Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-0 (VIDEOS)

Ο Ματιέ Ντοσεβί σκόραρε για δεύτερο παιχνίδι στη σειρά, ο Μανιάτης τέλειωσε το σόλο του Ντουρμάζ στο 93' και ο Ολυμπιακός, χάρη στο 2-0 επί του Παναιτωλικού, παρέμεινε στο +2 από τον ΠΑΟΚ διευρύνοντας το νικηφόρο σερί του.

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-0 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Με ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν καλά τους ρόλους τους στο γήπεδο ο Παναιτωλικός έβαλε δυσεπίλυτους γρίφους στον Ολυμπιακό. Η απουσία του άρρωστου Ντομίνγκες έφερε τον Φορτούνη σε ρόλο οργανωτή και με τους Αφελάι - Ντοσεβί στο πλευρό του, η ομάδα του Περέιρα επιχείρησε να διασπάσει τη διπλή άμυνα ζώνης των φιλοξενούμενων με παιχνίδι από το πλάι.

Ο Χάβος είχε φροντίσει με ντουμπλαρίσματα στην μπάλα να εξουδετερώσει την τακτική του Περέιρα και αναγκαστικά ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε να δοκιμάσει την τύχη του από τον άξονα απειλώντας με σουτ εκτός περιοχής. Στο 27' ήταν ο Ετζεγκέλε που κόντραρε τον Αφελάι, ενώ στο 39' ο Στεφανάκος έδιωξε διαδοχικά τις προσπάθειες του Ολλανδού και του Φορτούνη που πήρε την απόκρουση. Ήταν οι μοναδικές ευκαιρίες των "ερυθρολεύκων" σ' ένα ημίχρονο που ο Παναιτωλικός κρατούσε πίσω και έψαχνε αντεπιθέσεις, όπως του 16' που ο Κασάμι έκοψε σωτήρια και του Κάπελ στο 26' που ανακόπηκε αναίτια ως οφ σάιντ.

Ο Περέιρα δεν έψαξε άμεσα λύσεις και άφησε την ομάδα μέχρι το 64' χωρίς αλλαγές. Ήταν η στιγμή που ο Μήτρογλου σπατάλησε σουτάροντας άουτ την κεφαλιά - ασίστ του Μανιάτη, η οποία τον είχε φέρει απέναντι στον Στεφανάκο. Η ταυτόχρονη είσοδος στο ματς των Μπενίτες και Ντουρμάζ (αντί Φορτούνη και Αφελάι) έφερε τον Ντοσεβί στον άξονα, κίνηση που αποδείχθηκε κομβική. Όχι γιατί ο μέσος από το Τόγκο λειτούργησε επιτελικά, αλλά γιατί στο 69' πάτησε περιοχή, στάθηκε τυχερός και μετά από διπλή κόντρα χρίστηκε σκόρερ πλασάροντας εύστοχα τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού.

Το 1-0 έφερε τον Παναιτωλικό πιο κοντά στο κέντρο, αλλά ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους. Περισσότερο πρόσεξε να μην απειληθεί, αφού ο Χάβος, με τη χρησιμοποίηση του Βασιλείου, θέλησε να γίνει πιο επιθετικός. Δεν έφτιαξε όμως ευκαιρίες, αφού ο Μαρτίνες ήταν εγκλωβισμένος και ο Άλβες εκτός αγώνα. Πριν πάντως ο Δημητρόπουλος σφυρίξει για τελευταία φορά ο Ντουρμάζ πέρασε δύο παίκτες και έστρωσε στον Μανιάτη για το 2-0 στο 93'.

MVP

Ο Ματιέ Ντοσεβί έλυσε το γόρδιο δεσμό στην άμυνα του Παναιτωλικού. Ακόμη κι αν χρειάστηκε την τύχη, ήταν εκεί για να σκοράρει και να χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό. Ήταν δε αυτός που απείλησε περισσότερο από τους υπολοίπους τον Στεφανάκο.

Αδύναμος κρίκος

Ο Αντρέ Άλβες δεν είναι Μορένο ούτε ο Μύγας Βιγιαφάνες, με αποτέλεσμα ο Μαρτίνες και ο Κάπελ να μην έχουν στηρίγματα και ο Παναιτωλικός να είναι ακίνδυνος.

Σχόλιο

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να διασπάσει μια καλά οργανωμένη άμυνα και πήρε καλό βαθμό από τη στιγμή που νίκησε και έφερε εις πέρας την αποστολή του. Ευκαιρίες δεν έφτιαξε πολλές, βρήκε πάντως λύση έστω κι αν έλειπε ο Ντομίνγκες. Ο επικίνδυνος Παναιτωλικός δεν απείλησε και οι ερυθρόλευκοι το πιστώνονται και αυτό.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Κασάμι, Φορτούνης (64' Μπενίτες), Ντοσεβί (86' Μπουχαλάκης), Αφελάι (64' Ντουρμάζ), Μήτρογλου

Παναιτωλικός: Στεφανάκος, Μπεχαράνο (79' Βασιλείου), Μαλεζάς, Εντζεγκέλε, Κέβιν (73' Σκαραμοτσινό), Γοδόι, Φωτάκης, Μαρτίνες, Καπέλ, Μύγας (63' Κουτρουμάνος), Άλβες

News 24/7

24MEDIA NETWORK