ΠΑΟΚ - Πλατανιάς 1-0 (VIDEOS)

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 του Πλατανιά στην Τούμπα και διατηρήθηκε στο -2 από τον Ολυμπιακό. Σκόρερ ο Αθανασιάδης, ντεμπούτο Νομπόα, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε.

ΠΑΟΚ - Πλατανιάς 1-0 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα αγώνα

Ο Αναστασιάδης τοποθέτησε τον Σκόνδρα στο αριστερό άκρο της άμυνας, αφού δεν ήθελε να ρισκάρει με τη συμμετοχή του Ρατς, ο οποίος στην προπόνηση του Σαββάτου ένιωσε ενοχλήσεις. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 8' μετά από επέλαση και σέντρα του Μακ από αριστερά. Η μπάλα όμως κόπηκε λίγο πριν φτάσει στον αφύλακτο Σαλπιγγίδη. Στο 10' ο δραστήριος Σλοβάκος βρήκε τον Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή, ο στράικερ του ΠΑΟΚ ξεμαρκαρίστηκε, αλλά απέναντι από τον Ολιμπά προτίμησε να πασάρει αντί να πλασάρει, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία.

Ο Τζανδάρης στο 15' με λόμπα μοίρασε στον Αθανασιάδη, ο οποίος προσπάθησε με μονοκόμματο γυριστό σουτ να νικήσει τον Ολιμπά, παρόλα αυτά ο γκολκίπερ του Πλατανιά απέκρουσε με τα πόδια. Στο 24' αντίθετα ο Κλάους δεν αστόχησε. Ο Σκόνδρας συνεργάστηκε άψογα με τον Μακ από αριστερά, σέντραρε και ο διεθνής επιθετικός με σουτ από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το 10ο γκολ του στο εφετινό πρωτάθλημα.

Ο Πλατανιάς έκανε αισθητή την παρουσία του στο 31', όταν μετά από άστοχη έξοδο του Ιτάνζ, ο Τετέ έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 34', μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από το γκολ. Ο Βίτορ γλίστρησε, ο Γιακουμάκης ελευθερώθηκε, την κατάλληλη στιγμή σούταρε, ο Ιτάνζ εντούτοις ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε.

Ένα σουτ του Σαλπιγγίδη στο 41' κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 43' ο Μαντούρο με "μαγική" πάσα έβγαλε τον Αθανασιάδη αφύλακτο σε θέση για σέντρα, οι αμυντικοί του Πλατανιά ωστόσο πρόλαβαν και έκοψαν τον κίνδυνο. Το χλιαρό σουτ του Κωνσταντινίδη στην εξέλιξη της φάσης μπλόκαρε ο Ολιμπά.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο του ματς, αλλά να δυσκολεύεται να βρει διαδρόμους προς την εστία του Πλατανιά. Πάντως, όσο περνούσε ο χρόνος τόσο ο "Δικέφαλος" έχανε μέτρα στο γήπεδο, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να πιστεύουν σε κάτι θετικό. Ο Τετέ προσπάθησε να απειλήσει με σουτ στο 59', ο Ιτάνζ όμως μπλόκαρε στην γωνία του, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και στο 60', αυτή την φορά μετά από σουτ του Μιλούνοβιτς.

Στο 61' έπειτα από ωραία συνεργασία Σαλπιγγίδη-Περέιρα, η μπάλα έφτασε στον Μακ, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι, χάνοντας μοναδική ευκαιρία. Ο Πλατανιάς άγγιξε την ισοφάρισε στο 71'. Ο Ζαραδούκας βρέθηκε αφύλακτος μέσα στα καρέ του ΠΑΟΚ, σούταρε, αλλά ευτυχώς για τον Δικέφαλο, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Ο Αναστασιάδης στο 78' πέρασε στο γήπεδο τον Νομπόα, δίνοντάς του την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του και να πάρει μία πρώτη "μυρωδιά" από την έδρα του Δικεφάλου. Η Τούμπα σηκώθηκε στο πόδι με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και ακολούθησε παρατεταμένο χειροκρότημα.

Στο 80' ο Μακ σέντραρε, η μπάλα κόντραρε και παραλίγο να μπερδέψει τον Ολιμπά, ο οποίος απέκρουσε τελευταία στιγμή ενστικτωδώς, ενώ στο 85' ο Τόρες σούταρε, αλλά δεν ανησύχσε τον Ιτάνζ. Στις καθυστερήσεις ο Ολιμπά πρόλαβε τον Περέιρα λίγο πριν "τσιμπήσει" την μπάλα και βρεθεί προ κενής εστίας.

MVP

Ο Στέφανος Αθανασιάδης ήταν πανταχού παρών. Βγήκε πολλές φορές εκτός περιοχής, συνεργάστηκε με τους συμπαίκτες του, βοηθώντας τον "Δικέφαλο" κάποιες φορές να αναπτυχθεί σωστά, ενώ πέτυχε και το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Αδύναμος κρίκος

Η αμυντική λειτουργία του Πλατανιά ήταν ιδανική στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Ωστόσο, στην φάση του γκολ, ο Αθανασιάδης βρέθηκε ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι και χωρίς την παραμικρή πίεση είχε όλη την άνεση να σημαδέψει σωστά.

Σχόλιο

Ο ΠΑΟΚ από το ματς πρέπει να κρατήσει μόνο τη νίκη, γιατί υπήρχαν διαστήματα που κατέβαζε ταχύτητα χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Πλατανιάς που κατά τα άλλα είχε παθητικό ρόλο, να βρίσκει μέτρα στο γήπεδο και να ελπίζει στην ισοφάριση. Στα θετικά για τον Δικέφαλο πρέπει να καταγραφεί και το ντεμπούτο του Νομπόα, τον οποίο ο Αναστασιάδης σίγουρα από εδώ και πέρα θα χρειαστεί πολύ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Κατσικάς (68' Παπαγιαννόπουλος), Βίτορ, Σκόνδρας, Μαντούρο (63' Γκολάσα), Τζανδάρης, Περέιρα, Μακ, Σαλπιγγίδης (77' Νομπόα), Αθανασιάδης

Πλατανιάς: Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Δημήτρης, Ζαραδούκας, Αγκιλέρα, Τετέ, Μαχαμάτ, Γουνδουλάκης (78' Φιγκέιρα), Τσουράκης (54' Μιλούνοβιτς), Γιακουμάκης (72' Τόρες)

News 24/7

24MEDIA NETWORK