Άρης-ΠΑΟΚ 2-2

Σε ένα χορταστικό ντέρμπι ο Άρης αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ πήρε το βαθμό από τον ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Αγκάνθο που σκόραρε δύο γκολ (2-2).

Άρης-ΠΑΟΚ 2-2

Εικόνα αγώνα

Αντάξιο του ονόματος των δύο ομάδων και των προσδοκιών που έχει ο Έλληνας ποδοσφαιρόφιλος ήταν το Άρης-ΠΑΟΚ. Τα σημάδια, για όσα καλά θα βλέπαμε στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής, φάνηκαν από το πεντάλεπτο. Στο 1' ο Αθανασιάδης σκόραρε με αεροπλανικό βολ πλανέ και πανηγύρισε με κλεισμένα τα μάτια μπροστά από τη Super 3, ενώ ο Αγκάνθο απάντησε άμεσα με διαγώνια βολίδα μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά το προβάδισμα με φοβερό σουτ του Καμαρά που εκτέλεσε στην απέναντι γωνία τον Βελλίδη.

Τα τρία γκολ που μπήκαν στο πρώτο μέρος στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ήρθαν να προστεθούν στα πανέμορφα γκολ των Σισοκό (2), Πέρεζ, Καραγκούνη και Δημούτσου και να δημιουργήσουν μεγάλο προβληματισμό για την επιλογή της τριάδας για το Best Goal της 20ης αγωνιστικής.

Μετά τα εντυπωσιακά πρώτα λεπτά του αγώνα, όπου σημειώθηκαν και δύο γκολ, ο ΠΑΟΚ πατούσε καλύτερα, πίεζε ψηλά και κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα. Ο Γιώργος Δώνης δεν δίστασε να βάλει στην ενδεκάδα αρκετά από τα νέα αποκτήματα του ΠΑΟΚ, όπως ο Ιτάνζ και ο Καμαρά, με τον τελευταίο μάλιστα να κάνει πολύ καλό ματς ως αριστερό εξτρέμ και να εκθέτει ουκ ολίγες φορές τον Καζναφέρη που τον μάρκαρε.

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό μόνο για τα τρία γκολ, αλλά και για το ρυθμό, τη δύναμη και τις ευκαιρίες που είχαν Άρης και ΠΑΟΚ. Ο Αθανασιάδης με κεφαλιά και ο Αγκάνθο, επίσης με κεφαλιά, θα μπορούσαν να είχαν πανηγυρίσει και δεύτερη φορά στο μεγάλο ντέρμπι αλλά οι προσπάθειες τους δεν βρήκαν δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος μπήκε στο ματς η σκοπιμότητα, με τις γραμμές του ΠΑΟΚ να μειώνουν τις αποστάσεις και το ρίσκο να εξανεμίζεται από τις επιλογές των παικτών του Δώνη στον αγωνιστικό χώρο. Ο Άρης αν και είχε γήπεδο μέχρι και μερικά μέτρα κάτω από τη σέντρα, στερούνταν λύσεων για να βρει διαδρόμους και να απειλήσει τον Ιτάνζ.

Το πρώτο σουτ που βρήκε εστία στο δεύτερο ημίχρονο από τον Κάτσε στο 66' με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Βελλίδη. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής ήταν ο πρωταγωνιστής σε μια φάση για την οποία φωνάζει έντονα ο Άρης καθώς η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του μετά από σέντρα από δεξιά.

Το πέναλτι που ζήτησε ο Άρης στη φάση με τον Κάτσε, το πήρε στο 70' ο Αγκάνθο. Ο Ισπανός το κέρδισε από τον Κωνσταντινίδη, το εκτέλεσε εύστοχα και σκόραρε για 9η (!) φορά στο πρωτάθλημα με δυνατό σουτ από τα 11 βήματα. Ο Ιτάνζ έπεσε σωστά, ακούμπησε την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να τη διώξει. Το χειρότερο για τον ΠΑΟΚ δεν ήταν το 2-2 αλλά η αποβολή του Κωνσταντινίδη, ο οποίος ανέτρεψε τον Αγκάνθο. Ο Δώνης έβγαλε τον Σαλπιγγίδη για να κρατήσει την ισοπαλία και ενίσχυσε την άμυνα του με τον Αποστολόπουλο.

Κλειδί αγώνα

Η φάση του πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο Άρης. Οι κίτρινοι, σε μια στιγμή που δεν έβρισκαν κενά για να διεισδύσουν στην άμυνα του ΠΑΟΚ, έφτασαν στο 2-2 με πέναλτι που έκανε ο Κωνσταντινίδης σε ένα γέμισμα προς τη μεγάλη περιοχή του Ιτάνζ.

MVP

Ο Αγκάνθο είναι σπουδαίος σκόρερ, με φοβερό αριστερό πόδι. Στο μεγάλο ντέρμπι βρήκε δίχτυα δύο φορές και έδωσε στην ομάδα του έναν πολύτιμο βαθμό.

Αδύναμος κρίκος

Εκ του αποτελέσματος, ο μοιραίος είναι ο Κωνσταντινίδης. Ο νεαρός αμυντικός του ΠΑΟΚ πήγε... αφρενάριστος πάνω στον Αγκάνθο, τη στιγμή που πριν από μερικά λεπτά ο Βοσκάκης δεν είχε δει το χέρι του Κάτσε. Ο Κρητικός ρέφερι έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι και έβγαλε τη δεύτερη κίτρινη στον Κωνσταντινίδη.

Άρης-ΠΑΟΚ 2-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK