Βέροια-Ολυμπιακός 1-2

Οι τερματοφύλακες δώρισαν από ένα γκολ, αλλά ο Ολυμπιακός έβαλε ένα παραπάνω και έκανε ποδαρικό με διπλό στη Βέροια (2-1). Τζεμπούρ και Μοδέστο τα "ερυθρόλευκα" τέρματα, είχε ισοφαρίσει ο Ιωάννου για την επικίνδυνη Βέροια. Δείτε videos με τα highlights της αναμέτρησης.

Βέροια-Ολυμπιακός 1-2

Η εικόνα του αγώνα

Το ματς στη Βέροια άρχισε λες και ένας σατανικός σκηνοθέτης που λατρεύει τα σενάρια τρόμου στο ποδόσφαιρο ήθελε να δώσει τροφή στους συντάκτες και εμπνευστές των ανακοινώσεων και του χαρτοπόλεμου Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού: Με αμφισβητούμενη φάση στην οποία ο Ιωάννου σκόραρε από κανονική θέση και ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφ σάιντ.

Αυτή η φάση ήταν ο πρώτος καρπός της πολύ καλής παρουσίας της Βέροιας στον αγώνα. Η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε καλή κυκλοφορία μπάλας αλλά και ωραία ανάπτυξη από τα άκρα, κυρίως από τα αριστερά με τον εξαιρετικό Μπαργκάν. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν επικίνδυνες στιγμές, κυρίως στα πρώτα λεπτά, για τον ασταθή Κάρολ τόσο με τον Ολαϊτάν (σουτ) όσο και με τον Μπαργκάν (κεφαλιά).

Ο Ολυμπιακός βγήκε στην επίθεση μετά τα πρώτα δέκα λεπτά. Αρχικά με σουτ του Χολέμπας που απέκρουσε ο Δασκαλάκης, εν συνεχεία με κεφαλιά του Μοδέστο που κόντραρε στον Καλί και σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ η τριπλέτα των χαμένων ευκαιριών των Πειραιωτών από το 10' έως το 20' συμπληρώθηκε με τον Τζεμπούρ.

Ο Αλγερινός στην πρώτη φάση που συμμετείχε στον αγώνα αστόχησε αλλά στη δεύτερη σκόραρε και μάλιστα με τρόπο δύσκολο και εντυπωσιακό. Πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, τσίμπησε την μπάλα από το γύρισμα του Χολέμπας και την έστειλε στα δίχτυα του Δασκαλάκη που άργησε να βγει.

Η απάντηση της Βέροιας στο 0-1 δεν άργησε να έρθει. Με τη συνδρομή του Κάρολ, ο οποίος έχασε την μπάλα στην έξοδο, ο Ιωάννου -που πάντα βρισκόταν την κατάλληλη στιγμή στη σωστή θέση- σκόραρε σε κενή εστία και έφερε το ματς στα ίσα (30'). Ο έμπειρος επιθετικός των «νεοφώτιστων» διατήρησε την παράδοση που αρχίζει να χτίζει κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς θυμίζουμε ότι ήταν και ο σκόρερ της νίκης-παραμονής της Κέρκυρας στο "Γ. Καραϊσκάκης" την περασμένη σεζόν.

Το πρώτο μέρος συνέχισε να έχει ευκαιρίες για τις δύο ομάδες και λάθη στις άμυνες. Σε ένα από αυτά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με τον Μοδέστο να πιάνει το σουτ μετά από λάθος του Δασκαλάκη και να τη στέλνει στα δίχτυα για το 1-2.

Ένας από τους πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν ο Πάουλο Μασάντο. Ο Πορτογάλος έκανε τη διαφορά, ξεχώρισε για τις οργανωτικές και εκτελεστικές του ικανότητες και έδειξε ότι είναι η ποιοτικότερη μεταγραφή του Ολυμπιακού. Το δεύτερο μέρος άνοιξε με εντυπωσιακό σουτ του Μασάντο και θεαματική απόκρουση του Δασκαλάκη.

Και πάλι ο Πορτογάλος ήταν ο αυτός που άρχισε και τελείωσε τη νέα μεγάλη ευκαιρία των ερυθρόλευκων στο δεύτερο μέρος. Ο Δασκαλάκης ωστόσο τον σταμάτησε ξανά.

Η Βέροια στο δεύτερο μέρος συνέχισε να είναι μαχητική και δημιουργική και άγγιξε την ισοφάριση με μια βολίδα του Ολαϊτάν, ο οποίος πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κάρολ.

Στο δοκάρι του Ολαϊτάν απάντησε ο Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός χαφ με σλάλομ και σκαφτό σουτ είδε την μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι του Δασκαλάκη.

Η τελευταία μεγάλη χαμένη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στη Βέροια και τον σκόρερ της, Ηλία Ιωάννου. Στο 76' ο Μοδέστο προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα, ο Ολαϊτάν έβαλε την κόντρα, ο Ιωάννου ήταν και πάλι στη σωστή θέση αλλά στο σουτ που έκανε έβαλε περισσότερο φάλτσο από όσο χρειαζόταν.

Κλειδί του αγώνα

Η Βέροια θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στο 76' όταν ο Ιωάννου βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Κάρολ αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ. Μετά από αυτή τη φάση ο ρυθμός έπεσε.

MVP

Ο Μασάντο είχε πολλές καλές ενέργειες και έδειξε ότι είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά στο φετινό Ολυμπιακό.

Αδύναμος κρίκος

Οι δύο τερματοφύλακες ήταν σε κακή βραδιά. Ο Δασκαλάκης και ο Κάρολ έκαναν λάθη που κόστισαν στις ομάδες τους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέροια (Μάκης Χάβος): Δασκαλάκης, Γεωργιάδης (46' Καλτσάς), Σνάουτσνερ, Καλί (48' Τζημογιάννης), Τόμας, Καλογέρης, Ζε Βίτορ, Γεωργέας, Ολαϊτάν (78' Γκιγέρμο), Μπαργκάν, Ιωάννου.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μοδέστο (87' Γκρέκο), Μασάντο, Ιμπαγάσα, Τζεμπούρ (82' Μήτρογλου), Κοντρέρας, Χολέμπας, Σιόβας, Τοροσίδης, Αμπντούν (72' Φουστέρ).

News 24/7

24MEDIA NETWORK