ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-0

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον αξιόμαχο Παναιτωλικό στην Τούμπα, αλλά ο Λούκας έδωσε τη λύση και με το γκολ στο 53ο λεπτό χάρισε το τρίποντο στον Δικέφαλο του Βορρά.

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-0

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο και γενικότερα να επιβάλλεται από το ξεκίνημα των αγώνων του και κυρίως μέσα στην Τούμπα, εμφανίστηκε και στο ματς με τον Παναιτωλικό. Στην προκειμένη περίπτωση, μάλιστα, οι Αγρινιώτες ήταν εκείνοι που είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά θέλοντας να επιβάλει τον ρυθμό του και είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 11' με ένα έξυπνο τακουνάκι του Τζαβέλλα που μπλόκαρε ο Μπρακάλι.

Ο Παναιτωλικός, ωστόσο, ήρθε με διάθεση να χτυπήσει στην αντεπίθεση και να βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Η συνέχεια του ανήκε: στο 13' δημιούργησε την πρώτη του καλή φάση σε μια γρήγορη αντεπίθεση με τον Γκάλο, που έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπακάκης έστρωσε με κεφαλιά στον Καμαρά, όμως το σουτ που επιχείρησε ο Σενεγαλέζος έδιωξε ο Γλύκος σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 21' με τον Μπακάκη, που έκανε μια κούρσα πίσω από την σέντρα, κέρδισε μια κόντρα ανάμεσα σε δυο παίκτες του ΠΑΟΚ, και βγήκε τετ-α-τετ με τον Γλύκο. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ όμως αντέδρασε ακαριαία και έκοψε με τα πόδια.

Η ομάδα του Αγρινίου είχε και τρίτη σπουδαία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Στο 40' ο Καμαρά έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Γλύκος κατάφερε και πάλι να διώξει με τα πόδια το σουτ που επιχείρησε ο Σενεγαλέζος. Στο διάστημα που ο Παναιτωλικός έχανε ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ είχε μια διπλή αξιόλογη φάση στο 27, με τον Λούκας και τον Σαλπιγγίδη να σουτάρουν διαδοχικά, αλλά οι Ράφαελ και Μπικέ αντίστοιχα να διώχνουν.

Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πιέσει πιο ασφυκτικά, αλλά πολύ περισσότερο να προσέξει τους άκρως επικίνδυνους Καμαρά και Μπικάκη στις αντεπιθέσεις. Και αυτό ακριβώς έκανε, με το γκολ να έρχεται γρήγορα: ήταν το 53', όταν ο Σαλπιγγίδης έκλεψε έξυπνα στο κέντρο και πάσαρε στον Λούκας. Το υπόλοιπο ανήκει στον Ισπανό, που προχώρησε, έκανε και μια ντρίμπλα, έφερε τη μπάλα στο αριστερό και σούταρε δυνατά και εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ.

Οι γηπεδούχοι "κάθισαν" μετά το γκολ και δυσκολεύονταν να αναπτυχθούν. Όμως τα κατάφερναν καλά στο να κρατήσουν τους επιθετικούς του Παναιτωλικού μακριά από τα καρέ τους. Οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να ισορροπήσουν και εν πολλοίς τα κατάφεραν, αλλά πέρα από ένα απ' ευθείας φάουλ του Γκάλο που μπλόκαρε ο Γλύκος στο 72', δεν είχαν άλλη αξιόλογη στιγμή.

Ο ρυθμός έπεφτε συνεχώς και το ματς έγινε ανιαρό. Ένα σουτ του Λούκας στο 89' που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μπρακάλι ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει το τελευταίο εικοσάλεπτο, με το γκολ του Λούκας να ήταν αυτό που τελικά έκρινε το παιχνίδι.

MVP

Με δεδομένο ότι ο Παναιτωλικός είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να προηγηθεί, ο Γλύκος αναδεικνύεται δικαίως σε πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα, καθώς σε όλες τις φάσεις των φιλοξενούμενων έδωσε εκείνος τη λύση διώχνοντας σωστά, έγκαιρα και καθοριστικά.

Αδύναμος κρίκος

Από τα πολύ κακά απογεύματα του Θεοδωρίδη, δεν προσέφερε επιθετικά αυτά που θα περίμενε κανείς, απουσίαζε από τις φάσεις και αντικαταστάθηκε στο 69'.

Σχόλιο

Ο ΠΑΟΚ παίρνει νίκες ακόμη και όταν... δεν βλέπεται και αυτό δεν είναι κακό, αντιθέτως είναι πολύ σημαντικό. Διότι έτσι θα βρεθεί και πιο κοντά στο στόχο του που είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης και η πρωτιά στα πλέι οφ. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Στέφενς δεν πρέπει να προβληματίζεται, από τη στιγμή που σε ένα ματς στην Τούμπα και με υποδεέστερο αντίπαλο, οι παίκτες του δημιουργούν ουσιαστικά... μιάμιση ευκαιρία! Ο Παναιτωλικός έδειξε και στην Τούμπα ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα, πάνω από το μέσο όρο, που μπορεί να κάνει τη ζημιά με οποιοδήποτε αντίπαλο και που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τερματίσει σε ιδιαίτερα τιμητική θέση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βιτόρ, Τζαβέλλας, Λίνο, Λάζαρ, Κατσουράνης, Μαντούρο (58' Βούκιτς), Λούκας, Στοχ (80' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (64' Αθανασιάδης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπρακάλι, Γκάλο, Κούσας, Μπικέ, Καλί, Γοδόι (79' Μύγας), Ζούνιορ (60' Μπούντιμιρ), Μπακάκης, Θεοδωρίδης (69' Νταλμά), Σφακιανάκης, Καμαρά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK