ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-0

Το γκολ-φάουλ του Γκερέιρο χάρισε στην ΑΕΚ τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη, την έκτη στο εφετινό πρωτάθλημα και την κράτησε αήττητη για τέταρτο σερί ματς (1-0 τον Πανιώνιο). Ο Κατίδης νικήθηκε από τον Περιστερίδη σε πέναλτι, δοκάρι είχε ο Καμπάνταης.

ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-0

Το live του αγώνα.

Εικόνα αγώνα:

8-0 ήταν οι τελικές του πρώτου ημιχρόνου. Ναι, ο Πανιώνιος ήταν ένας απλός θεατής σε μία από τις καλύτερες ΑΕΚ της εφετινής σεζόν που στο πρώτο 20λεπτο υπεροχής και πολλών φάσεων δικαιώθηκε στο 12ο λεπτό με το γκολ-φάουλ του Γκερέιρο (για να λέμε και τα σύκα-σύκα, δεν υπήρχε κανένα φάουλ του Αυλωνίτη στον Πετρόπουλου).

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς για να πάρει προβάδισμα και να στείλει στα σχοινιά τον Πανιώνιο. Οπως κάνει, δηλαδή, στα τελευταία παιχνίδια της. Μπήκε με διάθεση, ορμή και πλάνο. Το γκολ του Γκερέιρο της έδωσε αέρα ψυχολογίας απέναντι σε έναν ακίνδυνο Πανιώνιο που ήθελε, αλλά δεν μπορούσε, που προσπαθούσε, αλλά δεν του έβγαινε τίποτα.

Κι αν η ΑΕΚ δεν κατέβαζε ταχύτητα μετά το 20' τότε το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο. Οχι πως απειλήθηκε μετά το εικοσάλεπτο. Συνέχισε να έχει τον έλεγχο και τη συντριπτική κατοχή της μπάλας απέναντι σε μία ομάδα που δεν δικαιολογούσε τη θέση της στο πρωτάθλημα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Πανιώνιος έκανε την πρώτη του φάση στο 52' με τον Γουνδουλάκη. Ηταν ένα σημάδι πως υπάρχει και αυτός στο γήπεδο. Στη συνέχεια, όμως, η ΑΕΚ (που έχασε τον Γκερέιρο με τραυματισμό και στη θέση του πέρασε ο Κατίδης) πήρε ξανά τα ηνία και έψαξε το γκολ.

Μετά το 70' οι "κυανέρυθροι" ισορρόπησαν κυρίως γιατί ανέβασαν την άμυνά τους και πάτησαν περισσότερο την αντίπαλη περιοχή, έχοντας μάλιστα τη μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Συγκεκριμένα, στο 71' ο Καμπάνταης δεν σκόραρε για δεύτερη σερί φορά κατά της παλιάς του ομάδας, αφού η κεφαλιά μετά το κόρνερ του Σάμαρη κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε περίπου δέκα λεπτά αργότερα όταν ο Κατίδης απώλεσε τεράστια ευκαιρία για το 2-0 από το σημείο του πέναλτι. Ο Σταματής κέρδισε την εσχάτη των ποινών, ο Κατίδης ανέλαβε την εκτέλεση και ο Περιστερίδης εξιλεώθηκε για το λάθος του.

Η φάση αυτή δεν καταδίκασε τους γηπεδούχους που κράτησαν έως τέλους το γκολ του Γκερέιρο και πήραν ένα μεγάλο και δίκαιο τρίποντο που τους έφερε στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Κλειδί αγώνα:

Η ΑΕΚ έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο. Εχει αποκτήσει ποιότητα στη μεσαία γραμμή και μπαίνει στο γήπεδο για να "σκοτώσει" τον αντίπαλο. Εχει πάρει τα πάνω της και φάνηκε αυτό και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

MVP:

Ο Γκερέιρο ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ, μέχρι τον τραυματισμό του. Πέτυχε και το γκολ της νίκης.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Λεωνίδας Καμπάνταης προσπάθησε, είχε το δοκάρι (τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Πανιωνίου), αλλά έχει παίξει και καλύτερα.

ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-0

* Δείτε αυτή την Κυριακή (21:45) την πληρέστερη αθλητική εκπομπή SUPER BALL με πλούσιο ρεπορτάζ από το ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ. Σχολιάζουν Πάρης Τσελεπίδης, Σάκης Γκίνας, Κώστας Πετρωτός και Βασίλης Μάστορας. Και φυσικά όλα τα ρεπορτάζ από την 20η αγωνιστική της Superleague με επώνυμα σχόλια, videos και συνεντεύξεις!

* Balla Like: Αυτή τη Δευτέρα, live στο Contra.gr & Dailymotion.gr, ο Λουκάς Βύντρα μιλάει για την μεταγραφή του στην Ισπανία και γιατί δεν πήγε στον Ολυμπιακό. Επίσης, ο Ιβάν Σαββίδης αναλύει το αποτέλεσμα του Derby και μιλάει για τον ΠΑΟΚ, τον Λευκό Πύργο και τον Δώνη. O διαιτητής κ. Τάσος Κάκος θα μιλήσει για την ελληνική διαιτησία και το ποδόσφαιρο. Κεντρικός καλεσμένος της Balla Like θα είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος θα μιλήσει για όλους και για όλα. Αυτή τη Δευτέρα, live στις 21:30. Μια εκπομπή που θα συζητηθεί!

News 24/7

24MEDIA NETWORK