Παναθηναϊκός-Καλλονή 1-0 (VIDEOS)

Η Καλλονή έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό για 78 λεπτά, αλλά ο Μάρκους Μπεργκ τον λύτρωσε και διαμόρφωσε το 1-0 στο "Απόστολος Νικολαίδης".

Παναθηναϊκός-Καλλονή 1-0 (VIDEOS)

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα:

Το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ήρθε να προστεθεί στην κατηγορία “χαμένα ημίχρονα” για τον Παναθηναϊκό, που είχε ως συνήθως και κατοχή μπάλας και υπεροχή, αλλά δεν είχε τελική πάσα και κατά συνέπεια μεγάλες φάσεις μπροστά στην εστία του Χογκ.

Την ίδια ώρα η Καλλονή με αυστηρούς αμυντικούς προσανατολισμούς δεν διεκδίκησε κάτι παραπάνω από τη “λευκή ισοπαλία”, αφού ακόμη και σε φάσεις κόντρα επίθεσης που υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να απειλήσει τους γηπεδούχους, είχε σαφές αριθμητικό μειονέκτημα.

Στην επανάληψη, οι υποχρεωτικές αλλαγές των Πράνιτς και Κλωναρίδη ενίσχυσαν επιθετικά τον Παναθηναϊκό, χωρίς όμως να αλλάξουν και την εικόνα μέσα και έξω από την περιοχή του Χογκ, αφού και πάλι έλειψαν οι εμπνεύσεις και εκείνες οι πάσες που θα δώσουν πλεονέκτημα στους “πράσινους” φορ.

Υπήρξαν βέβαια ευκαιρίες, με αποκορύφωμα την τριπλή ευκαιρία του 63ου λεπτού, που εύκολα καταγράφεται ως η κορυφαία χαμένη ευκαιρία της χρονιάς κι ας είμαστε ακόμη στην αφετηρία του δευτέρου γύρου. Πολύ δύσκολα θα απειληθεί με έξωση από την κορυφή των ετήσιων highlights.

Αυτό που δεν υπήρξε, είναι εκείνη η “πάρε-βάλε” πάσα που κάνει τη διαφορά. Αυτή που αναζήτησε ο Παναθηναϊκός στο πρόσωπο του Νίνη, αλλά τον έχασε με τραυματισμό, εκείνη που έψαξε ο Αναστασίου στο πρόσωπο του Μπαϊράμι, αλλά δεν δικαιώθηκε στη Νέα Σμύρνη.

Ώσπου έβγαλε το φίδι από την τρύπα η πιο αξιόπιστη λύση, ο Μάρκους Μπεργκ, σε μία φάση που έπρεπε και πάλι να παλέψει με τρεις και να έχει την τύχη (που δεν είχε νωρίτερα) να επωφεληθεί από σπόντα μεταξύ Αναστασιάδη και Χογκ.

MVP:

Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις. Δεν είναι άνευ λόγου το υψηλότερο συμβόλαιο του Παναθηναϊκού, ούτε αποτελεί επικοινωνιακή υπερβολή το γεγονός ότι το μεσημέρι της Δευτέρας υπογράφει επέκταση συμβολαίου κατά ένα χρόνο (2018 αντί 2017), με υψηλότερες αποδοχές και μπόνους επίτευξης ατομικών στόχων. Ο Μάρκους Μπεργκ είναι με διαφορά ο κορυφαίος φορ της Superleague ακόμη και στη μέτρια μέρα του.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Μλάντεν Πέτριτς. Απόδοση κάτω του μετρίου. Με κακές επιλογές όταν πήρε τη μπάλα στα πόδια, αλλά και μεγάλα διαστήματα “εξαφάνισης” από το χορτάρι, ο Κροάτης δεν βοήθησε την ομάδα του, αν δεν τη δυσκόλεψε κιόλας, με επιθετικές προσπάθειες που ολοκληρώθηκαν άδοξα στα πόδια του.

Σχόλιο:

Ένα ακόμη παιχνίδι στο οποίο ο Παναθηναϊκός υπέφερε για να βρει το προβάδισμα στο σκορ, έχοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι εφ' όσον πετύχει γκολ, θα π[άρει και τη νίκη. Δεν είχε τις ευκαιρίες προηγούμενων αγώνων, είχε την επιθετική διάθεση, αλλά όχι και τον τρόπο να την μεταφράσει σε τέρμα, απέναντι σε μία Καλλονή που δεν είχε υψηλές βλέψεις, αλλά έφτασε πολύ κοντά στο να κερδίσει το καλύτερο που μπορούσε, δηλαδή τον βαθμό της ισοπαλίας. Υπάρχει ένα μικρό “μπούκωμα” στις τάξεις των “πρασίνων” από τις αλλεπάλληλες αναμετρήσεις και οι τρεις αλλαγές (όλες τους στο επιθετικό κομμάτι), δεν πρόσφεραν την φρεσκάδα που θα περίμενε κανείς. Τόνωσαν την επιθετικότητα, αλλά δεν βελτίωσαν στην ουσία τις προϋποθέσεις δημιουργίας φάσεων για γκολ.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος (73' Ατζαγκούν), Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Χουχούμης, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς (52' Ντίνας), Κλωναρίδης (52΄Καρέλης), Πέτριτς, Μπεργκ

ΑΕΛ Καλλονής (Βλάχος): Χογκ, Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Πιπίνης, Μίνγκας, Λεοζίνιο, Καλτσάς (81' Αγρίτης), Άλβες (85' Στεφάνοβιτς), Καμαρά (62΄Ναβάρο), Μανούσος

News 24/7

24MEDIA NETWORK