Βέροια - Ολυμπιακός 0-2 (VIDEOS)

Αβαντάζ πέντε πόντων στη μάχη του τίτλου χάρισε στον Ολυμπιακό το 2-0 στη Βέροια. Ο Κώστας Μήτρογλου έλυσε το "γόρδιο δεσμό", ο Ματιέ Ντοσεβί ξανασκόραρε. Με δέκα η ομάδα του Γκρανέρο από το 12', τελείωσε το ματς με εννιά.

Βέροια - Ολυμπιακός 0-2 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Με την Βέροια να μένει με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο από το 12' (αποβολή Μπαλάφα) ο Ολυμπιακός είχε άπλετο χρόνο να επιτεθεί απέναντι σε μια Βέροια που κλείστηκε αναγκαστικά πίσω.

Το έργο πάντως των "ερυθρόλευκων", σ' έναν κακό αγωνιστικό χώρο, αποδείχθηκε απαιτητικό. Αφού στο 18', η ομάδα του Περέιρα γλίτωσε στο δοκάρι του Μπατιόν, προσπάθησε χωρίς ουσία να εκμεταλλευτεί το συντριπτικό ποσοστό κατοχής (72%). Την ίδια στιγμή άλλωστε ο Βεργώνης είχε έρθει πολύ κοντά στους στόπερ και οι εξτρέμ του Γκρανέρο (Μπαργκάν, Καλτσάς) έγιναν δεύτεροι πλάγιοι μπακ, με αποτέλεσμα ο Καντιμοίρης να μην χρειαστεί να επέμβει στο πρώτο 45λεπτο.

Η -εντός περιοχής- ανατροπή του Ελαμπντελαουί, στην οποία ο Ιωαννίδης υπέδειξε κόρνερ, θα μπορούσε να είχε αλλάξει την εικόνα, δεν συνέβη όμως και ο Ολυμπιακός αναζητούσε τρόπους να καταβάλει την αυταπάρνηση παικτών όπως ο Μπράβο ή ο Βέρτζος. Μάλιστα οι πρωταθλητές απειλήθηκαν ξανά στη φάση του 63', όταν ο Ντουμίτρου, που έφυγε μόνος, προτίμησε να τελειώσει (άσχημα) τη φάση παρά να δώσει στον Καλτσά που ήταν φάτσα με το τέρμα.

Ο Περέιρα είχε ήδη ρίξει στη μάχη Ντομίνγκες και Χάρα, ο Μανιάτης είχε γίνει στόπερ και ο Σιόβας αριστερό μπακ, τη λύση όμως για τον Ολυμπιακό έδωσαν δυο εξ όσων έπαιζαν από την αρχή. Στο 71' Μήτρογλου και Φορτούνης συνδυάστηκαν εξαίσια και την ώρα που οι γηπεδούχοι ψάχνονταν πώς θα παραταχθούν σε άμυνα των τριών, μετά την άστοχη έξοδο από το γήπεδο του εξαιρετικού Μπράβο, ο Έλληνας φορ πλάσαρε ιδανικά τον Καντιμοίρη για το 1-0.

Ήταν φυσικά το χρονικό σημείο που κρίθηκε ο αγώνας, αφού η Βέροια δεν είχε δυνάμεις να βγει μπροστά. Ούτε όμως και παίκτες, αφού στο 76' αποβλήθηκε, με δεύτερη κίτρινη και ο Μπατιόν. Μια φάση που έφερε αναταραχή, καθώς ο αποβληθείς ποδοσφαιριστής χειροκροτούσε ειρωνικά, ο Καλτσάς το ίδιο και ο Μανιάτης ενεπλάκη σε καβγά. Ο Ιωαννίδης προτίμησε να μην αποβάλει άλλον παίκτη, κακώς γιατί έκτοτε τα μαρκαρίσματα των γηπεδούχων στους "ερυθρόλευκους" που είχαν την μπάλα ήταν υπέρ το δέον σκληρά. Το 2-0 από τον Ντοσεβί στο 87' άλλαξε μόνο το τελικό αποτέλεσμα.

MVP

Ο Μήτρογλου έδωσε εκ νέου τη λύση, αλλά ο Ματιέ Ντοσεβί ήταν εκείνος που δημιούργησε τους περισσότερους μπελάδες στην άμυνα της Βέροιας. Ακούραστος, κάλυπτε συνεχώς χώρους, είχε πρωτοβουλίες από άξονα και άκρα και σκόραρε στο φινάλε. Ένα γκολ ανταμοιβή για τη γεμάτη παρουσία του.

Αδύναμος κρίκος

Ο Νικολάο Ντουμίτρου είχε έναν άχαρο ρόλο στην επίθεση της Βέροιας παίζοντας χωρίς στηρίγματα μετά το 12'. Στη μοναδική στιγμή όμως που του παρουσιάστηκε λειτούργησε άμυαλα και σπατάλησε την καλύτερη ευκαιρία της Βέροιας.

Σχόλιο

Παρόλο που ο Ολυμπιακός έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 12', δεν έφτιαξε ευκαιρίες, δεν έπεισε, πιέζοντας ανορθόδοξα. Αποστολή πάντως εξετελέσθη για τους "ερυθρόλευκους" στο τελευταίο εκτός έδρας εμπόδιο πριν από την Τούμπα και το +5 τους δίνει έξτρα αέρα για τη συνέχεια. Ήταν το φαβορί, πλέον έγιναν αδιαφιλονίκητο χάρη στη συνέπεια του Κώστα Μήτρογλου στο σκοράρισμα. Η Βέροια πάλεψε, αλλά η έξοδος του Μπράβο μπέρδεψε τα πράγματα και εξέθεσε τον Γκρανέρο.

Οι συνθέσεις

Βέροια: Καντιμοίρης, Μαλόν, Βέρτζος, Όστοϊτς, Μπράβο (67' Γεωργιάδης), Βεργώνης (75' Ναζλίδης), Μπατιόν, Μπαλάφας, Μπαργκάν, Καλτσάς, Ντουμίτρου (68' Βάσκες)

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού (62' Χάρα), Μανιάτης, Κασάμι, Φορτούνης (72' Ντουρμάζ), Ντοσεβί, Αφελάι (62' Ντομίνγκες), Μήτρογλου

News 24/7

24MEDIA NETWORK