Ολυμπιακός - Νίκη Βόλου 3-1

Κάτι περισσότερο από μισή ώρα χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νίκης Βόλου στο "Γ. Καραϊσκάκης", να φτάσει εν τέλει στην επικράτηση με 3-1 και να αρχίσει ιδανικά τις υποχρεώσεις του στην εφετινή Super League.

Ολυμπιακός - Νίκη Βόλου 3-1

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Η Νίκη Βόλου "φόρτωσε" το κέντρο της για να αντιμετωπίσει την ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού, αλλά η παραβίαση της εστίας της δεν άργησε να έρθει (στο 11ο λεπτό με υπέροχο σουτ του Παϊτίμ Κασάμι) κι ενώ νωρίτερα είχαν απειλήσει οι Αλεχάντρο Ντομίνγκες, Ματιέ Ντοσεβί.

Στο πρώτο τέταρτο ο Ντοσεβί ήταν ιδιαίτερα δραστήριος από τη δεξιά πτέρυγα, εν συνεχεία ο ρυθμός έπεσε, ωστόσο ένα τετράλεπτο έφτανε για να "τελειώσει" το ματς.

Συγκεκριμένα στο 28' ο Δημήτρης Διαμαντάκος σημείωσε το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα των "ερυθρόλευκων" και στο 32' ο Ιμπραΐμ Αφελάι άνοιξε λογαριασμό. Να σημειωθεί ότι και τα τρία μπήκαν με το αριστερό πόδι, ενώ μετά από 11 μήνες και το ματς με την Ξάνθη ο Ολυμπιακός έβαλε τρία γκολ σε ένα ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός δημιουργούσε όπως και όποτε ήθελε, ενώ μετέφερε με μεγάλη ταχύτητα την μπάλα από τη μία πτέρυγα στην άλλη. Οι φιλοξενούμενοι απλώς παρακολουθούσαν τις επελάσεις των παικτών του Μίτσελ και οι συνεχείς παρατηρήσεις του Βίλιαν Φλουτ σε Μέτσε Νέτι και Κέις Λάουξ για να συγκλίνουν στον άξονα δεν έπιαναν τόπο.

Με 9-2 τελικές, 69%-31% κατοχή και φυσικά 3-0 σκορ, οι πρωταθλητές άφησαν το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο. Η Νίκη Βόλου το εκμεταλλεύθηκε κι αφού απείλησε με τον Νίκο Γιαννιτσάνη στο 47', σημείωσε το γκολ της τιμής στο 56' με εξαιρετική ενέργεια του Βασίλη Σκούρτη, ο οποίος απέφυγε το νεοεισελθόντα Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον Ερίκ Αμπιντάλ.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Ολυμπιακός απείλησε σε ελάχιστες περιπτώσεις. Το μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός ήταν εξωαγωνιστικό, αφού ο Αβραάμ Παπαδόπουλος για αδιευκρίνιστη αιτία έπιασε από το λαιμό τον Γιώργο Νικλητσιώτη.

MVP

Ο Παϊτίμ Κασάμι. Τρομερή φυσική κατάσταση και αντοχή, αποζημιώθηκε με το παρθενικό του γκολ στο επίσημο "ερυθρόλευκο" ντεμπούτο του. Πολύ καλή εμφάνιση κι από τους Ματιέ Ντοσεβί (αν και λίγο φλύαρος), Αρτούρ Μαζουακού, Αλεχάντρο Ντομίνγκες.

Αδύναμος κρίκος

Το δίδυμο Μέτσε Νέτι-Κέις Λάουξ. Ο Βίλιαν Φλουτ τους έβαζε συχνά-πυκνά τις φωνές στο πρώτο μέρος, αλλά δεν κατάφεραν να ανακόψουν σε καμία περίπτωση τον ξέφρενο ρυθμό του Ολυμπιακού.

Σχόλιο

Χαοτική η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε οκτώ νέα πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένου και του Δημήτρη Διαμαντάκου) ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο έκανε συντήρηση δυνάμεων. Ταχύτητα και δημιουργικότητα ήταν οι λέξεις κλειδιά για την άνετη επικράτηση των "ερυθρολεύκων", οι οποίοι δεν χρειάστηκαν τον Χαβιέρ Σαβιόλα.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (46' Παπαδόπουλος), Αμπιντάλ, Μαζουακού, Εντινγκά, Κασάμι, Ντομίνγκες, Ντοσεβί, Αφελάι (60' Γκαζαριάν), Διαμαντάκος.

Νίκη Βόλου (Φλουτ): Ταμπάκης, Μαρινάκης. Σωτηράκος, Ίβενς, Μαχλελής, Νέτι, Λάουξ, Μουζακίτης (46' Κοτσαρίδης), Νικλητσιώτης, Γιαννιτσάνης, Σκούρτης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK