Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-0

Στην πρώτη τελική προσπάθεια της Ξάνθης ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος σκόραρε στο 52' και έριξε... στα Πηγάδια τον Ολυμπιακό (1-0). Δεύτερη ήττα των "ερυθρολεύκων" που έχασαν ευκαιρίες και διαμαρτύρονται για πέναλτι στον Τοροσίδη. Στην τετράδα των πλέι οφ η αήττητη για 10 ματς ομάδα του Ουζουνίδη.

Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-0

Η εικόνα του αγώνα:

Μια τελική προσπάθεια ήταν αρκετή για την Ξάνθη να διευρύνει το αήττητο ρεκόρ της στα δέκα ματς αλλά και να υποχρεώσει τον Ολυμπιακό στην δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα μετά από εκείνη της Τρίπολης από τον Αστέρα. Δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού για πέναλτι που δεν έδωσε ο Κωνσταντινέας στο τράβηγμα του Τοροσίδη απο τον Εντιμάρ.

Οι "ερυθρόλευκοι" παρά τις σημαντικές απουσίες των Τζιμπουρ, Μιραλάς είχαν τον έλεγχο είχαν την υπεροχή, είχαν τις κραυγαλέες ευκαιρίες αλλά δεν είχαν τον εκτελεστή που θα μετουσίωνε σε γκολ τη σωρεία των ευκαιριών που έχασαν κυρίως μετά το τέρμα του Βλαχοδήμου.

Μετά από ένα μετριότατο πρώτο ημίχρονο και για τις δυο ομάδες , είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι έχασαν μόλις μία ευκαιρία (με τον Μαρκόφσκι ) και οι Πειραιώτες δυο (η σπουδαιότερη με τον Αμπντούν), το παιχνίδι πήρε φωτιά στην επανάληψη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να φτάσει στο 0-1 αλλά επτά λεπτά μετά την έναρξή του, στο 52΄) ο Βλαχοδήμος δεν άφησε την εκπληκτική μπαλιά του Βασιλακάκη να πάει χαμένη και πλάσαρε τον Μέγιερι ανοίγοντας το σκορ.

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι μεταφέρθηκε μπροστά απο την εστία του Βιβιανί με τους παίκτες του Ολυμπιακού να "βομβαρδίζουν" την εστία της Ξάνθης. Ωστόσο ούτε η είσοδος του Τοροσίδη (63΄) που ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον άφησε -άγνωστο γιατί - εκτός στο πρώτο ημίχρονο ,ούτε του Ντιόγκο στο 67΄ αλλά και του Φουστέρ στο 82΄δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Οι περίπου 1200 φίλοι των "ερυθρολεύκων" που βρέθηκαν στα Πηγάδια είδαν τους Φετφατζίδη , Μανιάτη και Ιμπαγάσα να αστοχούν από ιδανική θέση και κυρίως τον Ντιόγκο να χάνει μοναδικό τετ α τετ όπου τα εύσημα διεκδικεί και ο Βιβιανί για την απόκρουση που έκανε.

Κι αν γι αυτά ευθύνονται οι παίκτες του Ολυμπιακού, ο Κωνσταντινέας διατηρεί ακέραιες τις ευθύνες για τον μη καταλογισμό του πέναλτι στο μαρκάρισμα του Εντιμάρ πάνω στον Τοροσίδη στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Το κλειδί του αγώνα:

Τα άπιαστα έπιασε ο Βιβιανί προσφέροντας εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του για τα μετόπισθεν και δημιουργώντας ένα απροσπέλαστο τείχος στις προσπάθειες των επιθετικών του Ολυμπιακού.

Ο MVP:

Μια τελική είχε όλη κι όλη Ξάνθη στο ματς που την αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

O αδύναμος κρίκος:

Παίκτες της κλάσης Ντιόγκο δεν μπορούν να χάνουν τέτοιες ευκαιρίες σαν αυτή του 80΄. Ο Βραζιλιάνος βέβαια δεν ήταν ο μόνος που έχασε κλασική ευκαιρία αλλά η στιγμή που την έχασε ήταν καθοριστική.

Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK