Πλατανιάς - Εργοτέλης 1-2 (VIDEOS)

Σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού πανηγύρισε ο Εργοτέλης, ο οποίος ανέτρεψε το γρήγορο γκολ του Φανούρη Γουνδουλάκη κι επικράτησε 2-1 του Πλατανιά στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων.

Πλατανιάς - Εργοτέλης 1-2 (VIDEOS)

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Ο Γιάννης Χριστόπουλος έδωσε φανέλα βασικού στους Γιαγιά Μπανανά και Λούκα Μιλούνοβιτς, οι οποίο ξεπέρασαν πλήρως τα προβλήματα τραυματισμών τους, ενώ αντίθετα ο Γιάννης Ταουσιάνης κράτησε στον πάγκο τους νεοφερμένους Γκρεγκ Ουλά, Βλάντιμιρ Τζίλας, Έλτον Περέιρα Καλέ.

Μόλις 22 δευτερόλεπτα μετά από την έναρξη του ματς, ο Μιλούνοβιτς έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Φανούρης Γουνδουλάκης άνοιξε το σκορ με πλασέ, δίνοντας το προβάδισμα στον Πλατανιά.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν διάθεση στο πρώτο ημίωρο και ιδίως ο Εργοτέλης που είχε σε καλή μέρα τον Μοχαμέντ Γιουσούφ (Κώστας Καζναφέρης και Γιώργος Παμλίδης δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν τις μεταβιβάσεις του στο 15' και το 19' αντίστοιχα).

Η συνέχεια ανήκε στον Πλατανιά, ο οποίος απείλησε στο 24ο λεπτό με καρφωτή κεφαλιά του Μιλούνοβιτς, το 30ό με σουτ του Θανάση Τσουράκη και το 44ο με πλασέ του Αμπντούλ Αζίζ Τετέ, ενώ στο ενδιάμεσο ο Παμλίδης είχε απειλήσει εκ νέου (αυτή τη φορά με κεφαλιά).

Με τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ο Ουλά, στο 60' ο Καλέ και το 74' ο Τζίλας, ωστόσο ο Χρυσοβαλάντης Κοζορώνης ήταν εκείνος που απείλησε στα πρώτα λεπτά με δύο σουτ.

Ο Εργοτέλης πέταγε φωτιές από τη δεξιά πτέρυγα και μέσα σε εννέα λεπτά κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη νίκη της ιστορίας του σε ισάριθμες αναμετρήσεις στα Περιβόλια.

Συγκεκριμένα, στο 77ο λεπτό ο Ουλά έκανε το γύρισμα, η μπάλα πέρασε από αρκετά σώματα και ο Καλέ ισοφάρισε, ενώ στο 86ο ο Γιουσούφ εξέθεσε την αντίπαλη άμυνα, ο Τζίλας δεν κατάφερε να νικήσει τον Κεβίν Ολιμπά, αλλά ο Γιουσούφ μπήκε στη φάση, σκόραρε και χάρισε τη νίκη στους "κιτρινόμαυρους".

MVP

Ο Μοχαμέντ Γιουσούφ. Είχε τρομερή διάθεση στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και το σημαντικότερο: με μία μαγική ενέργεια ξεκλείδωσε την άμυνα του Πλατανιά στο 86ο λεπτό, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος

Ο Γιάννης Χριστόπουλος. Παρά το γεγονός ότι ο Εργοτέλης ήταν εμφανώς ανώτερος στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, άργησε να κάνει αλλαγές και κυρίως να "πείσει" τους παίκτες του να σταματήσουν την οπισθοχώρηση.

Σχόλιο

Το γεγονός ότι ο Εργοτέλης αποκόμισε βαθμούς στα τελευταία λεπτά για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική (σ.σ. είχε προηγηθεί το 3-3 με την Καλλονή στο Παγκρήτιο) φανερώνει ότι οι παίκτες του τα δίνουν όλα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, ενώ η επιθετική συγκομιδή (πέντε γκολ σε δύο ματς) δεν μπορεί παρά να γεμίζει αισιοδοξία τον Γιάννη Ταουσιάνη. Επιπλέον, οι νεοφερμένοι έδειξαν καλά στοιχεία και οι "κιτρινόμαυροι" πλησίασαν τον Λεβαδειακό στο -6 με ένα ματς λιγότερο. Ο Πλατανιάς, από την πλευρά του, ηττήθηκε για πρώτη φορά στα Περιβόλια από τις 27 Σεπτεμβρίου (μεσολάβησαν έξι αναμετρήσεις), με συνέπεια να ακουστεί ένα προειδοποιητικό καμπανάκι, δεδομένου ότι ακολουθούν τα εκτός έδρας παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Αστέρα.

Οι συνθέσεις

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανανά, Δημήτρης, Τετέ, Αγκιλέρα (80' Μαχαμάντ), Γουνδουλάκης (67' Μπεριάν), Τσουράκης, Μιλούνοβιτς (81' Μενδρινός), Τόρες.

Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Σαράνοβ, Λουβιόν, Φίντελεβ, Κοζορώνης, Καζναφέρης (74' Τζίλας), Τζανακάκης, Γκέντσογλου, Λυκογιάννης, Χαντί (60' Καλέ), Γιουσούφ, Παμλίδης (46' Ουλά).

News 24/7

24MEDIA NETWORK