ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 2-1

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πραγματοποίησε μία σπουδαία ανατροπή και πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Κέρκυρα, στο γήπεδο των Ζωσιμάδων. Χαμένο πέναλτι για τους γηπεδούχους στο 94' με τον Κοροβέση.

ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα 2-1
INTIME SPORTS

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η Κέρκυρα ήταν πιο απειλητική και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 15', όταν ο Μπέριος δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο Μαρκόβσκι εκμεταλλεύτηκε το λάθος και έδωσε πάσα "μισό γκολ" στον Χαβίτο, ο οποίος πλάσαρε σωστά σε κενή εστία.

Στη συνέχεια ο ΠΑΣ ανέβασε ρυθμό και έχασε δύο κλασσικές ευκαιρίες σε διάστημα ενός λεπτού. Αρχικά, ο Τσάβες κινήθηκε έξυπνα μέσα στη μεγάλη περιοχή, πρόλαβε τους αμυντικούς της Κέρκυρας και έκανε την προβολή, όμως ο Κουτζαβασίλης του αρνήθηκε το γκολ με τρομερή διπλή απόκρουση. Στην επόμενη φάση, ο Μανιάς επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τελικά, η πίεση των παικτών του Γιάννη Πετράκη τελεσφόρησε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Τσάβες έκανε το σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα σώματα των "Φαιάκων" και στρώθηκε στον Ίλιτς, ο οποίος με κοντινό πλασέ έφερε το ματς στα ίσα. Αυτή ήταν κι η τελευταία στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

H έντονη βροχόπτωση κατά την ανάπαυλα βάρυνε ακόμα περισσότερο τον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες των δύο ομάδων να επιδοθούν σε προσωπικές μονομαχίες, με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη αξιόλογη φάση του δευτέρου ημιχρόνου συνέβη στο 63', όταν η κεφαλιά του Μιχαήλ πέρασε λίγο πάνω από τα καρέ του Κουτζαβασίλη.

Η Κέρκυρα έδειχνε ικανοποιημένη από τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ ο ΠΑΣ προσπαθούσε να πετύχει το πολυπόθητο δεύτερο γκολ. Σε διάστημα δύο λεπτών οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές. Στο 70' ο Μανιάς έκανε την καρφωτή κεφαλιά, όμως ο Κουτζαβασίλης έπεσε στην αριστερή του γωνία κι έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 72' η κεφαλιά του Τσάβες πέρασε ψηλά από τα καρέ του Έλληνα τερματοφύλακα.

Η πίεση, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, καρποφόρησε στο 80ο λεπτό. Σ' εκείνο το σημείο ο Τσάβες εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλα τα σώματα μέσα στη μεγάλη περιοχή και κατέληξε στον Μανιά, ο οποίος με ένα δυνατό σουτ νίκησε τον Κουτζαβασίλη κι έδωσε προβάδισμα με 2-1 στους γηπεδούχους. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη μπορούσε να πετύχει ακόμα ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως το πέναλτι που εκτέλεσε ο Κοροβέσης (το οποίο κέρδισε ο ίδιος ύστερα από ανατροπή του Βενέτη), αποκρούστηκε από τον Κουτζαβασίλη. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον ΠΑΣ να παίρνει μία σπουδαία νίκη, σκαρφαλώνοντας στους 31 βαθμούς.

MVP

Αν η Κέρκυρα κατάφερνε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας, τότε δικαιωματικά το βραβείο του "MVP" θα κέρδιζε ο Φώτης Κουτζαβασίλης, ο οποίος πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, με αποκορύφωμα την απόκρουση στο πέναλτι του Νίκου Κοροβέση. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη και σημαντικό ρόλο έχει ο Κρίστιαν Τσάβες, που είχε ενεργή συμμετοχή και στα δύο γκολ των γηπεδούχων, προσφέροντας τις ασίστ στους συμπαίκτες του. Καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Αργεντινός ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο.

Αδύναμος κρίκος

Ο Θοδωρής Μπέριος έκανε ένα τραγικό λάθος στο γκολ της Κέρκυρας. Ο 25χρονος αμυντικός δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας, χαρίζοντας το γκολ στους φιλοξενούμενους. Τελικά, ο ΠΑΣ κατάφερε να επικρατήσει με 2-1, όμως η συγκεκριμένη ενέργεια θα μπορούσε να κοστίσει 3 υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.

Σχόλιο

Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΣ κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο, παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 15ο λεπτό. Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη δεν τα παράτησαν και κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ, πραγματοποιώντας μία παθιασμένη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Από την άλλη πλευρά, η Κέρκυρα έδειξε να επαναπαύεται στην ισοπαλία και τελικά το "πλήρωσε", παρά το γεγονός πως είχε σε εξαιρετική ημέρα τον τερματοφύλακα, Φώτη Κουτζαβασίλη.

Οι συνθέσεις

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γκόμες, Καρντόσο (82' Σιόντης), Μαρκόφσκι, Κρητικός, Κόντος (73' Καϊκούτ), Χαβίτο, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Λεάλ (46' Φάμπιο).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ακόστα (74' Κοροβέσης), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Μπέριος, Τσάβες (82' Χαρίσης), Ναδάλες (89' Ντάσιος).

News 24/7

24MEDIA NETWORK