Το 1-0... αδίκησε τον (πολύ) βελτιωμένο Ολυμπιακό!

Με το γκολ του Οφόε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του Πανιωνίου με 1-0 στο κεκλεισμένων των θυρών "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και επανήλθε στις επιτυχίες μετά από ένα σχεδόν μήνα. Τόνωση για την ψυχολογία των "ερυθρόλευκων" ενόψει της μάχης της Τούμπας.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο άδειο (λόγω τιμωρίας) "Καραϊσκάκης" με πολύ άσχημη ψυχολογία για να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο, κουβαλώντας αρνητικό σερί τριών αγώνων στο πρωτάθλημα και πέντε συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις για πρώτη φορά μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Ενενήντα αγωνιστικά λεπτά αργότερα πάντως, τα πράγματα έγιναν πολύ καλύτερα για τους Πειραιώτες. Όχι, δεν έπαιξαν κάποιο διαστημικό ποδόσφαιρο που να ενθουσίασε τρομερά τον κόσμο τους ώστε να σβήσει αυτόματα όλες τις άσχημες παραστάσεις που έχει παρακολουθήσει από την αγαπημένη του ομάδα από τις 21 Ιανουαρίου και μετά...

Σίγουρα όμως έδειξαν πως είναι ακόμα "ζωντανοί" και ότι έχουν σφυγμό και διάθεση να μην πετάξουν λευκή πετσέτα στη μάχη του τίτλου, στέλνοντας μήνυμα στον Γκαρθία και στους οπαδούς τους πως στους επόμενους οκτώ τελικούς θα τα δώσουν όλα και... ό,τι βγει.

Οι "ερυθρόλευκοι" έβγαλαν το 90λεπτο με 26 τελικές προσπάθειες (14 εντός εστίας) που είναι ρεκόρ για αυτούς τη φετινή σεζόν, με τους Οτζίτζα, Ταχτσίδη και Μάριν να είναι "όλα τα λεφτά". Εκείνοι επέβαλαν πλήρως το τέμπο, εκείνοι φρόντισαν να "γλυκάνουν" το παιχνίδι της ομάδας τους, εκείνοι δημιουργούσαν και απειλούσαν.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πανιώνιος κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στο πρώτο μέρος με τη μαζική άμυνα που έπαιξε (άτολμος επιθετικά) όμως στο 48' η υπομονή των γηπεδούχων δικαιώθηκε, με τον Ταχτσίδη να τροφοδοτεί με μπαλιά-τρύπα τον Οτζίτζα και εκείνον να νικάει με δεξί πλασέ τον Κότνικ για το 1-0.

Το γκολ αυτό ήταν αρκετό για να ανοίξει ακόμα περισσότερους διαδρόμους προς την κυανέρυθρη εστία και η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Γκαρθία να δημιουργούν αρκετές "καθαρές" φάσεις για περισσότερα τέρματα, ωστόσο στην τελική προσπάθεια υστέρησαν και έτσι χρειάστηκε το τελικό σφύριγμα για να έρθει η ανακούφιση για ένα τρίποντο που άργησε πολύ.

Πλέον, όλοι στο μεγάλο λιμάνι σκέφτονται το ντέρμπι με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, σε ένα ματς όπου θα παίξουν τα ρέστα τους για τις (όποιες) πιθανότητες τους έχουν απομείνει στην κούρσα του τίτλου.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Νικολάου, Χατζισαφί, Ζιλέ, Ταχτσίδης, Οτζίτζα (85' Μαρτίνς), Μάριν (65' Ανδρούτσος), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (74' Τζούρτζεβιτς)

Πανιώνιος: Κότνικ, Σταυρόπουλος, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Βλάχος, Ουάσινγκτον, Πινιώτης (70' Παπαγεωργίου), Λάμπρου, Μασούρας (56' Μακρύλλος), Μπραχίμι (56' Σπιριντόνοβιτς), Νίλσεν.

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK