ΟΦΗ - Παναιτωλικός 2-1

Ο ΟΦΗ ανέτρεψε το γρήγορο 0-1 του Παναιτωλικού και γκολ των Όγιος - Παπάζογλου σε πρώτο και δεύτερο ημίχρονο νίκησε για τέταρτη σερί φορά στο "Γεντί Κουλέ".

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 2-1

Το live του αγώνα

Εικόνα του αγώνα

Ο Παναιτωλικός είχε ως πρώτο στόχο να αμυνθεί στο "Γεντί Κουλέ" και σε θεωρητική βάση το 0-1 από την ενέργεια κλάσης του Καμαρά στο 7' ευνοούσε το πλάνο του Μάκη Χάβου.

Μόνο που ούσα στημένη πολύ πίσω η ομάδα του Αγρινίου έδωσε αρκετό χώρο στον ΟΦΗ να αναπτυχθεί. Ιδιαιτέρως από τα δεξιά, όπου ο Όγιος και Ζε Εντουάρντο συνδυάζονταν αρμονικά, προκαλώντας πολλά ρήγματα. Εξ ου και το γρήγορο 1-1 στο 23' από το παρθενικό γκολ του Αργεντινού στο πρωτάθλημα, αφού βέβαια πρώτα ο Κάλαϊτζιτς είχε σώσει ένα πιθανό δεύτερο γκολ. Ζε Εντουάρντο και Ζορό θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει ξανά στο πρώτο ημίχρονο για την κρητική ομάδα, η οποία συνέχισε να πιέζει για την ολική ανατροπή.

Η οποία ήρθε μετά την ανάπαυλα και αφού πρώτα ο Σα Πίντο, από την... κερκίδα λόγω τιμωρίας, έκανε διπλή επιθετική αλλαγή με Μακουκούλα και Λάμπρόπουλο. Ο Μπούρμπος εξέθεσε την άμυνα του Παναιτωλικού από τα δεξιά, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον ολομόναχο Παπάζογλου και αυτός δεν λάθεψε προ κενής εστίας κάνοντας, με το πέμπτο γκολ του, το 2-1 στο 66'. Αν μάλιστα ο Μακουκούλα ήταν πιο εύστοχος σε δύο περιπτώσεις (σε αμφότερες νικήθηκε από τον Στεφανάκο), ο ΟΦΗ θα είχε διευρύνει το προβάδισμά του και δεν θα περίμενε καρτερικά το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου για να εξασφαλίσει τους βαθμούς.

Αλήθεια είναι πάντως πως ο Παναιτωλικός, αν και κέρδισε μέτρα στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, απείλησε μονάχα με τον Θεοδωρίδη στο 77'.

MVP

Ο Γιώργος Μακρής έκανε αθόρυβη, αλλά πολλή δουλειά στη μεσαία γραμμή. Κέρδισε μάχες, βοήθησε στην κυκλοφορία και ανέκοψε αντίπαλες επιθέσεις. Μαζί με τον Κάλαϊτζιτς αρχικά και με τον Βερόν στο τελευταίο 20 λεπτο συνέθεσαν ένα αποτελεσματικό δίδυμο στο κέντρο του ΟΦΗ.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μάκης Χάβος διαχειρίστηκε με φόβο το παιχνίδι ακόμη και μετά το 0-1. Κράτησε πίσω την ομάδα του και άργησε χαρακτηριστικά να προβεί σε αλλαγές μετά την ανατροπή του ΟΦΗ, βάζοντας ουσιαστικά χαλινάρια στην προσπάθεια του Παναιτωλικού να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στο Ηράκλειο.

Σχόλιο

Παρά την αναταραχή μετά τα όσα συνέβησαν στα Πηγάδια, ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε σοβαρός και συγκεντρωμένος στο πλάνο του. Δεν επηρεάστηκε από το προβάδισμα του Παναιτωλικού, πίεσε με τρόπο ορθολογικό και πέτυχε την ανατροπή που δεν... ολοκλήρωσε με την Ξάνθη. Το "Γεντί Κουλέ" έγινε πια η απόρθητη έδρα που του επιτρέπει να κοιτάει ακόμη και 5άδα. Ο Παναιτωλικός αρνήθηκε να... ζητήσει κάτι περισσότερο μετά το 0-1 και αποδέχθηκε τη μοίρα του.

Οι συνθέσεις

ΟΦΗ: Φερνάντες, Μπούρμπος, Ζορό, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Μακρής, Καλάιτζιτς (65' Μακουκούλα), Ζε Εντουάρντο, Όγιος (73' Βερόν), Περογραμβάκης (65' Λαμπρόπουλος), Παπάζογλου

Παναιτωλικός: Στεφανάκος, Γκάλο, Μπικέ, Μελισσάς Γκόλιας (85' Σφακιανάκης), Γοδόι, Ζούνιορ (75' Παπουτσογιαννόπουλος), Μπακάκης, Θεοδωρίδης, Καμαρά, Μπόγιοβιτς (85' Πασσάς).

Φωτογραφικές στιγμές από το παιχνίδι

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 2-1
INTIME SPORTS

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 2-1

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 2-1
INTIME SPORTS

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 2-1
INTIME SPORTS

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 2-1
INTIME SPORTS

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 2-1
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK