ΠΑΟΚ - Καλλονή 1-1

Δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος άφησε εκτός αποστολής Σαλπιγγίδη και Κάτσε έμεινε στο 1-1 στην άδεια Τούμπα απέναντι στην επικίνδυνη Καλλονή. Ο Φακούντο Περέιρα απάντησε στο γκολ του Καμαρά.

ΠΑΟΚ - Καλλονή 1-1

Το live της αναμέτρησης

Εικόνα αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο γήπεδο και στο 4ο λεπτό απείλησε αρχικά με μακρινό σουτ του Σπυρόπουλου και δευτερόλεπτα αργότερα με τον Περέιρα. Ο Αργεντινός προσποιήθηκε και σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Το 4-4-2 του Αναστασιάδη απέδιδε καρπούς και στο 8' ο Μακ μετά από ατομική ενέργεια βρήκε τον Μάρτενς σε θέση βολής, ο Βέλγος προσπάθησε να βγάλει τον Κουλούρη μόνο με την εστία, αλλά ο Χογκ επενέβη τελευταία στιγμή και μπλόκαρε. Την ίδια ώρα οι Λεοζίνιο και Καμαρά στην επίθεση έμοιαζαν αποκομμένοι από την υπόλοιπη ομάδα της Καλλονής. Ακολούθησε μία κεφαλιά υπό καλές προυποθέσεις του Βίτορ στο 11', που δεν βρήκε στόχο. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και προσπαθούσαν χωρίς επιτυχία να απειλήσουν την εστία του Γλύκου. Η επόμενη φάση ήρθε στο 25' όταν ο Μακ επιτάχυνε, σέντραρε, όμως, η κεφαλιά του Περέιρα δεν βρήκε στόχο.

Η Καλλονή άρχισε να παίζει με αντεπιθέσεις και στο 32' ο Λεοζίνιο πάσαρε για τον Μανούσο, ο οποίος προχώρησε, άδειασε τον Βίτορ, αλλά τελευταία στιγμή ο Γλύκος έπεσε στα πόδια του και απομάκρυνε. Την μεγαλύτερη ευκαιρία ο ΠΑΟΚ την έχασε στο 35'. Ο Μακ μπήκε στην περιοχή του Χογκ, σέντραρε γλυκά, ο Γιορέντε έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα της ομάδας, όμως, ο Μπαρέρα έδιωξε πάνω στην γραμμή και στην επαναφορά ο Μάρτενς σούταρε, αλλά ο Μπαρέρα έβαλε την κόντρα και έσωσε την ομάδα του. Στο 40' ο Λεοζίνιο εκτέλεσε φάουλ, ο Μανούσος έπιασε την γυριστή κεφαλιά και λίγο έλειψε να σκοράρει, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Βίτορ βρήκε στο 48' με βαθιά μπαλιά τον Περέιρα, ο οποίος έφυγε στην κόντρα, αλλά υπό την πίεση του Αντέγιο δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε. Στο 52' ο Περέιρα έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, γύρισε, σούταρε, όμως, ο Χογκ απέκρουσε με δυσκολία. Ο Μακ στο 56' πήρε την μπάλα, προχώρησε, σούταρε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και έφυγε μόλις άουτ. Η Καλλονή “απάντησε” στο 59', όταν ο Καμαρά έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, σούταρε από το ύψος της περιοχής, όμως, ο Γλύκος ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε. Λίγο μετά την προειδοποιητική βολή, στο 63', ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους.

Ο Λεοζίνιο βρήκε κενό στην άμυνα του ΠΑΟΚ, την “τρύπησε” με κάθετη πάσα και ο Καμαρά πλάσαρε εύστοχα τον Γλύκο για το 0-1. Στο 67' ο Λεοζίνιο σούταρε συρτά, η μπάλα κόντρα σε αμυντικούς του ΠΑΟΚ και πέρασε κόρνερ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ σε εκείνο το σημείο έδειχνα χαμένοι με απανωτά παιδικά λάθη στην άμυνα, τα οποία, πάντως, δεν κόστισαν. Ο Δικέφαλος ξαναβρήκε γρήγορα τα πατήματά του και στο 74' μετά από ζυγισμένη σέντρα του Μακ, ο Περέιρα σκόραρε με πλασέ στην κίνηση γράφοντας το 1-1. Στο 78', μάλιστα, ο Μακ παραλίγο να γράψει το 2-1. Ο Σλοβάκος βρέθηκε απέναντι από τον Χογκ μετά από πάσα του Σαββίδη, όμως, το σουτ του ήταν κάκιστο. Η Καλλονή βρέθηκε μία ανάσα από το δεύτερο γκολ στο 80', αλλά ο Καμαρά που βρέθηκε τετ α τετ με τον Γλύκο κόπηκε τελευταία στιγμή από τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ. Ενα σουτ του Ρατς στο 81' απέκρουσε με γροθιές ο Χογκ. Στο 86' μετά από συνεργασία Μακ-Σαββίδη, ο τελευταίος σούταρε από κοντινή απόσταση, αλλά ο γκολκίπερ της Καλλονής απομάκρυνε με τα πόδια. Στο ακριβώς επόμενο λεπτό έπειτα από αψιμαχία Περέιρα-Λεοζίνιο, ο Κομίνης προτίμησε να βγάλει κόκκινη κάρτα στον παίκτη του ΠΑΟΚ και κίτρινη σε αυτόν την Καλλονής, αφήνοντας τον Δικέφαλο με ποδοσφαιριστή λιγότερο. Ενα εξ' επαφής αδύναμο σουτ του Τζαβέλλα ήταν η τελευταία φάση του ματς.

Αδύναμος κρίκος:

Η άμυνα του ΠΑΟΚ είχε κακές αντιδράσεις σε κάθε αντεπίθεση της Καλλονής. Χαρακτηριστική είναι η φάση του γκολ, όπου ο Τζαβέλλας είχε ανέβει στην επίθεση και δεν υπήρχε κάποιος άλλος παίκτης να καλύψει το κενό που άφησε στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα ο Καμαρά να σημειώσει εύκολα το 0-1.

MVP:

Ο Περέιρα ήταν ο πιο κινητικός παίκτης του γηπέδου και μαζί με τον Μακ οι πιο επικίνδυνοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Από συνεργασία των δύο, άλλωστε, ήρθε το γκολ του Δικεφάλου. Το σημερινό ήταν το καλύτερο παιχνίδι του Αργεντινού μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα, κλέβοντας τη δόξα από τον πολύ καλό Λεοζίνιο της Καλλονής.

Σχόλιο:

Ο ΠΑΟΚ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις κλειστές άμυνες. Δεν μπορεί να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργεί με αποτέλεσμα τόσο απέναντι στην Ζίμπρου, όσο και σήμερα να μην καταφέρνει να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης) Γλύκος, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης (68' Μαντούρο), Τζιόλης (77' Ρατς), Μάρτενς (55' Σαββίδης), Μακ, Περέιρα, Κουλούρης.

Καλλονή (Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Βαλιός, Γιορέντε, Καλτσάς (90' Γιώργου), Μπαρέρα, Καμαρά (83' Κύπρου), Μανούσος, Λεοζίνιο, Χωριανόπουλος (58' Κεϊτά).

Διαβάστε ακόμη:

Αναστασιάδης: "Στον Ολυμπιακό ο πρόεδρος αποθεώνεται, στον ΠΑΟΚ ο μεγαλομέτοχος υβρίζεται" (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK