Με τον Βράνιες φορ η ΑΕΚ δεν χάνει πρόκριση και... τίτλο!

Τρελός είναι ό,τι θέλει κάνει! Ο Όγκνιεν Βράνιες πέτυχε χατ τρικ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Ξάνθη και με το συνολικό 4-0 η ΑΕΚ στο γιορτινό (λόγω κυπέλλου στο μπάσκετ) ΟΑΚΑ διατήρησε την επαφή των δύο βαθμών με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

18/02/2017 AEK Vs Xanthi for Superleague season 2017-18 in OAKA Stadium in Athens, Greece

Photo by Georgia Panagopoulou / Tourette photography
Βράνιες GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε στην ίδια 11άδα, την αρχική, τον Χριστοδουλόπουλο και τον Μπακασέτα, τον Λιβάγια και τον Αραούχο. "Κιτρινόμαυρο" καρέ για σπουδαία πράγματα στο χορτάρι.

Είχε όμως και τον Όγκνιεν Βράνιες! Τον πιο... γκολτζή των γκολτζήδων κι ας είναι κεντρικός αμυντικός. Πώς εξηγείται διαφορετικά το γεγονός πως τα τρία από τα τέσσερα γκολ της ΑΕΚ στην -από το πρώτο ημίχρονο- ευρεία νίκη επί της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ ήρθαν από τον Βόσνιο στόπερ; Κάτι μάλιστα που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία της Α' Εθνικής.

Θες να πεις πως ήταν τύχη; Θες να είχε σχέση με την ικανότητα του Βόσνιου στόπερ να βρίσκεται μέσα σ' όλες τις φάσεις; Ό,τι κι αν συνέβη, εξέθεσε τον εκάστοτε αντίπαλο που είχε αναλάβει τις προωθήσεις του. Μέχρι το 33' ο Βράνιες είχε φροντίσει να βγάλει την ΑΕΚ από την... πρίζα, αφού πριν από τη σέντρα το ματς με την Ξάνθη υπολογιζόταν στα επικίνδυνα, περισσότερο γιατί μεσολαβούσε μεταξύ των δύο ευρωμαχών με την Ντιναμό.

Δεν ήταν. Ή δεν το επέτρεψαν οι "κιτρινόμαυροι" να γίνει, κόντρα και σε 1-2 αποφάσεις του ρέφερι Δασκαλόπουλου, παίζοντας ορμητικά από την πρώτη επαφή τους με την μπάλα. Το 4-0 από τον Μπακασέτα πριν από το φινάλε στο πρώτο μισό έδωσε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη των γηπεδούχων, από τους οποίους έλειψε η ίδια ένταση στο υπόλοιπο 45λεπτο (λογικό αφού ακολουθεί το ταξίδι στο Κίεβο) με αποτέλεσμα τα παράπονα του Χιμένεθ. Παρόλα αυτά δυο και τρία γκολ θα μπορούσαν να βρουν, δεδομένων των ευκαιριών.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (65' Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Μπακασέτας (59' Κλωναρίδης), Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος (70' Γιακουμάκης), Αραούχο

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Μελιόπουλος, Λισγάρας, Κασάδο (46' Μεχία), Καμαρά (), Ντε Λούκας, Σιλά, Μπρίτο, Ντουρίτσκοβιτς (59' Τριάδης), Γέντρισεκ

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK