Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1

Με τη χορευτική κίνηση και το γκολ του Κώστα Μήτρογλου στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός του Μίτσελ απέδρασε από τη βροχερή Τρίπολη (1-0) απέναντι στον Αστέρα των 10 παικτών. Μεγάλη επέμβαση του Μέγκερι στο τέλος. Τρίτοι πλέον οι Αρκάδες που έχασαν για πρώτη φορά εφέτος εντός.

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1

Εικόνα αγώνα:

Το ματς της Τρίπολης ήταν μια πρόκληση και για τις δύο ομάδες. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός ήθελε να… ρεφάρει για την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, ενώ ο δεύτερος Αστέρας έβλεπε τον αγώνα ως ευκαιρία να αποδείξει ότι μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε την μπάλα, οι Αρκάδες είχαν περισσότερο παθητικό ρόλο με τον Τσιώλη να επιλέγει μια ασυνήθιστη ενδεκάδα με Φορμίκα και Κουρμπέλη βασικούς, αφήνοντας στον πάγκο τους Ουσέρο και Αλβάρεζ. Ένα σουτ του Μασάντο, μια κεφαλιά του Φέισα και ένα σουτ του Μανιάτη ήταν οι πρώτες στιγμές του Ολυμπιακού που ανησύχησαν τον Φούλοπ.

Ο Αστέρας πάνω που άρχισε να ισορροπεί έχασε το βασικό του επιθετικό όπλο. Ο Περόνε χτύπησε στο δικέφαλο πάνω στο σπριντ, και ο Τσιώλης κοίταξε στον πάγκο επιλέγοντας τον Κάφα.

Αυτή δεν ήταν η μόνη ατυχία για τον Αστέρα στον αγώνα καθώς στο δεύτερο μέρος αποχώρησε τραυματίας και ο Κουρμπέλης ενώ για παραπάνω από μισή ώρα οι Αρκάδες έπαιζαν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Σανκαρέ από τον Σπάθα, ο οποίος με τις αποφάσεις του έστρεψε εναντίον του όλο το γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός είχε ένα εκρηκτικό δίλεπτο από το 72 μέχρι το 73, με τον Φούλοπ να είναι πρωταγωνιστής και να σταματά δύο φορές τον Μήτρογλου σε τετ α τετ. Σε αυτές τις φάσεις είχε δοκάρι ο Τζιμπούρ, όταν σε απόκρουση του Ούγγρου γκολκίπερ σούταρε σε κενό τέρμα αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο Αστέρας να και έπαιζε με δέκα βρήκε χώρους για αντεπιθέσεις μετά το 80, αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει κάποια φάση.

Τα τελευταία λεπτά έκρυβαν μεγάλες συγκινήσεις με τον Μήτρογλου να σκοράρει με κοντινό πλασέ (μετά από θαυμάσια ατομική ενέργεια) και τον Μέγκερι να αποκρούει κεφαλιά στο γάμα.

Κλειδί αγώνα:

Η αποβολή του Σανκαρέ. Ο Αστέρας έμεινε με δέκα και άλλαξαν οι ισορροπίες του αγώνα.

MVP:

Ο Μήτρογλου έδωσε τη λύση και με κίνηση σπουδαίου φορ κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή και σκόραρε.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Σανκαρέ αποβλήθηκε με δύο κίτρινες και "κρέμασε" την ομάδα του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Φορμίκα (46' Ουσέρο), Κουρμπέλης (64' Άλβαρες), Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Περόνε (34' Κάφα).

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγιερι, Παπάζογλου (61' Μήτρογλου), Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Μασάντο, Φετφατζίδης (64' Βλαχοδήμος), Αμπντούν, Τζιμπούρ (81' Ιμπαγάσα).

Η SUPER BALL αυτή την Κυριακή... “παίζει” με δύο μπάλες! Η εκπομπή αρχίζει αμέσως μετά τον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ (21:00) και σας μεταφέρει τον παλμό του σπουδαίου αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ΖΩΝΤΑΝΑ από το γήπεδο του Ελληνικού. Στο επίκεντρο της εκπομπής και η 21η αγωνιστική της Super League με σχόλια, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις.

Κερδίστε τα παπούτσια του Kobe! Η SUPER BALL και η Nike σας προσφέρουν το νέο Kobe 8... Το νέο υπόδημα για μπάσκετ είναι σχεδιασμένο για να εφαρμόζει σαν προέκταση του πέλματος του Kobe, για ένα πρώτο γρήγορο βήμα. Μπείτε στον διαγωνισμό της εκπομπής (10/02, 21:00) και κερδίστε το!

News 24/7

24MEDIA NETWORK