Αρης-ΑΕΚ 1-0

Με κεφαλιά του Νίκου Λαζαρίδη στο 79ο λεπτό ο Αρης επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης", για πρώτη φορά μετά την περίοδο 1998-99. Είχε ευκαιρίες η Ενωση για να αποφύγει την ήττα. Σε τροχιά πλέι οφ οι Θεσσαλονικείς. Δείτε videos.

Αρης-ΑΕΚ 1-0

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητές: Κάκος (Κέρκυρας) / Καρσιώτης (Κορινθίας) - Σωτηρόπουλος (Αχαίας)

4ος Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Σκόρερ: 79' Λαζαρίδης

Κίτρινες κάρτες: Καράμπελας 15', Παπαζαχαρίας 38', Λαγός 73', Γεωργέας 74', Δέλλας 74'

Η εικόνα του αγώνα:

Ρυθμό και φάσεις είχε το πρώτο μέρος στο "Κλεάνθης Βικελίδης", κάτι ασυνήθιστο για τέτοια ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Σε αυτό, βέβαια, βοήθησε αρκετά η ΑΕΚ, η οποία μπήκε με διάθεση να παίξει μπάλα και να κλείσει στα καρέ του τον Αρη. Κάτι που κατάφερε για αρκετό διάστημα, αφού δημιούργησε ουκ ολίγες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ ούσα το αφεντικό του ματς.

Πάντως, ο Αρης ήταν αυτός που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Νέτο μόλις στο 3ο λεπτό για να απαντήσει η ΑΕΚ στο 8' με τη μεγάλη ευκαιρία του Λεονάρντο. Αυτή ουσιαστικά ήταν η... αρχή των ευκαιριών, αφού ο Νίκος Λυμπερόπουλος στο 10ο και 12ο λεπτό έχασε τα... άχαστα για να δώσει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Αν ψάχναμε για την... πηγή του κακού, αυτός ήταν ο Σανκαρέ εξ ου τα προβλήματα που παρουσίασε η άμυνα του Αρη και οι μεγάλες ευκαιρίες της ΑΕΚ. Ηταν χαρακτηριστικό το 1-5 στις τελικές περίπου στο 20λεπτο.

Τι να το κάνεις; Η ΑΕΚ, σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της, δεν σκόραρε, ενώ ο Αρης όταν ανέβηκε δεν μπόρεσε να βρει τον τρόπο να δημιουργήσει μία φάση της προκοπής για να βρει δίχτυα και να βάλει τις βάσεις για το τρίποντο. Το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, είχαν να πάρουν από το 1998-99 με δύο γκολ του Λιολίδη.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Μασάδο διόρθωσε τα κακώς κείμενα και έβγαλε στο γήπεδο πολλές από τις αρετές της. Κυρίως, όμως, δεν άφησε την ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της.

Οι Θεσσαλονικείς άρχισαν σιγά-σιγά να ανεβάζουν την απόδοσή τους και να φτάνουν με αξιώσεις στην εστία του Αραμπατζή, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να πετύχουν γκολ. Αυτό το κατάφεραν με χιτσκοκικό τρόπο στο 79ο λεπτό όταν ο Λαζαρίδης εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του γκολκίπερ της ΑΕΚ και με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το τέρμα που σήμαινε τρεις βαθμούς για τον Αρη.

Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά, ο Αρης είχε συγκέντρωση και απέφυγε τα λάθη κρατώντας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ένα αποτέλεσμα που βάζει γερές φάσεις για τα πλέι οφ. Συνάμα έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της ΑΕΚ στο Χαριλάου.

Το κλειδί του αγώνα:

Ο Αρης γλίτωσε από το κακό του πρώτο ημίχρονο και πήρε μία πολύτιμη νίκη. Οι Θεσσαλονικείς διόρθωσαν τα λάθη τους, πίεσαν την Ενωση που έχασε τον προσανατολισμό της και πέτυχαν ένα γκολ που βάσει εξέλιξης θα έφτανε για τη νίκη.

Ο αδύναμος κρίκος:

Φέρει ευθύνη στο γκολ του Αρη. Ο λόγος για τον Αραμπατζή, ο οποίος "έπιασε αέρα" στην έξοδό του.

MVP:

Ο Νίκος Λαζαρίδης έκανε του... κεφαλιού του χαρίζοντας μία σπουδαία νίκη για την ομάδα του Μασάδο.

Αρης-ΑΕΚ 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK