Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-0

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 από το 18' και η... σεμνή τελετή του "Γ. Καραϊσκάκης" έλαβε πρόωρο τέλος. Οι "ερυθρόλευκοι" επιβλήθηκαν άκοπα του Πανιωνίου για την 23η αγωνιστική της Super League, με τον Ερνάν Πέρες να κάνει αθόρυβο ντεμπούτο και τον Ανδρέα Σάμαρη να σκοράρει κατά της πρώην ομάδας του.

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-0
INTIME SPORTS

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δεκαοκτώ λεπτά. Τόσο διήρκεσε το πραγματικό παιχνίδι Ολυμπιακός - Πανιώνιος που παρακολούθησαν οι ελάχιστοι φίλαθλοι (και ο Ντέιβιντ Μόγες με τον Φιλ Νέβιλ για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) που βρέθηκαν στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο πρωταθλητής Ελλάδας επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά τη διαφορά ποιότητας από τις υπόλοιπες ομάδες της Super League κι έφτασε σε 2 εύκολα τέρματα. Πρώτα με φάουλ του Ανδρέα Σάμαρη απέναντι στην πρώην ομάδα του και στη συνέχεια με τον Μάρκο Σέποβιτς που άρχισε βασικός και άφησε καλές εντυπώσεις, απέναντι σε μία προβληματική άμυνα.

Όταν το σκορ έφτασε στο 2-0, ο αγώνας είχε πάρει τον δρόμο του. Οι "κυανέρυθροι"... αρνήθηκαν πεισματικά να επιτεθούν, φοβούμενοι για συντριβή και ο Ολυμπιακός δεν πίεσε περισσότερο όντας στην αρχή ενός προγράμματος που τον θέλει να αγωνίζεται κάθε 3 ημέρες.

Η είσοδος του Δημήτρη Κολοβού στο ημίχρονο δεν είχε αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν με το πόδι στο γκάζι και έχοντας συντριπτική κατοχή μπάλας, τη γύριζαν διαρκώς έξω από την περιοχή του Νίκου Παπαδόπουλου μέχρι να βρουν διαδρόμους.

Ο Ερνάν Πέρες έκανε ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα στο 52', λίγο αργότερα πέρασαν στον αγώνα και οι Αλεχάντρο Ντομίνγκες και Πελέ, αλλά οι ευκαιρίες των νταμπλούχων Ελλάδας δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ (όπως κι ένα φοβερό σουτ του Μητρόπουλου που κατέληξε στο δοκάρι) και το 2-0 εξελίχθηκε σε τελικό σκορ.

MVP

Σάμαρης και Σέποβιτς, πέρα από τα γκολ, σχημάτισαν έναν άξονα που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξουδετέρωση κάθε ελπίδας για τον Πανιώνιο. Ο μεν έκοβε στο κέντρο, ο δε ήταν ο πρωταγωνιστής σχεδόν κάθε τελικής προσπάθειας των γηπεδούχων.

Αδύναμος κρίκος

Οι γηπεδούχοι έφταναν έξω από την περιοχή του Παπαδόπουλου όποτε ήθελαν, αφού συνολικά η αμυντική λειτουργία των φιλοξενουμένων δεν ήταν ιδανική. Οι Παύλος Μητρόπουλος και Κώστας Παναγιωτούδης ευθύνονται λίγο περισσότερο γι' αυτήν την εξέλιξη, σε μία γενικά κάκιστη εικόνα των "κυανερύθρων".

Σχόλιο

Ένα παιχνίδι που ουσιαστικά τελείωσε 18 λεπτά μετά από τη σέντρα του, δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να παίξει πολύ μετά από το 2-0, ο Πανιώνιος δεν ήθελε καθόλου και η έκβαση ήταν αναμενόμενη. Αμφότεροι είχαν τον νου τους στα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου από το... ημίχρονο.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Χολέβας, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Σαλίνο, Εντινγκά, Σάμαρης (68' Πελέ), Κάμπελ, Σαβιόλα, Ολαϊτάν (52' Πέρες), Σέποβιτς (60' Ντομίνγκες)

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Πάνος, Κουλουχέρης, Αυλωνίτης, Ζαχαράκης, Λάσνικ (46' Κολοβός), Παναγιωτούδης, Μητρόπουλος, Μπούζας (77' Σταυροθανασόπουλος), Αραβίδης, Γιάννου (64' Ντούνης)

News 24/7

24MEDIA NETWORK