ΟΦΗ - Παναιτωλικός 1-0

Το γκολ του Αντώνη Πετρόπουλου στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε στον ΟΦΗ τη νίκη επί του Παναιτωλικού με 1-0 στο καυτό "Θ. Βαρδινογιάννης". Πολύ καλοί οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο, υστέρησαν στην τελική προσπάθεια, αλλά δικαιώθηκαν στην εκπνοή.

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 1-0

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Ο Τζενάρο Γκατούζο παρέταξε τον ΟΦΗ σε διάταξη 3-5-2, ενώ ο Μάκης Χάβος προτίμησε ένα υποτυπώδες 4-4-1-1 με τον Αντρέ Αλβες στην κορυφή και τον Γιώργο Μύγα από πίσω του.

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε αθόρυβα, αφού οι διακοπές ήταν αρκετές, εν συνεχεία όμως, οι γηπεδούχοι άρχισαν να εντείνουν την πίεσή τους από τη δεξιά πτέρυγα και να απειλούν (14' σκαστό σουτ του Αλέξανδρου Περογαμβράκη, 16' μακρινό σουτ του Κάρλος Μιλιάζες, 23' κεφαλιά Αντώνη Πετρόπουλου).

Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν πίσω από το κέντρο, πάτησαν ελάχιστες φορές στην περιοχή του Γκιόργκι Λόρια και το... 9-0 σε τελικές προσπάθειες (στο ημίχρονο) κρίνεται απόλυτα φυσιολογικό. Η βαθμολογία και τα στατιστικά της Super League

Στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου ο ΟΦΗ επιτέθηκε από τις πτέρυγες και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η πρώτη κάθετη μπαλιά προς την αντίπαλη περιοχή καταγράφηκε στο 36ο λεπτό.

Η αντικατάσταση του μέτριου Μύγα από τον Αλέξανδρο Καλογέρη βελτίωσε την εικόνα του Παναιτωλικού, ο οποίος ισορρόπησε την κατάσταση και, μάλιστα, έχασε καλή ευκαιρία στο 50ό λεπτό με τον Άλβες.

Το χαμηλό τέμπο του δευτέρου ημιχρόνου βοήθησε την ομάδα του Αγρινίου να κρατά εκείνη της Κρήτης μακριά από τα καρέ της, ενώ το μοναδικό μελανό σημείο ήταν ο τραυματισμός του Στέφανου Παπουτσογιαννόπουλου.

Η είσοδος του Βασίλη Κουτσιανικούλη έδωσε ώθηση στην επιθετική γραμμή του ΟΦΗ, ο οποίος πίεσε με ψυχραιμία στα τελευταία λεπτά και τελικά τιμώρησε τον ιδιαίτερα αμυντικογενή Παναιτωλικό με γκολ του Πετρόπουλου στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

MVP

Ο Αντώνης Πετρόπουλος. Στο 23ο και το 38ο λεπτό δεν κατάφερε να σκοράρει, αλλά στην εκπνοή αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος κι αυτό είναι που μετράει.

Αδύναμος κρίκος

Ο Γιώργος Μύγας. Δεν βοήθησε καθόλου τον Άλβες, ο οποίος ήταν πολύ μόνος στο πρώτο μέρος.

Σχόλιο

Πολύ καλή παρουσία από τα εφετινά αποκτήματα του ΟΦΗ (υστέρησε μόνο ο Αμπντούλ Ραζάκ), στο πρώτο ημίχρονο υπήρξε διάθεση για δημιουργία (κατά βάση από δεξιά), ενώ οι επιθέσεις του γίνονταν με ψυχραιμία και υπομονή. Στο δεύτερο μέρος κάποιες αντεπιθέσεις του Παναιτωλικού "τρύπησαν" την αριστερή πτέρυγα της κρητικής ομάδας, αλλά ο Γκιόργκι Λόρια δήλωσε "παρών". Πολύ κακός ο σύλλογος του Αγρινίου, το παράκανε με το "κατενάτσιο" και τιμωρήθηκε.

Οι συνθέσεις

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Μεϊτέ, Αντελέγε, Μιλιάζες (81' Κουτσιανικούλης), Αρτόλα (71' Λαμπρόπουλος), Ραζάκ, Μακρής, Στάθης, Πετρόπουλος, Περογαμβράκης.

Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Κουτρουμάνος, Κέβιν, Μαλεζάς, Κούσας, Κόρμπος, Παπουτσογιαννόπουλος (63' Ρουμπουλάκου), Μαρτίνες (92' Θεοδωρίδης), Μύγας (46' Καλογέρης), Καπέλ, Άλβες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK