Λεβαδειακός - Ξάνθη 1-2

Με γκολ των Γκομσί και Καπετάνου, η Ξάνθη επικράτησε του Λεβαδειακού στη Λιβαδειά με 2-1 σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα (φάσεις, δοκάρια και αποβολή) και μπαίνει για τα καλά στο κόλπο των πλέι οφ. Είχε ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους ο Βούκσεβιτς στο 49'.

Λεβαδειακός - Ξάνθη 1-2
INTIME SPORTS

Το LIVE του αγώνα

Οι δύο ομάδες προσέφεραν ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο με πολλές φάσεις, δοκάρια, γκολ και αποβολή. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δύο "μονομάχους" να έχουν από μία καλή στιγμή προτού συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο και την Ξάνθη να έχει δοκάρι στο 17'. Ο Βασιλακάκης με ατομική ενέργεια βρήκε χώρο, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα τράνταξε το δοκάρι.

Το γκολ που δεν ήρθε για τους γηπεδούχους ήρθε για τους φιλοξενούμενους 12 λεπτά αργότερα, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κλέιτον από μεγάλη απόσταση ο Γκομσί με εξαιρετική κίνηση βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, ωστόσο ο Σοτέλο κατάφερε προ κενής εστίας να στείλει την μπάλα στο δοκάρι. Στο 39' τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την ομάδα του Παντελίδη, η οποία έμεινε με 10 παίκτες. Ο Ζίτο πάτησε επικίνδυνα στον αστράγαλο τον Καπετάνο, με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα.

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Λεβαδειακό, ο οποίος παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ευτύχησε να ισοφαρίσει στο 49', όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες, η μπάλα κόντραρε, ο Τομάς με το κεφάλι γύρισε στην περιοχή και ο Βούκσεβιτς από κοντά έφερε το ματς στα ίσα.

Η Ξάνθη, ωστόσο, δεν είχε πει ακόμη την τελευταία της λέξη. Δέκα λεπτά μετά την ισοφάριση και παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι πίεζαν και για άλλο γκολ, ο Καπετάνος έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους μετά από σέντρα του Βασιλακάκη. Από το σημείο εκείνο ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τις πολλές διακοπές στον αγώνα και τις κίτρινες κάρτες να διακόπτουν τις ενέργειες των δύο ομάδων.

Στο 80' ο Λεβαδειακός είχε την τελευταία ευκαιρία να ισοφαρίσει, με το σουτ του Μπουσταμάντε να βρίσκει στο κάθετο δοκάρι και το 1-2 να μένει μέχρι το τέλος.

MVP

Ο Βασιλακάκης. Μετά το γκολ που σημείωσε στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ο 26χρονος έκανε πολύ καλό παιχνίδι στη Λιβαδειά. Ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στον Καπετάνο για το 1-2, ενώ είχε και δοκάρι στο 17'.

Αδύναμος κρίκος

Οι πολλές διακοπές. Ο διαιτητής Σπάθας έδειξε συνολικά 9 κάρτες στο παιχνίδι, οι 5 από τις οποίες βγήκαν σε διάστημα 10 λεπτών (από το 70' μέχρι το 80') σε ένα ματς με δυνατές μονομαχίες και σκληρά μαρκαρίσματα.

Σχόλιο

Μετά τη μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, επικρατώντας του Παναθηναϊκού, η Ξάνθη συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις, παίρνοντας σπουδαίο διπλό στη Λιβαδειά. Πλέον, έχει μειώσει στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά του από την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας και μπαίνει για τα καλά στο κόλπο των πλέι οφ.

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός: Σηφάκης, Στάθης, Κώτσιος, Τομάς, Μιλιάζες, Ζίτο, Πίντερ (56' Γκόμεζ), Βούκσεβιτς, Μπουσταμάντε, Μιλοσάβλιεφ (51' Γιακουμάκης), Σοτέλο (73' Κατίδης).

Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Κομεσίδης, Γκομσί, Φλίσκας (46' Παπαστεριανός), Βασιλακάκης, Φερνάντεθ (57' Λουσέρο), Κλέιτον, Μπέλιτς, Καπετάνος (70' Σολτάνι).

Διαβάστε ακόμη:

Κομπότης κατά Σπάθα

News 24/7

24MEDIA NETWORK