Λεβαδειακός - Εργοτέλης 2-0

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Μάντζιο, ο οποίος βρήκε δίχτυα δύο φορές, ο Λεβαδειακός επικράτησε 2-0 του Εργοτέλη και επανήλθε στις επιτυχίες (και τα γκολ) μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες.

Λεβαδειακός - Εργοτέλης 2-0

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Ο Εργοτέλης είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας στο πρώτο εικοσάλεπτο και δεδομένου ότι ο Λεβαδειακός υπέστη πλήγμα με τον τραυματισμό του Μανόλο (υπέστη κάκωση έξω πλαγίου και αποχώρησε μόλις στο 10ο λεπτό), οι πιθανότητες για να σκοράρει πρώτος ήταν περισσότερες.

Η αμυντική λειτουργία της κρητικής ομάδας, όμως, δεν πήρε καλό βαθμό στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου, με συνέπεια ο Βαγγέλης Μάντζιος να εκμεταλλευθεί δύο ασίστ του Ροτζέριο Μάρτινς και να σκοράρει με σουτ σε ισάριθμες περιπτώσεις (στο 26ο και το 32ο λεπτό).

Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν δύο περισσότερες τελικές προσπάθειες και, οριακά, είχαν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο πήγαν με κατεβασμένο κεφάλι στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Η είσοδος του Άγγελου Χαντί τόνωσε κάπως τη μεσαία γραμμή του Εργοτέλη, αλλά οι αμυντικοί του Νίκου Καραγεωργίου, με εξαίρεση το δοκάρι του Ντιέγο Ρομάνο στο 82' (και ένα-δυο αξιόλογες τελικές προσπάθειες), δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες.

Το ντεμπούτο του Ηλία Κώτσιου με τη φανέλα του Λεβαδειακού κρίνεται επιτυχημένο, αφού η νέα του ομάδα παρέμεινε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και έπιασε τον Εργοτέλη στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

MVP

Ο Βαγγέλης Μάντζιος. Άνοιξε λογαριασμό στο 2014, καθώς έβαλε δύο γκολ (το πρώτο μετά από ωραίο κοντρόλ) και έφτασε τα έξι στο εφετινό πρωτάθλημα.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ζαχαρίας Καβουσάκης. Αναμφίβολα, τον εξέθεσε η μεσαία γραμμή της ομάδας του, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα στο δεύτερο γκολ του Μάντζιου.

Σχόλιο

Τα πρόσωπα του Λεβαδειακού ήταν δύο για διαφορετικούς λόγους: ο νεοαποκτηθείς Ηλίας Κώτσιος και ο μετανιωμένος για την προσφυγή του Ροτζέριο Μάρτινς. Αμφότεροι έπιασαν καλή απόδοση (ιδίως ο Βραζιλιάνος με τις δύο ασίστ), ενώ ο Μάντζιος έκλεψε την παράσταση. Το πρόσωπο του ματς ήταν, αναμφίβολα, ο Νίκος Καραγεωργίου, ο οποίος τέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα που εργάστηκε για 6,5 χρόνια και πανηγύρισε την 100ή νίκη του στη Super League. Ο Εργοτέλης, αντίθετα, αγνοεί τη νίκη στα τελευταία επτά ματς και αν συνεχίσει έτσι η άνοιξη προμηνύεται πολύ δύσκολη. Ουσιαστικά ήταν καλός στο πρώτο εικοσάλεπτο και σε μικρά χρονικά διαστήματα του τελευταίου εικοσαλέπτου.

Οι συνθέσεις

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Πζιρόβσκι, Γεωργίου, Μάγκας, Κώτσιος, Λυκογιάννης, Νικολακάκης, Κονέ, Μανόλο (10' Πετράτσι), Ροτζέριο, Μάντζιος (93' Ιωαννίδης), Βασιλείου (81' Καπό).

Εργοτέλης (Πετράκης): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Σαρρής, Μεχία, Πίτσος (46' Χαντί), Καρντόσο, Μπουχαλάκης (83' Κούτρης), Μπαντιμπανγκά, Ρομάνο, Αναστασάκος, Διαμαντάκος (72' Βερπακόφσκις).

Στιγμές από το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Λεβαδειακός - Εργοτέλης 2-0
INTIME SPORTS
Λεβαδειακός - Εργοτέλης 2-0
Λεβαδειακός - Εργοτέλης 2-0
INTIME SPORTS
Λεβαδειακός - Εργοτέλης 2-0
INTIME SPORTS
Λεβαδειακός - Εργοτέλης 2-0
INTIME SPORTS
Λεβαδειακός - Εργοτέλης 2-0
INTIME SPORTS
Λεβαδειακός - Εργοτέλης 2-0
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK