Γενναίος βαθμός για Ηρακλή, αήττητη με Χιμένεθ η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πέτυχε το πρώτο και το τελευταίο γκολ του αγώνα στο Καυτανζόγλειο. Δεν κατάφερε όμως να διευρύνει το νικηφόρο σερί της στο πρωτάθλημα, καθώς ενδιάμεσα είχε σκοράρει δις και ο μαχητικός Ηρακλής. Ευθύνη Μπάρκα τα πρώτα τέρματα που δέχθηκε η Ένωση επί Χιμένεθ. Αποβολή Μπακάκη.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Απολύτως δίκαιη μοιρασιά στο "Καυτανζόγλειο" στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 20ης αγωνιστικής της Super League, με Ηρακλή και ΑΕΚ να έχουν σχεδόν ίδιο αριθμό τελικών προσπαθειών (8 οι γηπεδούχοι με 5 στην εστία, 9 οι φιλοξενούμενοι με 5 στην εστία) και το φινάλε να τους βρίσκει στο 2-2 και από έναν βαθμό στο σακούλι τους. Οι παίκτες του Παντελίδη μπορούν να είναι ευχαριστημένοι με την ολική ανατροπή που έκαναν απέναντι στην Ένωση, με την αγωνιστική διάθεση και το μαχητικό πνεύμα που επέδειξαν για ένα ακόμα παιχνίδι τους το τελευταίο διάστημα και με το γεγονός πως έπιασαν πλέον τον Λεβαδειακό στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Στον αντίποδα αυτοί του Χιμένεθ για το ότι δεν τα παράτησαν όταν το ματς στράβωσε για αυτούς από το τραγικό σφάλμα του Μπάρκα στο 64' αλλά και για το ότι διατήρησαν -χωρίς να πιάσουν καλή απόδοση- το αήττητο και στο 7ο παιχνίδι του Ισπανού στον πάγκο, λίγες μάλιστα ημέρες πριν το μεγάλο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε την ΑΕΚ να έχει την εδαφική υπεροχή και να "κάνει παιχνίδι" απέναντι σε έναν Ηρακλή μαζεμένο γύρω από την περιοχή του. Στο 13' ο Ντίντακ έστειλε την πρώτη προειδοποίηση με το πλασέ του που έφυγε άουτ ενώ στο 19' τέσσερις παίκτες της ΑΕΚ βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα απέναντι σε μόλις δύο παίκτες του "Γηραιού", ο Μάνταλος κουβάλησε για 25 μέτρα τη μπάλα και σέρβιρε στον Βάργκας, με τον Βενεζουελάνο να εκτελεί μέσα από την περιοχή μετά από εξαιρετική ντρίμπλα.

Μετά το πρώτο 20λεπτο που ήταν θεατής των εξελίξεων ο Ηρακλής άρχισε να ισορροπεί το ματς, στο 23' είχε μία κεφαλιά του Κούρου που έφυγε άουτ ενώ στο 39' εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας της ΑΕΚ και έφτασε στην ισοφάριση. Εκτέλεση φάουλ από τον Λεοζίνιο, οι αμυντικοί της ΑΕΚ "κόλλησαν", ο Περόνε έκανε την προβολή, ο Μπάρκας έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και το 1-1 έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος που είχε αρκετά καλό ρυθμό, κάτι τέτοιο δεν συνέβη στο ξεκίνημα του δεύτερου και χρειάστηκαν δύο λάθη στην άμυνα της ΑΕΚ για να "βάλουν φωτιά" εκ νέου στο παιχνίδι. Στο 59' ο Μπακάκης πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή, μετά από γύρισμα της μπάλας στον Βράνιες στον Μπάρκα που είχε βγει εκτός εστίας, όμως πέντε λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ του "Δικεφάλου" είχε νέα λανθασμένη αντίδραση και το πλήρωσε.

Ο Βράνιες του γύρισε τη μπάλα και αντί να την απομακρύνει με τη μία προσπάθησε να κάνει κοντρόλ, ο Κούρος τον πίεσε και τον ανάγκασε να χάσει τη μπάλα, με τον Μοντέιρο να γίνεται κάτοχός της και να κάνει το 2-1 σε κενή εστία, πετυχαίνοντας ένα από τα ευκολότερα γκολ στην καριέρα του.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Μετά το 2-1 η ΑΕΚ έμοιαζε σαν... χαμένη στον αγωνιστικό χώρο και μπλοκαρισμένη από τον Ηρακλή που μαχόταν με νύχτια και με δόντια για να προστατέψει το υπέρ του προβάδισμα, παρόλα αυτά δεν πέταξε λευκή πετσέτα και μέσα από το ταλέντο των παικτών της έφτασε στην ισοφάριση. Εξαιρετική συνεργασία από Αραούχο, Πέκχαρτ και Χριστοδουλόπουλου εντός περιοχής του Ηρακλή, σουτ του Αργεντινού και απόκρουση του Χουάντερσον, για να γίνει το 2-2 με τακουνάκι από τον Χριστοδουλόπουλο που πήρε το ριμπάουντ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Στο 82' ο Μπακάκης είδε σωστά δεύτερη κίτρινη κάρτα για "θέατρο" και άφησε την ομάδα του με 10', με τον Ηρακλή να έχει την ευκαιρία στο 92' να πάρει το τρίποντο αλλά ο Λεοζίνιο δεν βρήκε εστία με το πλασέ του στο τετ α τετ με Μπάρκα και έτσι έμεινε το 2-2 ως το φινάλε. Αποτέλεσμα που σε γενικές γραμμές ήταν και το πιο δίκαιο σε μία άκρως τρελή αναμέτρηση.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΗΡΑΚΛΗΣ (Παντελίδης): Χουάντερσον, Αργυρόπουλος, Τζανετόπουλος, Στάμου,Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Δώνης (79' Πασάς), Λεοζίνιο, Μοντέιρο (85' Αγγελόπουλος), Κούρος (86' Γροντής), Περόνε

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο (32' Μπακάκης), Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον (70'Αϊντάρεβιτς), Σιμόες, Μάνταλος, Βάργκας (61' Αραούχο), Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ

TO LIVE CHAT

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK