Πανιώνιος-Αρης 1-0

Μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι ο Πανιώνιος νίκησε τον Αρη με 1-0 στη Νέα Σμύρνη αν και τελείωσε το ματς με 9 παίκτες λόγω αποβολών του Καμπάνταη και του Λαμπρόπουλου. Προπονητικό ντεμπούτο με τρίποντο για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Πανιώνιος-Αρης 1-0

Η εικόνα του αγώνα

Η ενδεκάδα των Ελλήνων του Πανιωνίου έκανε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο και ήταν ανώτερη της αντίστοιχης του Άρη. Σωστή κυκλοφορίας μπάλας, επίθεση σε σωστούς χρόνους, ανάπτυξη από τα άκρα, κάθετο ποδόσφαιρο και γρήγορος ρυθμός. Όλα αυτά τα στοιχεία συνέθεσαν την εικόνα παιχνιδιού των «κυανέρυθρων» στο πρώτο μέρος και καρπός της κυριαρχίας ήταν το γκολ που τελικά έδωσε και τη νίκη στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παρέταξε τον Πανιώνιο με 4-2-3-1, όπως το ίδιο έκανε και ο Μάκης Κατσαβάκης με τον Άρη. Άλλωστε αυτό το σύστημα έχει γίνει το πιο «πολυφορεμένο» στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Στη Νέα Σμύρνη πάντως ο Πανιώνιος το εφάρμοσε καλύτερα με Γουνδουλάκη και Ρόβα ως κόφτες, Καμπάνταη στην κορυφή και τους Μενδρινό, Ντούνη και Αραβίδη πίσω του.

Η δύναμη του Πανιωνίου δεν ήταν μόνο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αλλά και στις στημένες μπάλες. Τα πρώτα κόρνερ των γηπεδούχων ήταν και αυτά από τα οποία προήλθαν οι μεγάλες ευκαιρίες αλλά και το γκολ που έκρινε τον αγώνα. Στο 14' ο Καμπάνταης πήρε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή, η μπάλα βρήκε και σε πόδι αμυντικού, ο Βελλίδης έκανε μια δύσκολη απόκρουση αλλά ο προωθημένος Λαμπρόπουλος σκόραρε με δυνατό αριστερό σουτ. Στην επόμενη φάση (στο 16') το σκηνικό ήταν ίδιο μόνο που αυτή τη φορά ο Βελλίδης απομάκρυνε με τη βοήθεια του Καζναφέρη.

Ο ποδοσφαιριστής που έκανε τη διαφορά από τον Άρη ήταν ο νεαρός επιθετικός, και μέλος της εθνικής Νέων, Γιάννης Γιαννώτας. Ταχύτατος ως αριστερός επιθετικός, εντυπωσιακός στην τεχνική και σε επαφή με την αντίπαλη εστία. Ο Γιαννιώτας ήταν αυτός που απείλησε για πρώτη φορά το Γιαννακόπουλο με σουτ έξω από την περιοχή (25').

Από τον Πανιώνιο πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο Μάρκος Ντούνης, ο οποίος ως δεξί εξτρέμ δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα του Άρη ενώ επιχείρησε και κάποια σουτ τα οποία εξουδετέρωσε ο Βελλίδης.

Ο Κατσαβάκης ανακάτευε συνεχώς την τράπουλα, έκανε την πρώτη αλλαγή στο 37ο λεπτό, πέρασε τον χαφ (Τριανταφυλλάκο) σε ρόλο φορ, αλλά επιθετική λύση δεν βρήκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Ούτε καν όταν αποβλήθηκε ο Καμπάνταης για χτύπημα εκτός φάσης.

Η κόκκινη κάρτα στον Καμπάνταη ήταν η αρχή για όσα θα ακολουθούσαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όπου για περισσότερα από πέντε λεπτά έπεφτε ξύλο, με τον Σπάθα να μοιράζει τρεις κίτρινες και μια ακόμη κόκκινη, στον Λαμπρόπουλο του Πανιωνίου για τσαμπουκά στον Γιαννιώτα. Οι κυανέρυθροι αν και τελείωσαν το ματς εννέα παίκτες δεν κινδύνευσαν από τον Άρη και πήραν την πρώτη νίκη στη σεζόν.

Το live του αγώνα

MVP

Θα μπορούσε να είναι ο σκόρερ Λαμπρόπουλος, αλλά από τη στιγμή που δεν συγκράτησε τα νεύρα του και πήρε κόκκινη για «επίθεση» στον Γιαννιώτα δεν αξίζει τον τίτλο του πολυτιμότερου. Ο τίτλος θα πάει στον Ντούνη που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι ως δεξί εξτρέμ.

Αδύναμος κρίκος

Ο Καμπάνταης που έχασε τον αυτοέλεγχο και την αυτοσυγκράτηση, χτύπησε αντίπαλο εκτός φάσης και αποβλήθηκε.

Κλειδί του αγώνα

Η μεσοεπιθετική γραμμή του Πανιωνίου. Έκοβε τα πάντα ανασταλτικά και δημιουργούσε πολλές επιθέσεις με ανάπτυξη τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα.

Πανιώνιος-Αρης 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK