ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλονή 1-2

H εκπληκτική Καλλονή δεν πτοήθηκε όταν έμεινε πίσω στο σκορ στους "Ζωσιμάδες" και με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο έφυγε με το διπλό από τα Γιάννενα (2-1). Τρίτη συνεχόμενη ήττα για τον ΠΑΣ που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση στο δεύτερο γύρο.

ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλονή 1-2

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Με τη θέληση του για νίκη να είναι πραγματικά μεγάλη μετά από δύο συνεχόμενες ήττες ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στο γήπεδο και επιχείρησε να επιβάλλει το νόμο του. Πέρα από κάθε αμφιβολία μόλις προηγήθηκε με 1-0 μόλις στο 10' με το τέρμα του Ακόστα, οι πάντες νόμισαν ότι θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την κατάκτηση των τριών βαθμών, οι προβλέψεις όμως διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Η Καλλονή, αν και προερχόταν από αγώνα 120 λεπτών στο Κύπελλο κόντρα στον ΟΦΗ, έδειχνε πιο ορεξάτη αλλά και πιο ξεκούραστη πάνω στο τερέν, γεγονός που της επέτρεψε να κυνηγήσει με αξιώσεις την ισοφάριση. Στο 19' ο εξαιρετικός Μαρσέλο έριξε προειδοποιητική βολή σουτάροντας στο δοκάρι, ο ΠΑΣ όμως δεν πήρε το μήνυμα και συνέχιζε να παίζει με τη φωτιά.

Οι Λέσβιοι επέμειναν. Ο Λεοζίνιο και ο Μαρσέλο έφεραν ουκ ολίγες φορές σε δύσκολη θέση την αντίπαλη άμυνα την ώρα που ο Σάκης Τσιώλης προχώρησε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών με τον ΠΑΣ να χάνει τη συνοχή του. Η πίεση της Καλλονής δικαιώθηκε για πρώτη φορά στο 67' με το απευθείας φάουλ του Λεοζίνιο που έφερε την ισοφάριση ενώ οι φιλοξενούμενοι γύρισαν τούμπα το ματς 11 λεπτά αργότερα.

Φεύγοντας σε αντεπίθεση με δύο παίκτες παραπάνω (δείγμα του ότι ο ΠΑΣ έπαιζε απείθαρχα και χωρίς συντονισμό στις γραμμές του) ο Μανούσος σέρβιρε στον Περόνε που έγραψε σαν σε προπόνηση το 1-2! Ηταν τέτοιο το σοκ που υπέστησαν οι Ηπειρώτες, που ουδέποτε κατάφεραν να αντιδράσουν σοβαρά στα δύο γκολ που δέχθηκαν. Η Καλλονή έτσι πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη.

MVP

O Λεοζίνιο έκανε σχεδόν τα πάντα για την Καλλονή. Εψαξε με συνέπεια το γκολ, ισοφάρισε ενώ από δική του αμυντική προσπάθεια στο κέντρο του γηπέδου άρχισε η φάση του δεύτερου γκολ. Ο ορισμός του πολύτιμου ήταν ο Βραζιλιάνος μέσος.

Αδύναμος Κρίκος

Η ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΣ ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Σ' ένα παιχνίδι που η ομάδα του Σάκη Τσιώλη προηγήθηκε, όχι μόνο δεν κατάφερε να υπερασπιστεί με επιτυχία το προβάδισμά της αλλά βρέθηκε πίσω ανοιχτή ουκ ολίγες φορές.

Σχόλιο

Ο,τι και να πεις για την Καλλονή, λίγο είναι. Χωρίς έδρα από την αρχή του πρωταθλήματος, με συνεχή ταξίδια (άρα και ταλαιπωρία) και με έλλειψη πείρας από την κατηγορία, οι Λέσβιοι παραμένουν αξιοπρεπέστατοι και άκρως ανταγωνιστικοί, τουλάχιστον με ομάδες με τις οποίες δεν τους χωρίζει μεγάλη απόσταση στην ποιότητα. Ο ΠΑΣ ψάχνει εναγωνίως τον καλό του εαυτό και αλλά προσώρας δεν μπορεί να τον βρει.

ΠΑΣ: Βελλίδης, Σονγκό (46'Κοροβέσης), Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα (53'Χαρίσης), Στρούνα, Ακόστα, Ίλιτς, Κυβελίδης (60' Μπέριος),

ΑΕΛ Καλλονής: Χογκ, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Ζακουανί, Μαρσέλο (81' Φουρλάνος), Κεϊτά (76' Φαρία), Λεοζίνιο, Νιαμπούγιου, Μανούσος, Περόνε (84'Καζάκης).

Στιγμές από τους Ζωσιμάδες

ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλονή 1-2
ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλονή 1-2
ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλονή 1-2
ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλονή 1-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK