Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-1 (VIDEOS)

Είδε και έπαθε να νικήσει τον Πλατανιά ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη. Οι Κρητικοί ισοφάρισαν στο 50' και απείλησαν ακόμα και με διπλό αλλά ο Μήτρογλου λύτρωσε τους πρωταθλητές στο 72'. Εμφανή και μεγάλα τα αμυντικά κενά των "ερυθρόλευκων".

Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-1 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

H εικόνα του αγώνα

Το φουλ επιθετικό σχήμα του Ολυμπιακού με Μπενίτες και Μήτρογλου μπροστά δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να εξασφαλίσει την κυριαρχία για τους πρωταθλητές. Από τη στιγμή που ο Πλατανιάς είχε τρεις πολύ καλές τελικές στα πρώτα οκτώ λεπτά του ματς, γινόταν σαφές ότι ο Μίτσελ θα έπρεπε να ασχοληθεί πρώτα με την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του κα ύστερα με όλα τα άλλα σε καμία στιγμή δεν το έπραξε.

Ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο σκορ στο 17' μετά την ωραία έμπνευση του Μανιάτη και τη βολίδα του Εντιγκά, συνέχισε να δίνει την εντύπωση στον κόσμο του ότι ήταν εξαιρετικά ευάλωτος, εντύπωση αν μην τι άλλο αληθινή. Η ομάδα έβγαζε πια φάσεις μπροστά (ο Μπενίτες έχασε δύο καλές ευκαιρίες) κάθε φορά όμως που η μπάλα χανόταν το Καραϊσκάκη έκανε το σταυρό του.

Η επίκληση των Θείων πάντως δεν γλίτωσε τον Ολυμπιακό από το γκολ της ισοφάρισης αφού στη φάση του 50' οι παίκτες του Πλατανιά έκρυψαν την μπάλα και σκόραραν ένα πανέμορφο τέρμα με τον Αγκιλέρα. Μία εξέλιξη φυσική συνέπεια των πραγμάτων όσων παρακολουθούσαμε στο τερέν μέχρι εκείνη την ώρα.

Ο Μίτσελ εν συνεχεία σκέφτηκε γρήγορα και αποφάσισε να θυσιάσει ένα φορ (Μπενίτες) για να ενισχύσει τα άκρα του με Ντουρμάζ και Ντοσεβί και να πιέσει περισσότερο. Επί δώδεκα αγωνιστικά λεπτά η πίεση δεν απέδωσε επ ουδενί καρπούς ενώ αντίθετα ο Τόρες έχασε την ευκαιρία του ματς στο 72' για να κάνει την ολική ανατροπή.

Γι' αυτήν την απώλεια, ο Πλατανιάς τιμωρήθηκε πολύ σκληρά και πολύ γρήγορα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντομίνγκες βρήκε το χώρο από δεξιά για να σεντράρει χαμηλά και να δώσει στον Μήτρογλου την ευκαιρία να γράψει το λυτρωτικό 2-1, αποτέλεσμα που ο Ολυμπιακός είχε τη στοιχειώδη σύνεση και ψυχραιμία για να κρατήσει μέχρι το τέλος.

MVP

Ο Τσόρι Ντομίνγκες ήταν ίσως ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που είχε σταθερή απόδοση και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης. Ο Αργεντινός διέθετε καθαρό μυαλό ακόμα και όταν όλοι έμοιζαν πολύ αγχωμένοι. Από τα πόδια του άρχισε η φάση του 2-1.

Αδύναμος Κρίκος

Ο Μίτσελ μίλησε για χαλαρότητα μετά το τέλος του ματς. Προφανώς αναφερόταν κυρίως στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του η οποία αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν. Πολλά τα προβλήματα στο κέντρο της άμυνας αλλά και στον τρόπο που ο Ολυμπιακός αμυνόταν γενικότερα. Μεγάλο και το κενό μεταξύ μεσαίας ραμμής και άμυνας.

Σχόλιο

Ως προς το πρακτικό του πράγματος, ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του, νίκησε και διατηρήθηκε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Ως προς την ουσία την καθαρά ποδοσφαιρική όμως, η ομάδα του Μίτσελ δεν έπεισε. Επέτρεψε στον Πλατανιά για 11 καθαρές τελικές προσπάθειες μέσα στο Καραϊσκάκη και απειλήθηκε ακόμα και με ήττα. Ο Πλατανιάς είχε θράσος και σχέδιο αλλά ήταν απελπιστικά κακός στην τελική προσπάθεια.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μανιάτης, Φορτούνης (58' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες, Μήτρογλου (86' Διαμαντάκος), Μπενίτες (58' Ντοσεβί).

Πλατανιάς: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μιλούνοβιτς (61' Μενδρινός), Μπανανά, Τσουράκης (45+1' Φιγκουέιρα), Ιτούα, Μαχαμάτ (80' Γουνδουλάκης), Μπεριάν, Τόρες, Δημήτρης, Αγκιλέρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK