Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

Ένας Απόλλων να τον πιεις στο ποτήρι διέλυσε 4-0 τον προβληματικό ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη, συνεχίζοντας τις θετικές εμφανίσεις του. Μεγάλος πρωταγωνιστής και σκόρερ δύο τερμάτων ο Μίνγκας.

Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Πολύ μέτριο ματς στο πρώτο 45λεπτο στη Ριζούπολη, με τις δύο ομάδες να ταλαιπωρούν ως επί το πλείστον τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και να μην δημιουργούν ευκαιρίες, με εξαίρεση... ένα δοκάρι και ένα γκολ για τον Απόλλωνα! Το οριζόντιο δοκάρι στο σουτ του Μίνγκα στο 18' ήταν η πρώτη τελική της αναμέτρησης, ενώ το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η αλλαγή του... Κάκου με τον Μαντάκη στο 7', λόγω τραυματισμού του Κερκυραίου ρέφερι.

Το πρώτο ημίχρονο κυλούσε ανιαρά, χωρίς φάσεις μετά το δοκάρι. Σε ιδανικό χρονικό σημείο όμως, δηλαδή στις καθυστερήσεις, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ: Η μπάλα έφτασε στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΣ με σέντρα από αριστερά, τα στόπερ των φιλοξενούμενων έχασαν την φάση και ο Μίνγκας βρήκε την ευκαιρία να σουτάρει από κοντά. Για να μπει το γκολ, έπρεπε η μπάλα να χτυπήσει πρώτα στον Τσουκαλά που ήταν πάνω στην γραμμή, στη συνέχεια στο δοκάρι και στο τέλος στα δίχτυα!

Η επανάληψη ήταν ένα άλλο ματς... Περιελάμβανε έναν Απόλλωνα με εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα που σκόραρε σχεδόν σε... κάθε τελική και έναν ΠΑΣ να κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη στην άμυνά του!

Το 2-0 έγινε γρήγορα-γρήγορα, στο 49' με κεφαλιά του αφύλαχτου Ντάλμπεργκ από το ύψος της μικρής περιοχής και έπειτα από σέντρα ακριβείας του Φαρινόλα.

Το 3-0 έγινε στο 60', με τον Μίνγκα να σκοράρει για δεύτερη φορά, με διαγώνιο σουτ μετά από ωραία κάθετη μπαλιά του Έγκον. Περιπετειώδης ο τρόπο και σε αυτό το γκολ, αφού η μπάλα κόντραρε στον Ακόστα για να καταλήξει στα δίχτυα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα παράπαιε στον αγωνιστικό χώρο. Συνεχή λάθη και απόλυτη αδυναμία να οργανωθεί και να αναπτυχθεί. Μοιραία ήρθε και το τέταρτο γκολ στο 70' με σουτ από τον Φαρινόλα, που πήρε ανενόχλητος την μπάλα λίγο κάτω από τη σέντρα, μπήκε σαν σε προπόνηση στην περιοχή από αριστερά και πλάσαρε για το 4-0.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, με τους γηπεδούχος να κάνουν... περίπατο και τους Γιαννιώτες να μην έχουν δύναμη να αντιδράσουν ούτε για το γκολ της τιμής...

MVP

Δυο γκολ (τέταρτο συνολικά) και ένα δοκάρι ο Μίνγκας, ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Απόλλωνα και του αγώνα, σε ένα ματς που στο δεύτερο ημίχρονο δεν υστέρησε κανείς από τους γηπεδούχους.

Αδύναμος κρίκος

Από να αρχίσεις και πού να τελειώσεις; Ούτε ένας παίκτης δεν διακρίθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, του οποίου η άμυνα αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν. Ο αδύναμος κρίκος του ματς ήταν ουσιαστικά ο Σάκης Τσιώλης, που δεν μπόρεσε να συμμαζέψει τα... ασυμμάζευτα σε κανένα σημείο του αγώνα.

Σχόλιο

Μόνο από τον Ολυμπιακό έχει ηττηθεί ο Απόλλωνας στα τελευταία επτά παιχνίδια του και διαγράφει εντυπωσιακή πορεία με στόχο να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία. Από τους 20 βαθμούς του, τους 15 τους έχει κατακτήσει στη Ριζούπολη. Αν κάνει και καμιά εκτός έδρας νίκη (που δεν έχει καμία) θα σωθεί ευκολότερα. Σημειωτέον, ότι με το 4-0 είναι καλύτερος από τον ΠΑΣ και στην ισοβαθμία. Ένας ΠΑΣ απογοητευτικός, που έκανε στη Ριζούπολη πιθανότατα το χειρότερο φετινό του παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.: Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Άλβαρες, Δεληζήσης, Κανακούδης, Μίνγκας, Κόρμπος (53' Έγκον), Τσοκάνης (90' Κουκ), Παντελιάδης, Φαρινόλα, Ντάλμπεργκ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αμπάρης, Στρούνα (46' Σονγκό), Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς (80' Κυβελίδης), Τζημόπουλος, Βίλα, Ακόστα, Κοροβέσης (63' Μπέριος), Ίλιτς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK