ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-1

Ο Μίροσλαβ Στοχ έσωσε την παρτίδα και ο ΠΑΟΚ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στην Τούμπα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League. Οι Αρκάδες προηγήθηκαν με τον Μπαράλες στη μοναδική τους φάση στο ματς.

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-1

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να… μαζέψει τα κομμάτια του μετά τα τέσσερα γκολ από τον Παναθηναϊκό στον Τελικό. Ο τρόπος που παρουσιάστηκε ο Αστέρας Τρίπολης στην Τούμπα ήταν ιδανικός για να… τονωθεί το ηθικό του ΠΑΟΚ, ωστόσο ένα γκολ του Μπαράλες θόλωσε ακόμη περισσότερο το μυαλό των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου.

Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στη Θεσσαλονίκη με γκολ του Αργεντινού στο 12ο λεπτό, ωστόσο η αρχή της φάσης ξεσήκωσε έντονα παράπονα των γηπεδούχων για φάουλ πάνω στον Σκόνδρα. Το 0-1 ήταν «μαγική» εικόνα. Οι παίκτες των κιτρινομπλέ -χωρίς υπερβολή- αντιμετώπιζαν φοβερές δυσκολίες στο να κρατήσουν μπάλα για περισσότερα από 20 συνεχόμενα δευτερόλεπτα.

Η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ ήταν εμφανής. Το παιχνίδι γινόταν στο μισό γήπεδο, με τον Αστέρα να είναι σε μόνιμη θέση άμυνας. Νάτχο και Στοχ προσπαθούσαν να σπάσουν την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, ωστόσο το γκολ ήρθε στο 59 με άψογη ασίστ του πρώτου και δυνατό σουτ του δεύτερου.

Ο Γεωργιάδης, ο οποίος δεν φρέσκαρε ιδιαίτερα την 11άδα του ΠΑΟΚ, έκανε ελάχιστες αλλαγές στο βασικό σχήμα, ενώ και οι κινήσεις από τον πάγκο έμοιαζαν με αυτές του τελικού. Αυτός που έδωσε κίνηση στην επιθετική γραμμή των γηπεδούχων ήταν ο Κουλούρης. Ο νεαρός φορ πάτησε περιοχή, τελείωσε με σουτ κάποιες φάσεις, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Η κορυφαία και πιο χαρακτηριστική φάση του κατά τα άλλα υποτονικού αγώνα, έγινε στο 90, με τον Ερνάντες να κάνει τριπλή απόκρουση σε διπλή προσπάθεια του Αθανασιάδη και σουτ του Στοχ.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Ντε Μπλάσις είναι συνήθως στους κορυφαίους. Στην Τούμπα δεν φάνηκε πουθενά, έμεινε μακριά από το καλό του πρόσωπο και δεν τον ένιωσε η άμυνα του ΠΑΟΚ.

MVP:

Σε μια αναμέτρηση που οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες, ο Ερνάντες κατάφερε με μια εντυπωσιακή τριπλή επέμβαση να γίνει ο ήρωας του Αστέρα. Ο Βενεζουελάνος τερματοφύλακας του Αστέρα, αν και ήταν πολύ κακός στις εξόδους, έπιασε τετ α τετ του Αθασιάδη, κεφαλιά επίσης του Κλάους και σουτ του Στοχ σε μια φάση!

Σχόλιο αγώνα:

Ήταν ένα ματς ειδικών συνθηκών που ο ΠΑΟΚ έψαχνε εξιλέωση και ο Αστέρας την ευκαιρία να αιφνιδιάσει και να καλύψει το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία των πλέι οφ… Οι Αρκάδες ήταν κάκιστοι επιθετικά και ο ΠΑΟΚ χωρίς ενέργεια στην κυκλοφορία και κατοχή μπάλας…

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Λίνο (79' Τζαβέλλας), Ινσαουράλδε, Βίτορ, Σκόνδρας, Κάτσε, Νάτχο, Μάρτενς (46' Βούκιτς), Λούκας (56' Κουλούρης), Στοχ, Αθανασιάδης

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Χερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Εντό (82' Μουνάφο), Κουρμπέλης, Ουσέρο, Καράσκο (65' Ναβάρο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (73' Χουάνμα)

News 24/7

24MEDIA NETWORK