μάρκοβιτς δεν κατάφερε να βρει την μπάλα, με συνέπεια να καταλήξει άουτ.
20:56
67' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Αμπέντ εκτός, ο Ατζαγκούν εντός.
20:57
69' Αλλαγή για την Καλλονή. Ο Μπαργκάν στη θέση του Μάρκοβιτς.
20:58
Ο Αντρέα Στραματσόνι ετοιμάζει και τον Τάσο Λαγό.
21:00
72' Μακρινό σουτ του Καλτσά, η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Στιλ!
21:01
73' Τελευταία αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Εσιέν εκτός, ο Λαγός εντός.
21:01
74' Σουτ του Μανούσου, η μπάλα στην αγκαλιά του Στιλ.
21:02
Συνεχίζει το πρέσινγκ η Καλλονή.
21:02
75' Νέο σουτ από τον Καλτσά, η μπάλα άουτ.
21:06
79' Σουτ του Μπαργκάν, άουτ.
21:10
81' Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Ο Καλτσάς έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπεργκ σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Χογκ απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα. Στη συνέχεια της φάσης, το σουτ του Ζέκα κατέληξε στην αγκαλιά του Μαλτέζου γκολκίπερ.
21:11
82' Ο Τσαμπούρης εκτέλεσε το φάουλ, ο Αναστασιάδης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρια του Στιλ.
21:16
88' ΔΟΚΑΡΙ για τον Παναθηναϊκό! Ο Μπεργκ έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Ατζαγκούν προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!
21:18
90' ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό! Διαγώνιο σουτ του Μπουμάλ, η μπάλα στα δίχτυα! Ο Χογκ φέρει ευθύνη, καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του.
21:19
Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.
21:22
93' Τέλος του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 της Καλλονής και συνέχισε με νίκες το 2016.
21:22
Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε! Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK