Πανιώνιος - Εργοτέλης 2-1

Με τα δύο γκολ του Απόστολου Γιάννου και τις αποκρούσεις του Νίκου Γιαννακόπουλου, ο Πανιώνιος επιβλήθηκε 2-1 του Εργοτέλη στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 1ης αγωνιστικής. Δοκάρι είχαν οι "κυανέρυθροι".

Πανιώνιος - Εργοτέλης 2-1

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Πανιώνιος χρησιμοποίησε τον ενθουσιασμό του νεανικού συνόλου που έχει συνθέσει ο Τερεζόπουλος για να πάρει τον έλεγχο και να σκοράρει στο 14' με το πλασέ του Γιάννου από την παράλληλη μπαλιά του προωθημένου Πάνου. Επειδή πάντως ο Εργοτέλης ισοφάρισε γρήγορα (κεφαλιά του Μέγι στο 16' από κόρνερ του Κοζορώνη), η κατάσταση παρέμεινε ρευστή.

Οι "κιτρινόμαυροι", κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο, περιόρισαν τη δράση των "κυανέρυθρων" και δεν πιέστηκαν όσο προηγουμένως. Τουλάχιστον όχι μέχρι το 44' και το σουτ του Μπούζα στο δοκάρι. Μάλιστα είχαν απειλήσει πρώτοι για το 2-1, αλλά ο Χαλκιαδάκης στο 31' βρήκε τον Γιαννακόπουλο σ' ετοιμότητα. Ο γκολκίπερ του Πανιωνίου, που έπαιξε ξανά μετά από σχεδόν εννέα μήνες (01/12/13), ήταν εκείνος που τόσο στην κεφαλιά του Καζναφέρη στο 51' όσο και στην αντίστοιχη του Γιουβάνοβιτς στο 69' δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να ξανασκοράρουν.

Την ίδια στιγμή ο Πανιώνιος παρά την είσοδο των Ιμπαγάσα και Φούντα στο παιχνίδι έδειξε να στερείται εναλλακτικού σχεδίου δράσης. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στη φάση του 65', αλλά ήταν εμφανές πως ο Εργοτέλης λειτουργούσε πολύ καλύτερα. Αφού πάντως ούτε ο Άλαν Ντα Σίλβα στο 80' νίκησε τον Γιαννακόπουλο (έδιωξε σε κόρνερ την εξ επαφής κεφαλιά) και η ομάδα του Ηρακλείου έπαιξε με τη φωτιά, οι γηπεδούχοι τους "έκαψαν". Ο Γιάννου έκανε εξαιρετική κίνηση στη σέντρα του Μπουμάλ και με ωραίο τελείωμα στο 85' χάρισε στον Πανιώνιο τους τρεις βαθμούς στην πρεμιέρα.

MVP

Μέχρι τη στιγμή που ο Απόστολος Γιάννου πετύχει το δεύτερο γκολ, ο Νίκος Γιαννακόπουλος κρατούσε πίσω. Αν και ο 21χρονος γκολκίπερ επέστρεψε από μακρά απουσία, κάθε άλλο παρά επηρεασμένος έδειξε. Έδιωξε κάθε κίνδυνο και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του Πανιωνίου.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ροκ Στράους έμεινε στο γήπεδο 45 λεπτά. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι ο Χουάν Φεράντο δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από τον Σλοβένο μέσο και τη συνεργασία του με τον Κοζορώνη στον άξονα.

Σχόλιο

Σ' ένα ισορροπημένο παιχνίδι ο Πανιώνιος είχε αυτό που δεν είχε ο Εργοτέλης. Έκανε γκολ δύο από τις ευκαιρίες του, την ίδια στιγμή που οι "κιτρινόμαυροι" έδωσαν την ευκαιρία στον Γιαννακόπουλο να εξελιχθεί σε πρόσωπο της βραδιάς. Για τους "κυανέρυθρους" τέτοιες νίκες είναι χρυσές προκειμένου η ψυχολογία των άγουρων παικτών να μην υποστεί πλήγματα.

Οι συνθέσεις

Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Πάνος, Γκέζος, Παντίδος, Μητρόπουλος, Τασουλής, Σιώπης, Μπούζας (59' Ιμπαγάσα), Μπουμάλ, Μασούρας (63' Φούντας), Γιάννου (88' Γκίνη)

Εργοτέλης: Τσέρνι, Ρέντζας, Μέγι, Πίτσος, Γιοβάνοβιτς, Λυκογιάννης, Κοζορώνης, Στράους (46' Καζναφέρης), Χαντί, Γιουσούφ (83' Παμλίδης), Χαλκιαδάκης (62' Ντα Σίλβα)

News 24/7

24MEDIA NETWORK