Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-1

Ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη εφετινή ανατροπή του και νίκησε 2-1 την Ξάνθη στη Λεωφόρο με δύο γκολ του Αμπέντ. Οι Ακρίτες είχαν προηγηθεί με τον Τριάδη. Δοκάρι στο τέλος ο Ντίνας.

Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-1

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Γιάννης Αναστασίου μπορεί να ήταν στην εξέδρα αφού έπρεπε να εκτίσει την τιμωρία του, ωστόσο από την αρχή είχε δραστικές επεμβάσεις στο ματς. Ο ρόμβος με τον οποίο παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δεκάλεπτο έδωσε τη θέση του σε ένα καθαρό 4-3-3 χωρίς ουσιαστικά φορ έτσι ώστε οι πράσινοι να γίνουν πιο επιθετικοί. Η αλλαγή αυτή βοήθησε, ειδικά μετά το 0-1 του 13' το οποίο προήλθε από το εξαιρετικό σουτ του Τριάδη.

Ο Παναθηναϊκός δεν πανικοβλήθηκε, έβαλε την μπάλα κάτω και επιχείρησε να παίξει με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας αλλά και εναλλαγές θέσεων που μπέρδευαν την αντίπαλη άμυνα. Η ισοφάριση ήρθε νωρίς (21'), ύστερα από έξοχη ομαδική προσπάθεια και τελείωμα του Αμπέντ, στο υπόλοιπο διάστημα του ημιχρόνου όμως οι ρυθμοί έπεσαν αφού οι μεν γηπεδούχοι κουράστηκαν οι δε φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν πιο αποτελεσματικά.

Το κλειδί για την επικράτηση των γηπεδούχων ήταν το γρήγορο γκολ στην επανάληψη που τους έδωσε αέρα νικητή. Ο Αμπέντ και πάλι διαμόρφωσε το 2-1 από στημένα μπάλα (το δεύτερο στημένο των πράσινων που καταλήγει στα δίχτυα φέτος) και εν συνεχεία το παιχνίδι άλλαξε μορφή με την Ξάνθη να αναλαμβάνει τα ηνία και τον Παναθηναϊκό να παίζει στο χώρο.

Αυτό το στιλ ταίριαξε πολύ στους γρήγορους μεσοεπιθετικούς των γηπεδούχων. Με την Ξάνθη ψηλά στο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός βρήκε τους χώρους που ήθελε για να δημιουργήσει ευκαιρίες και έφτασε τουλάχιστον δύο φορές πολύ κοντά στο 3-1 όμως οι Κλωναρίδης, Αμπέντ και Ντίνας (ο τελευταίος με δοκάρι) αστόχησαν. Η Ξάνθη μόνο από λάθος του πράσινων έφτιαξε φάση στην επανάληψη. Ο Σολάρι επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την ασθενή απόκρουση στη φάση του 78' αλλά λάθεψε και έτσι η ομάδα του έμεινε μακριά από το γκολ.

MVP

Μια χαρά τα πηγαίνουν τον τελευταίο καιρό οι μέσοι του Παναθηναϊκού. Κόντρα στο Λεβαδειακό αυτός που σκόραρε δις ήταν ο Λαγός, την Κυριακή ήταν η σειρά του Αμπέντ που απέδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά την ομάδα του και στο σκοράρισμα και στη δημιουργία.

Aδύναμος κρίκος

Εκτός της φάσης του γκολ, η Ξάνθη δεν απείλησε. Και δεν τον έκανε διότι δεν πάσαρε καλά και δεν έτρεξε πολύ.

Σχόλιο

Ο Παναθηναϊκός κλείνει με θετικό πρόσημο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος τονώνοντας την αυτοπεποίθησή του με νίκη-ανατροπή, αποτέλεσμα που είναι παράσημο για τη νέα ομάδα του Αναστασίου. Θα έλεγε κανείς ότι η ανατροπή μπορεί να μην ωφελήσει εν τέλει τους πράσινους. Αντίθετα, η Ξάνθη δείχνει να την χρειάζεται καθώς οι παίκτες της παρουσιάστηκαν αναποφάσιστοι και άτολμοι.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος (83' Μαρινάκης), Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες (73' Δώνης), Ζέκα, Αμπέντ, Ντίνας, Κλωναρίδης, Καρέλης (73' Πράνιτς).

Ξάνθη: Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Βάλλας, Παϊτό, Ντιέ (57' Μάνταλος), Ντε Γκούζμαν (83' Σουάρεζ), Τριάδης, Βασιλακάκης, Κάλβο (73' Σολάρι), Σολτάνι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK