ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-3

Με τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο να σκοράρει στο ντεμπούτο του στη βασική ενδεκάδα και τον Μάρκους Μπεργκ να πετυχαίνει δύο γκολ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 του ΠΑΣ στα Γιάννενα. Με 10 παίκτες από το 39' το "τριφύλλι", εξαιτίας της δεύτερης συνεχόμενης κόκκινης κάρτας του Κάρλος Ζέκα.

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-3
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η εικόνα του αγώνα

Με τον αρχηγό, Κάρλος Ζέκα, να επιστρέφει στην ενδεκάδα μετά την τιμωρία του, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Αντρέα Στραματσόνι ψάχνοντας την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, έδωσε φανέλα βασικού στον Μάρκους Μπεργκ, αλλά και στον Παναγιώτη Βλαχοδήμο, κάτι που "τόνωσε" την επίθεση του "τριφυλλιού".

Η πρώτη μεγάλη φάση για τους "πράσινους" ήρθε στο 24ο λεπτό. Ο Καλτσάς έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής για να αποκρούσει ο Περιστερίδης, ενώ ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έκανε και νέα εξ επαφής απόκρουση στο σουτ του Βλαχοδήμου. Ο τελευταίος πήρε την ρεβάνς του δύο λεπτά αργότερα. Ο Καλτσάς έβγαλε τη μακρινή μπαλιά από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη, ο Στρούνα έκανε λάθος διώξιμο και ο Βλαχοδήμος που ερχόταν από πίσω του πέρασε τον Περιστερίδη και άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Η εξέλιξη του αγώνα όμως δεν ήταν ιδανική για το "τριφύλλι". Ο Ζέκα μέσα σε τέσσερα λεπτά (36' και 40') είδε δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο 0-2 στο 42', αλλά η κεφαλια του Μπεργκ από καλή θέση πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ "ανοίχτηκε" για να βρει το γκολ, δίνοντας την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να "χτυπήσει" στην αντεπίθεση. Στο 62' ο Κλωναρίδης έκανε τρομερή κούρσα, έφτασε μέχρι την περιοχή του ΠΑΣ και προσπάθησε να πλασάρει τον Περιστερίδη αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Οι "πράσινοι" ζήτησαν πέναλτι στο 67' όταν ο Φερφελής κατέβασε τη μπάλα χρησιμοποιώντας το χέρι του μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής Δελφάκης δεν έδωσε κάτι.

Η μεγαλύτερη στιγμή του ΠΑΣ ήρθε στο 74' με τον Ίλιτς να κάνει την παράλληλη σέντρα και τον Φερφελή από θέση βολής να αστοχεί. Με τους γηπεδούχους να πιέζουν, ο Κλωναρίδης έφυγε εκ νέου στην αντεπίθεση στο 82', έκανε τη σέντρα προς τον Μπεργκ και ο Σουηδός με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 0-2, "κλειδώνοντας" το παιχνίδι. Κάπου εκεί ο ΠΑΣ έδειξε να τα παρατάει, όμως ο Μπεργκ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στις καθυστερήσεις ο επιθετικός του Παναθηναϊκού με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

MVP

Στις καλές εμφανίσεις επέστρεψε ο Μάρκους Μπεργκ που πέτυχε δύο γκολ και στην ουσία "κλείδωσε" τη νίκη για τον Παναθηναϊκό. Πολύ καλή παρουσία κι από τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο που ήταν αρκετά δραστήριος όσο αγωνίστηκε.

Αδύναμος κρίκος

Ο Κάρλος Ζέκα για ακόμη ένα παιχνίδι (δεύτερο συνεχόμενο) κατάφερε να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα. Δεν συγκράτησε το πάθος του ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και άφησε την ομάδα του από το 39' με παίκτη λιγότερο.

Σχόλιο

Το ματς στα Γιάννενα ήταν κομβικής σημασίας για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Στραματσόνι προερχόταν από δύο σερί ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και η νίκη εκτός από βαθμολογική σημασία, θα είχε και ψυχολογική. Οι "πράσινοι" με φουλ επιθετικό σχήμα ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς, ακόμη κι όταν αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο. Ο Ζέκα κατάφερε κάτι συγκλονιστικό. Να αποβληθεί σε δεύτερο σερί αγώνα πρωταθλήματος, αφήνοντας εκτεθειμένη την ομάδα, αλλά ευτυχώς γι' αυτόν, δεν στοίχισε η αποβολή του.

Από την άλλη ο ΠΑΣ ήταν κακός. Δεν κατάφερε να απειλήσει πέρα από δύο συγκεκριμένες φάσεις και πλέον συμπλήρωσε τρεις σερί ήττες. Θα πρέπει να αναζητήσει "φάρμακο" ο Πετράκης για να επιστρέψει σε θετική τροχιά η ομάδα.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ: Περιστερίδης, Στρούνα (69' Ηλιάδης), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς (64' Φερφελής), Κοζορώνης, Καρανίκας, Ίλιτς, Ακόστα, Μανιάς

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Πράνιτς (64' Νάνο), Λουντ, Ζέκα, Αμπέντ, Καλτσάς (58' Κλωναρίδης), Βλαχοδήμος (59' Λαγός), Μπεργκ

ΤΑ VIDEOS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Το πέναλτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός:

Η αποβολή του Ζέκα:

Η ειρωνεία του Στραματσόνι στον τέταρτο:

Η αψιμαχία Μπεργκ-Μιχαήλ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Super League 2015-2016

ΤΟ LIVE

14:33
Καλησπέρα σας. Για την 22η αγωνιστική της Super League, ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στους "Ζωσιμάδες".
14:33
Η σέντρα της αναμέτρησης είναι προγραμματισμένη για τις 15:00.
14:35
H εντεκάδα του ΠΑΣ: Περιστερίδης, Ναδάλες, Μανιάς, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας, Τζημόπουλος, Ακόστα, Μιχαήλ, Κοζορώνης, Ίλιτς, Στρούνα.
14:37
Η εντεκάδα του Παναθηναϊκού: Στιλ, Κουτρουμπής, Αμπέντ, Μπεργκ, Ζέκα, Λουντ, Καλτσάς, Τελάντερ, Μέστο, Πράνιτς, Βλαχοδήμος.
14:39
Ζέκα και Κουτρουμπής επιστρέφουν στο βασικό σχήμα του Παναθηναϊκού μετά από τιμωρία. Ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Εσιέν, ενώ έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Παναγιώτη Βλαχοδήμο.
14:39
Στον πάγκο των αναπληρωματικών για τους γηπεδούχους οι Πασχαλάκης, Ηλιάδης, Σκόνδρας, Φερφελής, Λίλα, Μπέριος, Γιάκος. 
14:41
Για τους φιλοξενούμενους, οι εναλλακτικές λύσεις είναι οι Κοτσόλης, Εσιέν, Κλωναρίδης, Λαγός, Νάνο, Μολέδο, Μαμούτε.
14:52
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ιωάννης Δελφάκης (ΕΠΣ Αρκαδίας).
Βοηθοί ο Πολυχρόνης Κωστάρας (ΕΠΣ Αιτ/νιας) και η Χρύσα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής).
Τέταρτος διαιτητής ο Αθανάσιος Γιάχος (ΕΠΣ Χίου) και παρατηρητής ο Γεώργιος Λιόλιος (ΕΠΣ Λάρισας).
14:53
Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ζέσταμα τους και έφυγαν για τα αποδυτήρια. Λιγότερο από δέκα λεπτά για τη σέντρα.
15:01
Όλα έτοιμα για την έναρξη της αναμέτρησης.
15:01
Οι επόπτες ελέγχουν τις δύο εστίες πριν ο ρέφερι δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα.
15:02
Ξεκίνησε το παιχνίδι.
15:06
Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΣ έχει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στους "Ζωσιμάδες" από την σεζόν 1986-87.
15:06
Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά του αγώνα για τις δύο ομάδες.
15:08

6' 

Αμπέντ και Μπεργκ έφυγαν ωραία στην κόντρα, όμως το γύρισμα του Σουηδού ήταν απογοητευτικό, σε μια φάση που θα μπορούσε να τελειώσει ακόμη και μόνος του.
15:09

7'

Προσπάθησε να απειλήσει από μακρινή απόσταση ο Βλαχοδήμος, χωρίς να τα καταφέρει.
15:12

10'

Συμπληρώσαμε το δεκάλεπτο στους "Ζωσιμάδες". Δεν έχει κακό ρυθμό το ματς, χωρίς πάντως να έχει παρουσιάσει κάποια ιδιαίτερα καλή στιγμή μέχρι τώρα.
15:20

18'

Σκοράρει ο Μπεργκ μετά το σουτ του Λουντ, ωστόσο ορθώς το τέρμα ακυρώνεται ως οφσάιντ.
15:21

19' 

Ο Στιλ χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε ένα γέμισμα πίσω από τη σέντρα, αλλά ευτυχώς γι' αυτόν ήταν εκεί ο Μέστο να πάρει την μπάλα. Γλίστρησε στο τερέν ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού.
15:23

21' 

Ο Στιλ απομάκρυνε με γροθιές το φάουλ του Ίλιτς και μοιάζει να έχει χτυπήσει.
15:23
Δεν έχει κάτι σοβαρό ο Βρετανός, συνεχίζει κανονικά.
15:24

22'

Ο Αντρέα Στραματσόνι ζητά από την ομάδα του να αμυνθεί πιο ψηλά και από τους μέσους να ψάξουν κάποια κάθετη πάσα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.
15:26

24'

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ διπλή επέμβαση του Περιστερίδη. Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ σταμάτησε πρώτα τον Καλτσά μέσα από την περιοχή και στη συνέχεια είπε "όχι" στον Βλαχοδήμο που πήρε το ριμπάουντ!
15:27
Ο Τζαντομένικο Μέστο πήγε στον Περιστερίδη και του έδωσε συγχαρητήρια για την επέμβαση του. Ωραία στιγμή στους "Ζωσιμάδες".
15:29

26'

ΓΚΟΛ! Ο Καλτσάς έκανε ένα γέμισμα λίγο έξω από την περιοχή του Στιλ, ο Στρούνα έκανε λάθος στην προσπάθεια του να διώξει, ο Περιστερίδης βγήκε αλλά δεν πρόλαβε, με τον Βλαχοδήμο να τσιμπάει την μπάλα και να σκοράρει σε κενή εστία.
15:30
Ο Παναθηναϊκός παίρνει το προβάδισμα στους "Ζωσιμάδες".
15:31

29'

Ο Ίλιτς από πλάγια θέση δεν μπορεί να προβληματίσει τον Στιλ και ζητά συγνώμη στον Μανιά που περίμενε μια πάσα, καθώς βρισκόταν σε θέση βολής.
15:34

31'

Φάση διαρκείας στα καρέ του Παναθηναϊκού, αλλά πρώτα ο Λουντ πρόλαβε τον Ακόστα πριν εκτελέσει, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Καρανίκα κόντραρε στα σώματα. Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ.
15:35

33'

Ο Κοζορώνης εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, με ωραία επέμβαση απομάκρυνε ο Στιλ.
15:36

34'

Αψιμαχία Μπεργκ - Μιχαήλ. Τσαντίστηκε ο Σουηδός για ένα μαρκάρισμα του δεύτερου. 
15:38

36'

Κίτρινη κάρτα στον Ζέκα για προβολή με τις τάπες σε προσπάθεια του Μανιά. Ζήτησε συγνώμη από τον αντίπαλο του ο Πορτογάλος.
15:42

39'

Ο Ζέκα αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα. Είχε δει την πρώτη μόλις τρία λεπτά νωρίτερα.
15:43
Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και ο Πορτογάλος δεν διαμαρτυρήθηκαν για το φάουλ, αλλά για την κάρτα που έβγαλε ο Δελφάκης από το τσεπάκι του και στοίχισε την αποβολή στον Ζέκα.
15:44
Ο Στραματσόνι εξακολουθεί να διαμαρτύρεται στον Γιάχο.
15:45

42'

Σπουδαία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Ο Κουτρουμπής (ήταν ακάλυπτος, πριν η μπάλα φτάσει σε αυτόν βρήκε σε αντίπαλο και ο επόπτης θεώρησε ότι πρέπει να αφήσει την φάση να εξελιχθεί) από δεξιά έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπεργκ αμαρκάριστος έκανε την κεφαλιά αλλά δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά για το 0-2.
15:47
Τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
15:48
Ο Παναθηναϊκός προηγείται χάρη σε γκολ του Βλαχοδήμου, στην παρθενική του παρουσία στην 11άδα του Παναθηναϊκού. Με δέκα συνεχίζουν οι "πράσινοι" στο ματς, έπειτα από την αποβολή του Ζέκα στο 39', με 2η κίτρινη.
15:49
Δεν αμφισβήτησαν το φάουλ οι φιλοξενούμενοι, διαμαρτυρήθηκαν όμως στον ρέφερι θεωρώντας αυστηρή την κάρτα και κατά συνέπεια την αποβολή του Ζέκα. 
15:54
Τα στατιστικά του πρώτου 45λεπτου στους "Ζωσιμάδες":
16:04
Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.
16:05
Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.
16:08

49'

Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ! Ο Ναδάλες έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Ακόστα στην κίνηση έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, άουτ η μπάλα.
16:08
Ετοιμάζει τον Γιάκο ο Πετράκης.
16:11

52'

Ο Γιάκος στο ματς, εκτός ο Κοζορώνης.
16:12

53'

Κίτρινη κάρτα στον Ακόστα για φάουλ στον Αμπέντ σε εναέρια διεκδίκηση. 
16:13

53'

Κίτρινη στον Αμπέντ που εκνευρίστηκε και σηκώθηκε απειλητικά από το χορτάρι. Πάντως όλα ηρέμησαν γρήγορα, με τον Ακόστα να ζητά συγνώμη από τον Αμπέντ στη συνέχεια.
16:14

54'

Κίτρινη στον Τελάντερ που κράτησε αντικανονικά τον Ίλιτς, με τον τελευταίο να προσπαθεί να φύγει προς την περιοχή του Παναθηναϊκού.
16:14

55'

Καταπληκτική επέμβαση του Στιλ σε προσπάθεια του Μανιά να σκοράρει με το κεφάλι!
16:15
Πεσμένος ο Μπεργκ στο χόρτο από τη μονομαχία του με τον Τζημόπουλο. Λάθος του Δελφάκη, υπήρχε φάουλ.
16:16

57'

Ο ΠΑΣ έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα και την εδαφική υπεροχή, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.
16:17

58'

Ο Καλτσάς αφήνει τη θέση του στον Κλωναρίδη.
16:17

59'

Και ο Βλαχοδήμος εκτός αγώνα, ο Λαγός στο ματς.
16:18
Διπλή αλλαγή από τον Στραματσόνι στην προσπάθεια να φρεσκάρει την μεσαία γραμμή της ομάδας του.
16:19
Λουντ, Λαγός και Αμπέντ η τριάδα στα χαφ για το "τριφύλλι" τώρα. Λίγο πιο μπροστά ο Κλωναρίδης και μοναδικός προωθημένος ο Μπεργκ.
16:20
Πρόβλημα στον προσαγωγό δείχνει να έχει ο Πράνιτς και θα βγει εκτός αγώνα.
16:22

62'

Ο Κλωναρίδης έκανε τρομερή κούρσα, έφτασε μέχρι την περιοχή του ΠΑΣ και από θέση μέσα αριστερά προσπάθησε να πλασάρει τον Περιστερίδη αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Σπουδαία στιγμή για τον Παναθηναϊκό να βρει δεύτερο τέρμα στο παιχνίδι.
16:22

64'

Ο Γαρουφαλιάς αφήνει τη θέση του στον Φερφελή.
16:23

64'

Εκτός και ο Πράνιτς για τον Παναθηναϊκό. Ο Κροάτης αντιμετωπίζει πρόβλημα με τους προσαγωγούς και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Με τον Νάνο στη θέση του ο Στραματσόνι κλείνει τις αλλαγές του.
16:24

65'

Κίτρινη στον Καρανίκα για φάουλ στον Λουντ.
16:25

66'

Σουτ του Αμπέντ μέσα από την περιοχή, κόντρα και η μπάλα κόρνερ.
16:27

67'

Ο Φερφελής προσπάθησε να κοντρολάρει την μπάλα μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ, αυτή χτύπησε στο χέρι του αλλά ο Δελφάκης έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους.
16:28

67'

Κίτρινη στον Πράνιτς που είναι στον πάγκο. Ο Κροάτης διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι στην φάση με το χέρι του Φερφελή και παρατηρήθηκε από τον Δελφάκη, που απέβαλλε για τον ίδιο λόγο τον Μούτσι, βοηθό του Αντρέα Στραματσόνι.
16:28

69'

Ο Ηλιάδης μπαίνει στο ματς, εκτός ο Στρούνα. Είχε παράπονα από τον παίκτη του ο Πετράκης.
16:29
Ο Στραματσόνι ζητά από τους παίκτες του να μείνουν ψηλά στο γήπεδο και να μην οπισθοχωρούν.
16:30
Προβληματισμένος ο Πετράκης που βλέπει την ομάδα του να δυσκολεύεται να απειλήσει, παρά το αριθμητικό της πλεονέκτημα.
16:31

73'

Ένα ακόμη κόρνερ για τους γηπεδούχους.
16:32
Εκτέλεσε ο Ίλιτς, απομάκρυνε στο πρώτο δοκάρι ο Μέστο.
16:33

74'

Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Ίλιτς έσκαψε στο δεύτερο δοκάρι για τον Φερφελή, που από τα τέσσερα μέτρα αστόχησε απελπιστικά.
16:33

75'

Κίτρινη κάρτα στον Λάγο για διαμαρτυρία.
16:34

76'

Κίτρινη στον Ίλιτς από τον Δελφάκη. Ο ρέφερι τιμώρησε τον φορ του ΠΑΣ για προσπάθεια να εκμαιεύσει πέναλτι.
16:35
Ο Στραματσόνι σε έντονο ύφος ζητά από τον Κλωναρίδη να κρατάει περισσότερο την μπάλα.
16:38

80'

Ψάχνει την ισοφάριση ο ΠΑΣ, κρατάει το προβάδισμα του ο Παναθηναϊκός. Δέκα λεπτά ακόμη στους "Ζωσιμάδες" συν τις όποιες καθυστερήσεις.
16:41

82'

ΓΚΟΛ! Ο Κλωναρίδης από δεξιά έκανε τη σέντρα, η άμυνα του ΠΑΣ έχασε τον μοναδικό παίκτη του Παναθηναϊκού στην περιοχή, Μάρκους Μπεργκ, και ο Σουηδός με καρφωτή κεφαλιά χαμηλά στην δεξιά γωνία του Περιστερίδη σημείωσε το 2-0 για τους "πράσινους".
16:47
Ο ΠΑΣ δεν μπορεί να βρει τον τρόπο που θα απειλήσει τον Παναθηναϊκό. Πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι στα λίγα λεπτά που απομένουν μέχρι τη λήξη.
16:48

90'

Σουτ του Ίλιτς, απελπιστικά άουτ η μπάλα.
16:48
Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων, συμπληρώθηκαν τα 90'.
16:51

90+1'

ΓΚΟΛ! Ο Κλωναρίδης εκμεταλλεύεται ένα ακόμη σοβαρό λάθος στην αντίπαλη άμυνα, δίνει την 2η ασίστ του στον Μπεργκ και ο Σουηδός πετυχαίνει ένα εύκολο -για την κλάση του- τέρμα. 3-0 για τον Παναθηναϊκό.
16:52
Τέλος αγώνα, ο Παναθηναϊκός φεύγει με το τρίποντο από τους "Ζωσιμάδες" απέναντι στον ΠΑΣ.
16:53
Προηγήθηκαν στο 26' με τον Βλαχοδήμο οι "πράσινοι", έμειναν με δέκα από το 39' (αποβολή Ζέκα), όμως χάρη σε δύο γκολ του Μπεργκ στην επανάληψη, από ισάριθμες ασίστ του Κλωναρίδη, πήρε τη νίκη με σκορ 3-0.
16:54
Αντίθετα ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την αριθμητική και εδαφική του υπεροχή, ιδιαίτερα στην επανάληψη.
16:55
Ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας, καλή συνέχεια. Διαβάστε ΕΔΩ την ανασκόπηση της αναμέτρησης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK