Καλλονή - Αστέρας Τρίπολης 1-0 (VIDEO)

Η Καλλονή επέστρεψε στις νίκες, ύστερα από 11 αγωνιστικές, επικρατώντας με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, έχοντας τη βοήθεια του... αέρα. Σκόρερ για τους γηπεδούχους, ο πρώην άσος του Αστέρα, Σάββας Τσαμπούρης.

Καλλονή - Αστέρας Τρίπολης 1-0 (VIDEO)
INTIME SPORTS

Εικόνα αγώνα:

Από το ξεκίνημα του αγώνα, το δύσκολο για τον Αστέρα ήταν να τα... βάλει με τον άνεμο και όχι με τον αντίπαλο. Αλλωστε, από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι η ομάδα του Στάικου Βεργέτη θα ήταν εκείνη που θα μπορούσε να δημιουργήσει ποδόσφαιρο και η Καλλονή να το "χαλάσει". Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά από 45 λεπτά οι γηπεδούχοι βγήκαν από τον αγωνιστικό χώρο χωρίς να έχουν κάνει ούτε μάι τελική προσπάθεια! Εναντι έξι του Αστέρα, δύο εκ των οποίων ήταν ευκαιρίες για γκολ.

Μετά από το πρώτο 20λεπτο, όταν πλέον οι παίκτες του Βεργέτη προσαρμόστηκαν στα δεδομένα που δημιουργούσε ο "στρατηγός άνεμος", άρχισαν να απειλούν. Στο 27` με τον Σκούρτη να χάνει μεγάλη ευκαιρία και στο 30` με τον Γιαννιώτα να προσπαθεί να σκοράρει από πλάγια θέση. Και στις δύο περιπτώσεις ο Χογκ ήταν εκείνος που έσωσε την Καλλονή με τις επεμβάσεις του. Στο 34` αντί ο Γιαννιώτας να δώσει την μπάλα στον ξεμαρκάριστο συμπαίκτη του δεξιά, έπεσε για φάουλ και η τιμωρία ήταν διπλή. Αφενός ο Αστέρας έχασε την ευκαιρία και αφετέρου, στην επόμενη φάση που πράγματι έγινε φάουλ από τον Πιπίνη στον αντίπαλό του (σε πολύ καλή θέση για απευθείας εκτέλεση), ο Παππάς έδειξε "παίζετε"...

Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε η μορφή του αγώνα, με την έννοια ότι... μπήκε σε αυτό και η Καλλονή. Εχοντας πλέον τον άνεμο με το δικό της μέρος, η ακίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο γηπεδούχος ομάδα, άρχισε κι εκείνη να πλησιάζει την αντίπαλη εστία. Σε ένα πιο ισορροπημένο πλέον παιχνίδι, λοιπόν, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να σκοράρει στις εκαιρίες που δημιουργούσε, κυρίως είναι η αλήθεια με μακρινά σουτ. Με τον Ιγκλέσιας να κάνει κι εκείνος το ντεμπούτο του (αντί του Σκούρτη) και τον Βεργέτη να αλλάζει το σχηματισμό του με τρεις πλέον στα χαφ, ο Αστέρας δεν μπορούσε να απειλήσει. Με εξαίρεση κάποια σουτ του Γιαννιώτα...

Στο 74`, ο Τσαμπούρης προσπάθησε να κάνει γέμισμα στην εκτέλεση φάουλ, ο Κοσίτσκι υπολόγισε λάθος τον άνεμο και την πορεία που πήρε η μπάλα και εκείνη τον "κρέμασε". για την ακρίβεια, "κρέμασε" κι εκείνος την ομάδα του. Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από το πόδι ενός πρώην ποδοσφαιριστή του Αστέρα, του Τσαμπούρη και πλέον τα πράγματα δυσκόλεψαν πάρα πολύ.

Με τον Γιαννιώτα να παραμένει ο μοναδικός που απειλούσε, ο Αστέρας στην ουσία αντέδρασε μόνο στα τελευταία λεπτά, χάνοντας δύο ευκαιρίες με τον Ελληνα επιθετικό, ενώ ούτε ο Ιγκλέσιας κατάφερε να νικήσει τον πολύ σταθερό Χογκ, στην τελευταία φάση του αγώνα.

MVP

Ο Σάββας Τσαμπούρης πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 45 μέτρα, έχοντας, βέβαια και τη βοήθεια του αέρα, όμως ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Άντριου Χογκ. Ο Μαλτέζος τερματοφύλακας κράτησε την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο, πραγματοποιώντας δύο τρομερές επεμβάσεις στα σουτ των Σκούρτη και Γιαννιώτα, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν σταθερός και όποτε χρειάστηκε δήλωσε "παρών".

Αδύναμος κρίκος

O έτερος τερματοφύλακας, Τόμας Κοσίτσκι, ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Ο Σλοβάκος γκολκίπερ πραγματοποίησε μία κάκιστη έξοδο στο φάουλ του Τσαμπούρη, καθώς δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας, με αποτέλεσμα να "χαρίσει" στους γηπεδούχους το γκολ που τους έδωσε τη νίκη.

Σχόλιο

Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς ο αέρας δυσκόλεψε απίστευτα τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Ο Αστέρας είχε σε καλή ημέρα τους Γιάννη Γιαννιώτα και Βασίλη Σκούρτη, με τον δεύτερο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την ομάδα της Τρίπολης, όμως είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω σε έναν εξαιρετικό Άντριου Χογκ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλλονή ανέβασε ρυθμό και κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον αέρα, πετυχαίνοντας ένα τρομερό γκολ με τον Σάββα Τσαμπούρη. Στη συνέχεια οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου κατάφεραν να κλείσουν τους χώρους και να πάρουν το "τρίποντο", επιστρέφοντας στις νίκες, ύστερα από 11 ολόκληρες αγωνιστικές.

Οι συνθέσεις

Καλλονή (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Κεϊτά, Μίνγκας (61' Γιορέντε), Μαρσέλο (61' Καλτσάς), Πιπίνης, Τσαμπούρης, Λεοζίνιο (82' Χωριανόπουλος), Μανούσος, Χουάνμα.

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Κοσίτσκι, Κιτόκο (84' Ζησόπουλος), Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Κουρμπέλης (77' Μουκάμ), Μουνάφο, Ρόλε, Γιαννιώτας, Πάρα, Σκούρτης (69' Ιγκλέσιας).

News 24/7

24MEDIA NETWORK