Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-2

Σχεδόν δύο μήνες μετά τη τελευταία του νίκη (2 Δεκεμβρίου) ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τρόπο στο Περιστέρι και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας (2-1). Ζέκα και Μπουμσόνγκ τα γκολ του τριφυλλιού, μείωσε στις καθυστερήσεις ο Ατρόμητος.

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-2

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα:

Τα κάστρα πέφτουν από μέσα λέει ένα σοφό ρητό που βρίσκει εφαρμογή στην αναμέτρηση του Περιστερίου. Ένα λάθος του Κώστα Γιαννούλη στο 50ο λεπτό άνοιξε το δρόμο της νίκης στον Παναθηναϊκό και της πρώτης ήττας για τον Ατρόμητο μετά από επτά αγωνιστικής που ήταν αήττητος.

Με τον Ζέκα να παίρνει το «Τριφύλλι» στην πλάτη του , να σκοράρει και να δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε μετά από πέντε αγωνιστικές στις νίκες.

Αν υπήρχε κράτος δικαίου η ΠΑΕ Ατρόμητος θα έπρεπε να επιστρέψει στους θεατές το ποσοστό του εισιτηρίου που αντιστοιχούσε στο 1η ημίχρονο. Μηδέν θέαμα , καμία φαντασία και φάσεις που μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού συνέθεταν την εικόνα του πρώτου αυτούς μέρους του αγώνα στο Περιστέρι.

Με ένα Παναθηναϊκό να προσπαθεί ανορθόδοξα να απειλήσει την εστία του Ιτανζ κι ένα Ατρόμητο που πάτησε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας ως βασική προτεραιότητά να υπερασπίσει την εστία του περιμένοντας να εκμεταλλευτεί τα κενά στα νώτα των «πρασίνων».

Αν μάλιστα εξαιρέσει κανείς το σουτ του Σο μόλις στο 3ο λεπτό και την προσπάθεια του Γκαρσία στο 38ο που αμφότερα εξουδετερώθηκαν από τους Ιτάνζ και Καρνέζη δεν υπήρχε κανείς άλλος λόγος να συγκρατήσει κάποιος στη μνήμη του τα πρώτα 45΄λεπτά.

Στο 2ο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν με τους «πράσινους» να μπαίνουν πιο αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο , να αναλαμβάνουν τα ηνία του παιχνιδιού και να μεταφέρουν το σκηνικό της δράσης μπροστά στην εστία του Ατρομήτου. Η πίεση δεν άργησε να φέρει αποτελέσματα. Το λάθος του Κώστα Γιαννούλη στο 50΄εκμεταλλεύτηκε με υποδειγματικό τρόπο ο Τοτσέ που προσέφερε έτοιμο γκολ στον Ζέκα.

Όσοι περίμεναν έντονη αντίδραση των γηπεδούχων διαψεύστηκαν αφού το χλιαρό γυριστό του Ταβλαρίδη απο το ύψος του πέναλτι στο 72΄εξουδετερώθηκε πολύ εύκολα απο τον Καρνέζη. Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Καζιγιάμα που έκανε ένα άχρωμο ντεμπούτο και αντικαταστάθηκε απο τον Μαυρία στο 74΄αναζήτησε και το δεύτερο γκολ που ήρθε στο 78΄ όταν την ασθενή απόκρουση του Ιτάνζ στο σουτ του Τοτσέ μετουσίωσε σε γκολ ο Μπουμσόνγκ.

Τα περιθώρια πλέον για τον Ατρόμητο είχαν στενέψει και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Καραμάνο στο 90'.

Το κλειδί του αγώνα:

Η πίεση των παικτών του Παναθηναϊκού ψηλά έφερε αποτελέσματα και ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για τη νίκη με το λάθος του Γιαννούλη που απέφερε και το 0-1.

Ο MVP:

Δεν ήταν μόνο το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ . Η απόδοση του Ζέκα στο Περιστέρι κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και η συμμετοχή του στη νίκη του Παναθηναϊκού καθοριστική.

Ο αδύναμος κρίκος:

Καθοριστικό αποδείχθηκε το λάθος του Κώστα Γιαννούλη που έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναικό να ανοίξει το σκορ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ατρόμητος (Αναστόπουλος): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Ταβλαρίδης, Πίτου, Επστάιν, Σουμπίνιο (65' Μπρίτο), Δημούτσος, Κούτσι, Ιγκλέσιας (70' Ουντότζι).

Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος (46' Μαρίνος), Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Σισοκό (90' Φουρλάνος), Καζιγιάμα (65' Μαυρίας), Τοτσέ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK