Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-3

Ο Ατρόμητος έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού! Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου άλωσε το γήπεδο Καραϊσκάκη και με γκολ των Μπρίτο, Καραγκούνη και Δημούτσου έφυγε με το μεγάλο διπλό (3-2).

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-3

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα:

Τι είδε ο Μίτσελ; Κατά το "τι είδε ο Γιαπωνέζος;" Είδε στο πρώτο ημίχρονο έναν Ολυμπιακό να κυνηγά από νωρίς το σκορ μετά το γκολ του Μπρίτο μόλις στο 1ο λεπτό, να έχει τη συντριπτική κατοχή (76%-24% λίγο πριν το εικοσάλεπτο), να απαντά νωρίς με τον Τζεμπούρ (9') και να παίρνει προβάδισμα με ανύπαρκτο πέναλτι του Μασάντο (από μαρκάρισμα-φάντασμα του Μπρίτο) και γκολ του Αμπντούν.

Στο ενδιάμεσο αυτών, είδε τη χαμένη ευκαιρία του Τζεμπούρ μετά την εκπληκτική ατομική ενέργεια του Μήτρογλου, είδε και τον κλασικό Ατρόμητο του Αναστόπουλου. Αμυνα, άμυνα και πάλι άμυνα. Μία τελική, ένα γκολ και μέσα στο παιχνίδι αφού το 2-1 ήταν ένα εύθραυστο αποτέλεσμα.

Και δικαιώθηκε, αφού όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε νωρίς (δύο γκολ σε ισάριθμες τελικές) με το θαυμάσιο σουτ του Καραγκούνη (48') και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Στη συνέχεια η γνωστή εικόνα των "ερυθρολεύκων". Θολωμένο μυαλό και πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Κάτι από Ζαρντίμ δηλαδή. Το δοκάρι του Μασάντο σε φάουλ ήταν όαση, αφού η γενικότερη εικόνα του Ολυμπιακού προβλημάτιζε. Εξ ου οι έντονες αποδοκιμασίες, πόσο μάλλον μετά τη γκολάρα του Δημούτσου.

Ναι, στο τρίτο σουτ ο Ατρόμητος σκόραρε για τρίτη φορά. Ποσοστά μπάσκετ από μία ομάδα που πρέπει να πάρει Οσκαρ αποτελεσματικότητας. Θαυμάσιο σουτ του Δημούτσου στο 80' και 2-3. Κάπου εκεί το πράγμα πήρε το δρόμο του. Ο Ολυμπιακός αγχώθηκε, οι παίκτες βραχυκυκλώθηκαν και ο Ατρόμητος χωρίς να πιεστεί πήρε ένα μεγάλο διπλό.

Eνα διπλό που αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς τις απουσίες των φιλοξενούμενων, αλλά και την ανωτερότητα του (αήττητου πριν το ματς) Ολυμπιακού που φαίνεται πως χρειάζεται ένα ηχηρό χαστούκι (ή ένα Μίτσελ) για να συνέλθει και να επανέλθει (κυρίως) στις καλές εμφανίσεις.

Κλειδί αγώνα:

Ο Ατρόμητος δεν έκανε κάτι σπουδαίο μέχρι το 2-2. Αιφνιδίασε τους Πειραιώτες με το γρήγορο 0-1, αλλά στη συνέχεια κλείστηκε, έδωσε χώρο και δικαίως βρέθηκε πίσω με 2-1. Μετά το θαυμάσιο γκολ του Καραγκούνη, όμως, οι Περιστεριώτες έβγαλαν πράγματα στο γήπεδο. Ωριμότητα και πάθος και κυρίως καθαρό μυαλό.

Αδύναμος κρίκος:

Πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλον. Κανένα από τα ατού του Ολυμπιακού δεν βοήθησε. Το τουπέ του "πρώτου και αήττητου" χρειαζόταν ένα χαστούκι για να προσγειωθούν άπαντες ειδικά τώρα που η Λεβάντε πλησιάζει.

MVP:

Ο Ελίνι Δημούτσος έχει βρει την ηρεμία του στον Ατρόμητο και αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος. Πέραν των αμυντικών ικανοτήτων του, σκοράρει κιόλας...

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-3

News 24/7

24MEDIA NETWORK