ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 0-2

"Ποδαρικό" με το δεξί στο 2014 έκανε ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα (Χερόνιμο Μπαράλες και Μαουρίτσιο Καράσκο τα γκολ) και εδραιώθηκε στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα.

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 0-2

Το live της αναμέτρησης

Εικόνα αγώνα:

Μόλις στο 13` άνοιξε το σκορ, με τον Τσαμπούρη να σερβίρει με εκτέλεση φάουλ και τον Μπαράλες να «καταπίνει» στον αέρα και τους δύο κεντρικούς αμυντικούς του ΠΑΣ, Μπέριο και Κολοβέτσιο για το 0-1 με κεφαλιά. Στο 39` ο Καράσκο, πιθανότατα στην καλύτερή του εμφάνιση με τον Αστέρα, πήρε την μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή και βάζοντας εξωτερικό φάλτσο στο σουτ λίγο έξω από την περιοχή, έκανε το 2-0 για τους φιλοξενούμενους.

Γενικά ο Αστέρας στο πρώτο του 45λεπτο μέσα στο 2014 ήταν λίγο… ασυνήθιστος. Δύο γκολ σε τρεις τελικές προσπάθειες, για μια ομάδα που στο τελείωμα του 2013 χρειάστηκε 39 τελικές για να σκοράρει μόλις μία φορά (κόντρα σε Αρη και Βέροια) έμοιαζε με ψέμα. Αλλά ήταν η πραγματικότητα. Αν προσθέσουμε την εκπληκτική εμφάνιση του Μουνάφο (είχε και δύο ευκαιρίες για να σκοράρει), που μάλλον είχε και έξτρα κίνητρο αφού ο Τσιώλης δεν τον χρησιμοποιούσε, αλλά και τη θετική παρουσία της αμυντικής γραμμής (κυρίως του Ζησόπουλου και του Τσαμπούρη στο β` ημίχρονο) και των υπόλοιπων της μεσαίας γραμμής, γίνεται κατανοητό για ποιο λόγο η επικράτηση του Αστέρα ήταν κατά κράτος, παρά το γεγονός ότι δεν εντυπωσίασε.

Απέναντι σε μια ομάδα, τον ΠΑΣ, που χωρίς τον Ντε Βισέντι είναι φανερό ότι έχει χάσει τη μισή του δύναμη. Χωρίς καθαρή ευκαιρία έμεινε μέχρι το δεύτερο ημίχρονο και την έκανε με τον Κυβελίδη όταν πλέον τα πάντα έμοιαζαν να έχουν κριθεί. Πραγματικά μια εμφάνιση απογοητευτική για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη και παρά το γεγονός ότι έπαιζε στην έδρα της.

Ο Αστέρας που θα μπορούσε να έχει πετύχει και μεγαλύτερο σκορ, πήρε μια νίκη ασφάλειας στην έδρα των Ιωαννίνων, αφού πλέον ξέφυγε έξι βαθμούς από τον ΠΑΣ (υπερτερεί και στην ισοβαθμία) και έδειξε ότι η πεντάδα είναι για εκείνον αδιαπραγμάτευτη. Πλέον, όμως, συγκεντρώνεται στον άλλο μεγάλο στόχο, στο Κύπελλο και στον πρώτο αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, εκτός έδρας…

MVP:

Ήταν ένα ματς με πολλές ιδιαιτερότητες. Πολλοί ήθελαν να δώσουν απαντήσεις σε πολλούς. Ένας από αυτούς ήταν ο Μουνάφο. Στην αφάνεια επί Τσιώλη, βασικότατος επί Βεργέτη. Ο Αργεντινός ήταν ένα κέντρο μόνος του. Ο παίκτης κλειδί για την θωράκιση του Αστέρα και τη σωστή του ανάπτυξη στην επίθεση.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Στρούνα. Αρνητικός σε κάθε ενέργεια που έκανε. Εκνεύρισε τον Τσιώλη και έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.

Σχόλιο αγώνα:

Ο «μαθητής» Βεργέτης νίκησε τον «δάσκαλο» Τσιώλη. Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό ο Αστέρας ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός, όσο δεν ήταν καμία άλλη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα. Σε λίγες τελικές οι Αρκάδες σκόραραν δύο γκολ από στημένη φάση και αντεπίθεση και από εκεί και πέρα διαχειρίστηκαν άνετα το προβάδισμα και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κι άλλα γκολ στα τελευταία λεπτά όπου είχε ανοίξει η άμυνα του ΠΑΣ.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Τσιώλης): Βελλίδης, Στρούνα (46' Κυβελίδης), Μπέριος (64' Κρητικός), Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Βίλα, Ακόστα, Κοροβέσης (46' Σονγκό), Ίλιτς.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Ερνάντες, Τσαμπούρης, Γκοϊάν, Κοντοές, Ζησόπουλος, Μουνάφο, Εντό, Ουσέρο, Καράσκο (76' Σέτι), Ντε Μπλάσις (68' Ουρτάδο), Μπαράλες (89' Χουάνμα).

Στιγμές από τον αγώνα

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 0-2
INTIME SPORTS
ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 0-2
INTIME SPORTS
ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 0-2
INTIME SPORTS
ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 0-2
ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 0-2
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK