Πανθρακικός - Πανιώνιος 4-1

Την πέμπτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του πανηγύρισε ο Πανθρακικός (4-1 τον Πανιώνιο), ο οποίος ήταν καταιγιστικός στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου μέρους και μείωσε στους 6 βαθμούς τη διαφορά από τον πέμπτο Αστέρα Τρίπολης.

Πανθρακικός - Πανιώνιος 4-1

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Πολύ δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Πανθρακικός και "πάτησε" τον Πανιώνιο, χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και ανοίγοντας το σκορ νωρίς στον αγώνα: ήταν στο 16', όταν μετά από μια εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Ιγκόρ από κοντά έκανε το 1-0. Ένα γκολ, για το οποίο την κύρια ευθύνη φέρει ο Κουλουχέρης που απλά παρακολουθούσε.

Ο Πανιώνιος κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, σε απόλυτη εφαρμογή του κλισέ "κόντρα στη ροή του αγώνα". Στο 27' έγιναν λάθη επί λαθών στην περιοχή των γηπεδούχων, με τον Ντούνη να γίνεται κάτοχος της (κολλημένης στη λάσπη) μπάλας και με ένα ωραίο σουτ να τη στέλνει στη γωνία του Σέρεμετ.

Για να γίνει πιο ξεκάθαρη η εικόνα των πρώτων 45 λεπτών, αρκεί να πούμε πως ο Πανθρακικός είχε εξαιρετικές στιγμές στο 6' και στο 13' με τον Ρομέου, στο 19' και στο 20' με τον Τζάνη, στο 28' με τον Ιγκόρ, στο 39' με τον νεοεισελθόντα Χασομέρη που σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι και στο 40' με τον Παπαγεωργίου. Όλες οι προσπάθειες, έφυγαν είτε ελάχιστα άουτ, είτε τις εξουδετέρωσε ο πολύ καλός (μόνο στο πρώτο μέρος) Ανέστης.

Ο Πανιώνιος; Είχε μόνο το γκολ και γενικά έναν παθητικό ρόλο, με έξι και επτά παίκτες μονίμως κάτω από τη σέντρα.

Στην επανάληψη μπήκαν και οι δύο ομάδες δυνατά και δόθηκε η εντύπωση πως θα δούμε πιο αμφίρροπο ματς. Ο Κολοβός είχε ένα καλό αλλά άστοχο σουτ στο 46' και ο Ιγκόρ ένα σουτ στο 54' που σταμάτησε στον Ανέστη.

Αυτό ήταν. Από εκεί και πέρα, ο Πανθρακικός έδειξε ποια είναι καλύτερη ομάδα και ποια δικαιούται τη νίκη βάσει της εικόνας του πρώτου μέρους. Οι γηπεδούχοι οργανώθηκαν και άρχισαν πάλι να πιέζουν ασφυκτικά και να περιορίζουν τον Πανιώνιο σε παθητικό ρόλο. Το αποτέλεσμα; Τρία γκολ σε δέκα λεπτά!

Στο 59' ο Ρομέου έδωσε εκ νέου προβάδισμα με κεφαλιά που αρχικά βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης την έσπρωξε στα δίχτυα. Στο 63', ο Χασομέρης πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με ζυγισμένο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 68', ο Πανθρακικός ανέβασε τον δείκτη στο 4-1 με δυνατό σουτ του Τζάνη και τον Ανέστη... απλά να παρακολουθεί.

Το υπόλοιπο παιχνίδι ήταν διαδικαστικό και δεν άλλαξε τίποτα. Οι γηπεδούχοι το είχαν τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ για τους φιλοξενούμενους η ανατροπή αποτελούσε πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας...

MVP

Ο Χασομέρης έκανε το καλύτερο ίσως παιχνίδι του με τη φανέλα του Πανθρακικού και αυτό πιθανόν συμπτωματικά, αφού μπήκε αλλαγή στο 32' αντί του Μπαϊκαρά που τραυματίστηκε. Ένα δοκάρι, μια ασίστ στο 2-1 και ένα γκολ (το 3-1) με το οποίο "κλείδωσε" η νίκη, ήταν ένας σπουδαίος απολογισμός για τον Χασομέρη.

Αδύναμος κρίκος

Μια εβδομάδα μετά τη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος εμφανίστηκε στην Κομοτηνή χωρίς αρχή και τέλος. Κάθε "κυανέρυθρος" αποτελεί ουσιαστικά έναν αδύναμο κρίκο, με τα μεγάλα "όπλα" (Κολοβός, Αραβίδης) να εξαφανίζονται, ενώ ακόμα και ο Ανέστης που είχε καλές επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο, φέρει μεγάλη ευθύνη για το τέταρτο γκολ.

Σχόλιο

Μπορεί και χωρίς τον Κάσες! Ο Πανθρακικός συνέχισε την εντυπωσιακή φετινή του πορεία με άλλη μία σημαντική (και αυτή τη φορά και ευρεία) νίκη, δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς του Άκη Μάντζιου. Ο Παναγόπουλος από την άλλη, δεν ρίσκαρε σε κανένα σημείο του αγώνα, με συντηρητικές αλλαγές και χωρίς τόλμη, κάτι που τελικά το πλήρωσε με εξόφθαλμα και αδιόρθωτα κενά σε άμυνα και κέντρο και με απόλυτη ανυπαρξία στην επίθεση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σαρακατσάνος, Μακρυδημήτρης, Ντιόγκο (46' Καθάριος), Ρομέου, Λαδάκης, Τζάνης (82' Μολίνα), Εμπό, Μπαϊκαρά (32' Χασομέρης), Ιγκόρ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ανέστης, Κούρος (77' Πάνος), Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρντι, Παντίδος, Μητρόπουλος, Ντούνης (66' Γιάννου), Κολοβός (52' Λάσνικ), Αραβίδης.

Στιγμές από το ΔΑΚ Κομοτηνής

Πανθρακικός - Πανιώνιος 4-1
INTIME SPORTS
Πανθρακικός - Πανιώνιος 4-1
INTIME SPORTS
Πανθρακικός - Πανιώνιος 4-1
INTIME SPORTS
Πανθρακικός - Πανιώνιος 4-1
INTIME SPORTS
Πανθρακικός - Πανιώνιος 4-1
Πανθρακικός - Πανιώνιος 4-1
INTIME SPORTS
Πανθρακικός - Πανιώνιος 4-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK