Άνετος ο Ολυμπιακός, 3-0 με Ηρακλή και στην κορυφή με +13

Η μοναχική πορεία του Ολυμπιακού προς την κατάκτηση και του εφετινού πρωταθλήματος συνεχίστηκε με το άνετο 3-0 επί του ουραγού Ηρακλή στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Η νίκη εξασφαλίστηκε από το πρώτο μέρος με τα γκολ του Βιάνα και του Ελιονούσι, ο Φορτούνης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στην επανάληψη.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μοναχικός καβαλάρης στο δρόμο προς τον 7ο σερί τίτλο του πρωταθλητή! Ο Ολυμπιακός πήρε μία ακόμα νίκη (15η συνολικά) επικρατώντας 3-0 του Ηρακλή για την 19η αγωνιστική της Super League και διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας των 13 πόντων από τους 2ους της βαθμολογίας Πανιώνιο και ΠΑΟΚ.

Ο Σεμπά ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Πειραιώτες αφού ήταν μέσα στις περισσότερες καλές προσπάθειες που δημιούργησαν (εξαιρετικός τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά) έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Φορτούνη και Μάρτινς ενώ από την πλευρά του ο Ηρακλής ναι μεν δέχτηκε τρία γκολ όμως έδειξε "σουλουπωμένος" σε σχέση με την απογοητευτική εικόνα του προ μηνών και έστειλε μήνυμα πως θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του στη μάχη που δίνει για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Πάουλο Μπέντο είχε ιδανικό ξεκίνημα αφού προηγήθηκε μόλις στο 2' στην πρώτη της τελική προσπάθεια. Εκτέλεση κόρνερ του Σεμπά από τα αριστερά και ο προωθημένος Βιάνα πήρε την καρφωτή κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας για να γράψει το 1-0 και να πανηγυρίσει (πήγε προς τον πάγκο για να το αφιερώσει στον Μπέντο) το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μέχρι το ημίωρο οι γηπεδούχοι είχαν να επιδείξουν μόνο μία ευκαιρία με τον Σεμπά στο 16' (είχαν τον έλεγχο αλλά δεν απειλούσαν ουσιαστικά), ωστόσο στο τελευταίο τέταρτο ανέβασαν στροφές, και αφού έχασαν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη με τους Φορτούνη, Σεμπτά και Ελιουνούσι, τελικά βρήκαν το δεύτερο γκολ που δικαιούνταν στο 42' μέσα από οργανωμένη προσπάθεια. Κάθετη του Μάρτινς στον Φιγκέιρας, γύρισμα από τον δεύτερο στο ύψος της μικρής περιοχής και γυριστή κεφαλιά του Ελιουνούσι για το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός μπήκε όπως τελείωσε το πρώτο, δηλαδή φορτσάτος και επιθετικός, πίεσε τους Θεσσαλονικείς και στο 56' κλείδωσε το παιχνίδι. Φορτούνης και Ιντέγε ταλαιπώρησαν την κυανόλευκη άμυνα με τη μεταξύ της συνεργασία, ο Νιγηριανός έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με το αριστερό που απέκρουσε ο Χουάντερσον (10 αποκρούσεις στο ματς!), όμως ο Έλληνας άσος πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα με δύναμη στον ουρανό των διχτύων για το 3-0.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η συνέχεια βρήκε τον Ηρακλή να πιάνει ένα καλό επιθετικά δεκάλεπτο από το 60' μέχρι το 70' και να έχει 2-3 καλές στιγμές για το γκολ της τιμής (καλύτερη στιγμή του η κεφαλιά του Κούρου που απέκρουσε με τα πόδια ο Καπίνο), με τον Ολυμπιακό από την πλευρά του να βγάζει το πόδι από το γκάζι (ξεχώρισε σε αυτό το διάστημα ο ενθουσιώδης Μανθάτης που μπήκε αλλαγή) και έτσι το 3-0 να μένει ως το φινάλε. Εντυπωσιακό το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είχε 14 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 13 εντός της αντίπαλης εστίας, με τον Μποτία να... χαλάει το ρεκόρ του 100% στο 92' με κεφαλιά του μετά από κόρνερ που έφυγε άουτ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μαρτίνς (60' Ανδρούτσος), Ελιουνούσι (72' Μανθάτης), Φορτούνης (78' Μάριν), Σεμπά, Ιντέγε

Ηρακλής: Χουάντερσον, Ρούσσος (80' Κυνηγόπουλος), Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Δώνης, Αγγελόπουλος (61' Πασάς), Αργυρόπουλος, Μοντέιρο, Κούρος, Περόνε (68' Μπαστακός)

ΤΟ LIVE CHAT

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK